Jens Stoltenberg: ''Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina''

F.D.
Internaţional / 17 septembrie 2023

Jens Stoltenberg: ''Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina''

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că nu ar trebui să se aştepte o încheiere rapidă a războiului din Ucraina, într-un interviu publicat duminică, într-un moment în care armata ucraineană este angajată într-o contraofensivă pentru respingerea forţelor ruse, relatează Agerpres.

"Majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipa când au început", a subliniat Jens Stoltenberg în acest interviu acordat grupul de presă german Funke.

"De aceea, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina", a adăugat el.

Războiul a început în februarie 2022, când forţele armate ruse au invadat Ucraina. Armata ucraineană desfăşoară de la jumătatea lui iunie o contraofensivă pentru a respinge forţele ruse în sud şi est, dar această operaţiune a făcut posibilă doar eliberarea unui număr limitat de localităţi.

"Toţi dorim o pace rapidă", a continuat Jens Stoltenberg.

"Dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem (acest lucru): dacă preşedintele (Volodimir) Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista", a mai declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

"Dacă preşedintele (Vladimir) Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace", a spus el.

În ceea ce priveşte dorinţa Ucrainei de a adera la NATO, Jens Stoltenberg a asigurat: "Nu există nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu, Ucraina va fi în NATO".

Kievul s-a apropiat de NATO în timpul summitului Alianţei din iulie, a explicat el.

"Când se va termina acest război, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina. Altfel, istoria s-ar putea repeta", a avertizat Jens Stoltenberg.

La summitul NATO de la Vilnius, liderii Alianţei au convenit că Ucraina ar putea adera la NATO odată ce anumite condiţii vor fi îndeplinite, liderii americani şi germani subliniind că printre aceste condiţii se numără şi reforme pentru a proteja democraţia şi statul de drept.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Adica populatia europeana platitori de taxe si impozite,

    sa se pregateasca da scaderea continua a nivelului de trai,

    ce perspectiva minunata pe termen lung 

    SE VEDE DUPA FIGURA LUI , CA E BEAT !!!!!!!! DACA ERA CAT - DE - CAT TREAZ , SI-AR FI DAT SEAMA CA RUSIA NU A DEPUS ARMELE IN FATA NIMANUI ...... CUM SA DEPUNA ARMELE IN FATA UNEI TARI , CARE NU E TARA !!!!!!!!! NICI MACAR , PE JUMATATE ...... UCRAINA ... NU A FOST O TARA , CI ( O REGIUNE .... ) LA CARE RUSIA - URSS , A ADAUGAT DE-A LUNGUL TIMPULUI , REGIUNI CUCERITE PRIN LUPTA DE LA VECINII DIN JUR !!!!!!!!!!! NU E MERITUL UCRAINENILOR ......... N-A FOST NICIODATA !!!!!!!!!! CA SA FIE PACE ..... TREBUIE CA UCRAINENII SA PLECE DEFINITIV , DIN REGIUNILE RUSOFONE ALE DONBASS - ului !!!!!!!!! SA VINA INAPOI POPULATIA RUSA , ACOLO UNDE S-A NASCUT !!!!!!!!! LA ORIGINI !!!!!!!!!! RESTUL ?????????? E POVESTE SI PROPAGANDA AMERICANO - UCRAINEANA ............ ADICA , ZERO - TAIAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Vezi ca faci apoplexie cu atatea semne de exclamare :))

    nu.

    Va fi din ce în ce mai greu de trăit pentru noi europenii sub ocupația americana. Rusii s-au retras din centrul Europei, americanii nici nu au de gând.

    1. Daca noua ne va fi greu, cum va fi la rusi? Populatia ruzziei 144 mil. Populatia NATO 1 miliard. Nu mai vorbim de dezvoltare. Cum sa faca fata cheltuielilor dar o vor tot tine asa? Au mai crapat o data acu 30 ani, o sa o mai faca o cata.

      americanii sunt europeni la origine. mama si tatal lui biden sunt de origine scotiana, tatal lui trump e de origine germana, maam tot scotiana. bunicii lui trump s-au nascut in germania. si asa sunt majoritatea americanilor cand ii iei genealogic., europeni. si de-ata sunt aliatii europei mereu. si vor fi mereu. la fel europa va fi aliata americii in caz de nevoie.

      cati din astia 1mld doresc pacea/linistea, plecarea din europa a miliardelor de tone de armament aduse/incurajate de sua, linistirea acelui bezmetic vz.

      nu ti se pare evident ca o mare parte a masmediei este obligata sa mentina o stare de conflict si sa aţâţe rusia, când asta are un program clar care nu afecteaza romania sau alte tari europene? 

    De fapt, nu va fi asa de lung, pt ca, luptand pana la ultimul ucrainean(conform doctrinei de razboi americane), banderistii deja inroleaza adolescenti si femei, care nu vor mai putea fatza trupelor rusesti! Pana si inscenarile cu dronele rusesti cazute in Romania si puse la cale de Serviciul ucrainean, arata clar dorinta banderistilor de a incerca sa introduca Romania in razboiul lor, pt ca trupele lor sunt practic decimate in "celebra lor contraofensiva"!

    Bagati bani baieti, bagati. Ca doar nu dati de la voi ne jecmaniti pe noi. Ce treaba are NATO si UE cu Ucraina. Nici una. Are interese doar stapanul din SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb