JENS STOLTENBERG: "NATO nu doreşte un nou Război Rece cu Rusia şi nici o nouă cursă a înarmării"

Mina Irina
Internaţional / 31 mai 2016

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Actualizare 17:55

NATO nu doreşte un nou Război Rece cu Rusia, a declarat astăzi, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, la Varşovia, transmite agenţia DPA.

Jens Stoltenberg a insistat, în timpul unei vizite la Varşovia, că NATO "nu caută o confruntare cu Rusia".

"Nu dorim un nou Război Rece. Nu dorim o nouă cursă a înarmării", a subliniat acesta, într-un discurs susţinut la Universitatea din Varşovia. "Obiectivul nostru este o relaţie mai bună cu Rusia. Trebuie cel puţin să depunem eforturi în direcţia unei relaţii mai predictibile", a precizat secretarul general al NATO.

"Canalele de comunicare şi dialogul politic sunt în interesul nostru", a mai afirmat Jens Stoltenberg.

(S.A.)

-----------

NATO reacţionează la ameninţările lui Vladimir Putin

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a subliniat, din nou, că scutul antirachetă de la Deveselu şi cel care urmează a fi construit în Polonia nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, informează Digi24.

Aflat într-o vizită la Vaşovia, reprezentantul Alianţei a spus că Rusia ştie acest lucru, motiv pentru care orice acţiune din partea ei ar fi complet nejustificată.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat: "Scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei, este îndreptat împotriva ameninţărilor care vin din afara spaţiului euroatlantic. Rachetele de interceptare pe care le avem nu au focoase, nu sunt armate. Prin urmare, orice acţiune din partea Rusiei nu va avea niciun sens, ar fi complet nejustificată, pentru că Rusia ştie că scutul nu este îndreptat împotriva ei".

Reacţiile vin după ce liderul rus a declarat că România s-ar putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti, pentru că găzduieşte scutul anti-rachetă.

Şi adunarea parlamentară a NATO a reacţionat la ameninţările lui Vladimir Putin. A adoptat în unanimitate o declaraţie prin care celor 28 de membri ai Alianţei li se cere să fie gata să răspundă unei posibile ameninţări din partea Rusiei, îndreptată asupra unuia dintre membri, mai menţionează Digi24.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Reacţiile vin după ce liderul Basescu, i-a cerut lui Iohannis sa se trezeasca. 

    1. basescu este un incult, sugator de licurici, incompetent si demagog

    Adunarea Parlamentara a NATO are ca vicepresedinte un infractor de tip Vlase:

     

    Dar ca sa intelegem mai bine istoria lui Gabriel Vlase, trebuie sa ne intoarcem mult inapoi in timp si la personajele care l-au promovat si sustinut. In Bacau, Viorel Hrebenciuc a lansat, pentru interesele lui, doi oameni – pe Corneliu Iacobov si pe Dumitru Sechelariu (indivizi care nu aveau nicio legatura cu politica, insa erau doi promitatori oameni de afaceri).  

     

    Potrivit unor surse din presa locala, la randul lor cei doi afaceristi, aveau cate un om de incredere: Sechelariu pe Dragos Benea (actualul presedinte al Consiliului Judetean), iar Iacobov pe Gabriel Vlase (pe care l-a si cununat). 

     

    Dupa ce Sechelariu si cu Iacobov s-au certat – nu s-au suportat niciodata - Hrebenciuc i-a promovat pe cei doi juniori in cariera politica, Benea si Vlase. Potrivit surselor locale, exista o veche prietenie intre Hrebenciuc si Petru Vlase, tatal lui Gabriel Vlase, directorul de peste 35 de ani al Ansamblului Folcloric Busuiocul. 

     

    Conform unor profesori de la Universitatea din Bacau, Gabriel Vlase a fost un student foarte slab – nu venea la cursuri, se ocupa cu vandutul berii la studenti. Vlase se pricepe “si la masini”, in sensul ca a fost plecat dupa facultate cativa ani in Germania (anii lipsa din CV intre ’96 si 2000). Se pare ca s-a ocupat de aducerea de masini second hand. 

     

    Nu a iesit niciodata din cuvantul lui Hrebenciuc – in octombrie 2014, era favorit la alegerile judetene ale PSD Bacau – insa in ultimul moment Hrebenciuc a hotarat ca Dragos Benea este mai bun pentru aceasta functie – Vlase nu a comentat decizia lui Hrebenciuc. 

    In 2013, deputatul PSD Gabriel Vlase a semnat o lista, impreuna cu alti 13 colegi parlamentari PSD, prin care a vrut sa puna cruce deconspirarii turnatorilor la Securitate – vezi “Revista22” din mai 2013. Parlamentarii PSD au vrut sa modifice articolul privind definitia colaboratului Securitatii, prin inlocuirea sintagmei „au vizat îngradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului” cu aceea de „au lezat drepturile si libertatile fundamentale”.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb