JetFlyHub dezminte informaţiile apărute în presă cum că avioanele militare ale Armatei ar fi fost consemnate la sol din cauza combustibilului

S.B.
Miscellanea / 6 octombrie 2022

JetFlyHub dezminte informaţiile apărute în presă cum că avioanele militare ale Armatei ar fi fost consemnate la sol din cauza combustibilului

Societatea JetFlyHub S.R.L. dezminte afirmaţiile apărute în mass-media potrivit cărora avioanele de tip Mig-21 Lancer din dotarea Forţelor Aeriene Române ar fi fost consemnate la sol din cauza combustibilul furnizat de către societate, potrivit unui comunicat al JetFlyHub remis astăzi redacţiei.

"Societatea JetFlyHub S.R.L. dezminte afirmaţiile false apărute în mass-media, şi în scopul informării corecte a opiniei publice, dorim să punctăm următoarele aspecte şi înţelegem să solicităm dreptul la replică. Totodată, menţionăm că ne manifestăm dezacordul faţă de modalitatea vădit neprofesionistă şi superficială în care mass-media înţelege să-şi desfăşoare activitatea.

Referitor la relaţia societăţii noastre cu MApN, precizăm că această s-a desfăşurat pe baza contractuală, urmare a câştigării unei licitaţii publice, aspect confirmat de docurnente cât şi de instituţia în cauza.

În perioada 2018-2021 societatea noastră a livrat produsul combustibil turboreactor pentru aeronave, combustibil ce a fost recepţionat integral cantitativ şi calitativ de către reprezentanţii autorităţii contractante.

Supunem atentiei si faptul ca astazi 06.10.2022, autoritatea contractanta si-a exprimat, de asemenea, in mod public, pozitia, confirmand ca "avioanele MIG-21 Lancer, din dotarea Fortelor Aeriene Romane, nu au fost consemnate la sol, in perioada 2018-2021 din cauza unor probleme tehnice, cauzate de calitatea combustibilului utilizat"!

Cu privire la dezinformarea publică ce a vizat actionarii societăţii şi administratorii acesteia, îndeosebi Dan Berendel şi Cristian Berendel, supunem opiniei publice motivarea judecătorilor Curţii de Apel Ploieşti (Încheierea nr. 1 din 13.07.2021 din dosarul nr. 456/42/2021 a Curţii de Apel Ploieşti), confirmată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin încheierea nr. 673 din 22.07.2021 din dosarul nr. 456/42/2021 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, hotărâri care desfiinţează toate afirmaţiile false ce au apărut în media" se arată în comunicatul societăţii.

În comunicat, societatea prezintă extrase din hotărâri, în vederea dezminţirii informaţiilor.

"Anexăm la prezentul comunicat de presă hotărârile integrale, urmând a redă în cele ce urmează trei paragrafe esenţiale:

1. ( ... )"Raportat la textele de lege incidente, mai sus prelevate, se cons ta ta că în ciuda vastului material de urmărire penală care formează, până în prezent, dosarul cauzei, în realitate, lipsesc exact acele probe sau indicii temeinice din care să rezulte aceea suspiciune rezonabilă că cei doi inculpaţi au savarsif acţiunile ce le sunt imputate.

2. Astfel, fără a intra în profunzimea acuzaţiilor ce le sunt aduse celor două persoane, comportament procesual care este specific doar soluţionării pe fond a eventualei cauze ce ar putea fi dedusă judecăţii, se apreciază că referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de către Serviciul Teritorial Ploieşti al DIICOT din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nu este de natură să convingă judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti cu privire la necesitatea luării oricărei măsuri preventive împotriva celor doi inculpaţi.

3. Deşi atât inculpatul Berendel Angel Cristian, cât şi inculpatul Berendel Dan Florin sunt cercetaţi pentru săvârşirea de către fiecare în parte a unui număr de infracţiuni printre care şi aceea prev. de art. 403C.pen. care a atras competenţa Curţii de Apel Ploieşti pentru niciuna dintre acestea nu se poate trage concluzia certă cu privire la existenţa mai sus menţionatelor indicii temeinice şi cu atât mai puţin a unor probe vizând săvârşirea lor."(...)

Societatea JetFlyHub S.R.L. asigura pe cei interesati de activitatea societatii pe care o conduce ca aceasta si-a desfasurat activitatea cu respectarea tuturor obligatiilor legate, fiscale si contractuale.

Referitor la dezinformarile repetate din mass-media, ce sunt de natura de a aduce grave prejudicii reputationale, de imagine, cat si de natura financiara, situatie fata de care ne rezervam dreptul de a intreprinde toate demersurile juridice impotriva autorilor acestei actiuni de defaimare."

Reprezentanţii MAPN au dezminţit şi ei informaţia respectivă, într-un comunicat emis astăzi, la solicitarea Agerpres.

"În perioada 2018-2021, coeficientul de disponibilitate tehnică al flotei de aeronave MiG 21-LanceR a asigurat executarea întregii game de misiuni, inclusiv cele de poliţie aeriană, potrivit destinaţiei acestui tip de aeronave. În perioada de referinţă, nu au existat intervale de timp în care flota de aeronave MiG 21-LanceR să fi fost consemnată la sol din motive tehnice cauzate de calitatea combustibilului utilizat. Relaţia contractuală cu SC JET FLY HUB S.R.L. Ploieşti s-a derulat în perioada 01.03.2018 - 31.07.2021, procedura de atribuire fiind licitaţie deschisă, cu respectarea prevederilor legislaţiei incidente" se arată în comunicatul MAPN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb