Jerome Powell: "Rezerva Federală a făcut destule progrese în privinţa inflaţiei"

S.B.
Internaţional / 3 iulie 2024

Jerome Powell: "Rezerva Federală a făcut destule progrese în privinţa inflaţiei"

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, şi-a exprimat marţi satisfacţia cu privire la progresul inflaţiei în ultimul an, dar a spus că doreşte să vadă mai multe înainte de a fi suficient de încrezătoare pentru a începe să reducă ratele dobânzilor, informează news.ro.

"Am făcut destul de multe progrese şi am readus inflaţia la ţinta noastră", a spus Powell la un forum al băncilor centrale din Sintra, Portugalia.

El a adăugat că "ultima lectură referitoare la inflaţie şi cea dinaintea ei, într-o măsură mai mică, sugerează că ne întoarcem pe calea dezinflaţionistă. Vrem să fim mai încrezători că inflaţia se mişcă în mod sustenabil spre 2% înainte de a începe procesul de reducere sau slăbire a politicii".

Powell a vorbit la un forum la care au participat şi preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, şi guvernatorul băncii centrale din Brazilia, Roberto Campos Neto.

Forumul a fost organizat de BCE, iar discuţia a fost moderată de Sara Eisen, de la CNBC.

Comentariile vin în timp ce pieţele care urmăresc îndeaproape mişcările Fed şi ale omologilor săi la nivel mondial, deoarece inflaţia dă semne de relaxare şi unele bănci centrale, inclusiv BCE, au început încet să reducă ratele dobânzilor.

Indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal al Departamentului pentru Comerţ, pe care Fed se concentrează ca principal indicator al inflaţiei, a crescut cu un ritm de 2,6% ,pe 12 luni, în mai.

Acest nivel a scăzut constant după ce a fost de aproximativ 4% în urmă cu un an, deşi factorii de decizie nu se aşteaptă să atingă obiectivul de 2% al Fed până în 2026.

În timp ce Powell a spus că vede progrese în ceea ce priveşte inflaţia, este precaut să se mişte prea curând şi să pună în pericol calea descendentă a creşterilor preţurilor, care a atins cel mai mare ritm de la începutul anilor 1980 în urmă cu doi ani.

"Suntem foarte conştienţi că, dacă mergem prea devreme, putem anula munca bună pe care am făcut-o. Dacă o facem prea târziu, am putea submina în mod inutil recuperarea şi extinderea", a spus el.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Terminați cu manipulările bursiere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb