Jean-Marie Le Pen, condamnat definitiv pentru că a catalogat camerele de gazare un "detaliu" al istoriei

V.D.
Miscellanea / 27 martie 2018

Jean-Marie Le Pen (Sursa foto: Facebook)

Jean-Marie Le Pen (Sursa foto: Facebook)

Curtea de Casaţie franceză a validat astăzi condamnarea lui Jean-Marie Le Pen la plata unei amenzi în valoare de 30.000 de euro din cauză că a catalogat, din nou, camerele de gazare drept un "detaliu" al istoriei celui de-al Doilea Război Mondial, în aprilie 2015, o sentinţă care rămâne astfel definitivă, relatează AFP.

Înalta jurisdicţie, care se pronunţă asupra unei bunei aplicări a dreptului, a respins recursul cofondatorului Frontului Naţional (FN, extremă dreapta), care contesta condamnarea sa cu privire la contestarea unor crime împotriva umanităţii, pronunţată pe 1 martie 2017 de Curtea de Apel din Paris.

Le Pen a fost condamnat deja, în două rânduri - în civil - de justiţia franceză din cauza acestor declaraţii, pe care le-a făcut ptima oară în 1987.

Criticate de către fiica sa, Marine, care i-a succedat la conducerea patidului de extremă dreapta, aceste declaraţii au antrenat suspendarea - apoi anulată de justiţie - a lui Jean-Marie Le Pen din FN, iar ulterior excluderea sa din formaţiune.

La 2 aprilie 2015, Jean-Marie Le Pen i-a răspuns jurnalistului Jean-Jacques Bourdin, care l-a întrebat dacă regretă faptul că a catalogat camerele de gazare drept un "detaliu", "absolut deloc. Ceea ce am spus corespunde gândirii mele, şi anume că aceste camere sunt un detaliu al istoriei războiului, dacă nu se acceptă, din contră, că războiul este un detaliu al camerelor de gazare".

Jurnalistul l-a întrebat atunci dacă "milioane de morţi" pot fi catalogate drept un "punct de detaliu". "Nu despre un milion de morţi, ci despre camere de gazare", "eu vorbesc despre lucruri exacte. Eu nu am vorbit despre numărul morţilor. Eu am vorbit despre un sistem. Am spus că acesta este un detaliu al istoriei războiului", a insistat fostul lider FN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb