JIAN XIE, BANCA MONDIALĂ: "România trebuie să reducă emisiile de CO2 cu 40%, până în 2030"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 19 septembrie 2014

Lavinia Andrei, Terra Mileniul III: "Politicile publice merg în direcţia unei economii verzi"

Nicoleta Roşu, Ministerul Mediului: "Măsurile pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pe plan local, ar putea costa câteva miliarde de euro"

România trebuie să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 40%, până în 2030 şi să realizeze investiţii în eficienţa energetică şi energia regenerabilă, a declarat ieri, într-o conferinţă, Jian Xie, expert de mediu al Băncii Mondiale.

Domnia sa a precizat: "Nimeni nu este imun la schimbările climatice. România are emisii substanţiale de gaze cu efect de seră şi mai există mult loc pentru îmbunătăţiri. Trebuie să înţelegem situaţia curentă şi care sunt tendinţele climatice, iar, mai apoi, Banca Mondială va putea ajuta guvernul să elaboreze măsuri de contracarare a acestor emisii".

Oficialul Băncii Mondiale susţine că sectorul energetic contribuie în proporţie de 70% la emisiile de CO2 din ţara noastră, urmat de sectorul agricol cu 15%, respectiv sectorul transporturilor (12%), iar sectorul silvic este cel care ajută la micşorarea acestor emisii. Domnul Jian Xie susţine că trebuie creat un cadru instituţionalizat pentru o eficienţă energetică sustenabilă, pe plan local.

La rândul său, Lavinia Andrei, preşedintele Terra Mileniul III, a spus că, de-a lungul timpului, a fost remarcată o lipsă acută de cunoaştere în domeniul schimbărilor climatice, iar fără oameni pregătiţi nu putem progresa în acest sector. "La nivelul politicilor publice, lucrurile se schimbă şi merg în direcţia unei economii verzi, dar schimbările climei nu aşteaptă ca noi să luăm măsuri", a adăugat domnia sa. Pe de altă parte, un pachet de măsuri pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din ţara noastră costă câteva miliarde de euro, după cum a declarat Nicoleta Roşu, şef de serviciu şi director al Direcţiei Schimbări Climatice din cadrul Ministerul Mediului.

Liviu Gheorghe, coordonatorul proiectului "Spre o Economie Verde cu Emisii Reduse de CO2", realizat de fundaţia Terra Mileniul III şi Şcoala Naţională pentru Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a declarat: "Proiectul SEVER CO2, cu durata de implementare septembrie 2013 - octombrie 2014, a fost co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Acesta a prevăzut creşterea capacităţii societăţii civile de a contribui la orientarea dezvoltării României spre o economie prosperă cu emisii reduse de carbon, implicând reprezentanţii societăţii civile în activităţi concrete de monitorizare şi formulare de politici publice alternative".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb