JO DE LA BEIJING Washingtonul doreşte o "abordare comună" cu aliaţii săi privind un eventual boicot

J.P.
Internaţional / 8 iunie 2021

Washingtonul doreşte o "abordare comună" cu aliaţii săi privind un eventual boicot

Statele Unite au reiterat luni că vor să ajungă la o "abordare comună" cu aliaţii lor înainte de a se pronunţa asupra unui posibil boicot al Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, cerut, sub o formă sau alta, de un număr tot mai mare de congresmeni republicani, dar şi democraţi, notează AFP, citat de Agerpres.

"Suntem în pline consultări foarte intense cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a examina îngrijorările comune şi, în cazul ideal, pentru a ajunge la o abordare comună", a spus şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, în cursul unei audieri parlamentare la Washington.

"Veţi afla mai multe în următoarele săptămâni", a adăugat el, în timp ce guvernul Joe Biden temporizează de mai multe luni în acest caz.

Antony Blinken a subliniat că o "abordare comună ar fi mult mai eficientă" decât o poziţie unilaterală americană.

Republicanii se pronunţă pentru un boicot pur şi simplu al Jocurilor Olimpice de la Beijing din cauza încălcărilor drepturilor omului reproşate Chinei şi, în special, a represiunii musulmanilor uiguri din provincia Xinjiang, considerată oficial ca "genocid" de Washington, în ciuda protestelor chineze.

Şi tabăra democrată a preşedintelui Biden începe să se facă auzită în legătură cu această problemă.

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a cerut în luna mai un "boicot diplomatic" al Jocurilor Olimpice de iarnă. "Să nu-i facem guvernului chinez onoarea de a primi şefi de stat", a sugerat ea.

Congresmeni din ambele partide au depus un proiect de lege care vizează pedepsirea companiilor care acceptă să sponsorizeze Jocurile Olimpice de la Beijing. Alţii au introdus luni o rezoluţie prin care solicită Comitetului Internaţional Olimpic să mute Jocurile de iarnă din 2022 într-o altă ţară, "cu excepţia cazului în care guvernul chinez pune capăt crimelor împotriva poporului uigur".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. "din cauza încălcărilor drepturilor omului reproşate Chinei"

    De fapt, la ora actuala, SUA incalca mai grav drepturile fundamentale ale omului decat China! Spre exemplu, China nu promoveaza si discrimineaza prin ideologii de noaptea neuronilor, ca teoria genului, incalzire globala sau teoria si practica "cur-cubeului"! Iar faptul ca, nu e prima oara cand oficialii americani amesteca politica cu sportul, sub diverse pretexte, spune multe calitatea morala si umana a acestor spurcaciuni! 

    1. Ba labagiu cretin , tu crezi ca lumea uita cum criminalii si teroristii de la Kremlin au program non-stop de dopaj, de cand exista sportul olimpic ? Olimpiada de la Soci a fost un rahat cu apa tulbure din Volga, toti aveau urme de seringi... La fel si lotul de atletism al rusnacilor, intreaga tarasenie e descrisa in documenntarul "Icarus" :

      "Filmul documentar al lui Bryan Vogel, care povesteşte despre scandalul de dopaj din sportul rusesc, a cucerit premiul academiei americane de film. Acesta a luat Oscarul pentru cel mai bun film documentar. 

      „Îi dedicăm acest premiu Dr. Grigorii Rodcenkov, curajosului nostru informator, care acum trăieşte în mare pericol. Sperăm că „Icarus” va fi un semnal de alarmă – da, este un film despre Rusia, dar, mai important, este un film despre necesitatea de a spune adevărul”, a declarat regizorul filmului, în discursul său de acceptare a premiului. 

      Filmul spune povestea unui sportiv, care a hotărât să se clarifice în sistemul de dopaj şi care a cerut ajutorul directorului Laboratorului Anti-Dopaj din Moscova Grigorii Rodcenkov. 

      Împreună, cei doi au făcut experimente şi au descoperit metode prin care poţi trişa la teste de doping. Cercetările celor doi au continuat până la descoperirea acţiunilor lor, care a generat un scandal de proporţii. 

      Mărturiile lui Rodcenkov au stat la baza creării documentarului. Acesta a fost suspendat de Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA) în noiembrie 2015, pentru că a facilitat programul de doping al Rusiei, sponsorizat de stat. 

      Rodcenkov a ajutat la producerea şi distribuirea subtanţelor de îmbunătăţire a performanţei sportive pentru mii de sportivi olimpici ruşi, în perioada 2005-2015." 

      Cat despre dopajul la migdalati cateva amanunte aici : 

      "Un fost doctor al echipei chineze la Jocurile Olimpice a dezvăluit amploarea dopării atleţilor chinezi în perioada anilor 1980 şi 1990. Aceasta a dezvăluit că peste 10.000 de atleţi au fost dopaţi în cadrul unui amplu program susţinut de stat. 

      Într-un interviu acordat mass mediei germane, un fost medic al echipei olimpice a Chinei a declarat că peste 10.000 de atleţi chinezi au folosit medicamente pentru îmbunătăţirea performanţelor în anii 1980 şi 1990, ca parte a unei scheme guvernamentale de dopaj sistematic. 

      “Trebuie să fi fost peste 10.000 de persoane implicate”, a declarat Xue Yinxian pentru reţeaua de televiziune ARD, în cadrul unui interviu transmis la sfârşitul săptămânii trecute. “Toate medaliile internaţionale (câştigate de atleţii chinezi la acea vreme) ar trebui retrase”. 

      Comentariile lui Xue privind dopajul sistematic sunt în contradicţie cu declaraţiile precedente ale guvernului comunist chinez, care a negat orice implicare în cazuri individuale de atleţi chinezi care au folosit medicamente pentru îmbunătăţirea performanţelor. 

      De asemenea, afirmaţiile lui Xue diferă de comentariile făcute de Chen Zhanghao, medicul şef al echipei olimpice chineze la Jocurile Olimpice din 1984, 1988 şi 1992. În 2012, Chen a declarat publicaţiei australiene The Sydney Morning Herald că “aproximativ 50” de atleţi chinezi au folosit diverse medicamente pentru îmbunătăţirea performanţelor în timpul mandatului său. 

      “Dacă refuzai să te dopezi, trebuia să pleci” 

      Xue, care a fost medicul şef al echipei chineze de gimnastică în anii 1980, a declarat că autorităţile comuniste “au insistat ca toate ehipele să folosească substanţe de dopare: de fotbal, volei, baschet, tenis de masă, badminton, atletism, înot, sărituri în apă, gimnastică, haltere”. 

      “Dacă refuzai, trebuia să pleci din echipă”, a afirmat ea, adăugând că inclusiv sportivii tineri au folosit astfel de substanţe. “Cel mai tânăr sportiv avea 11 ani”. 

      “Cât timp nu erai prins, erai un atlet bun. Guvernul a dorit doar să colecteze medalii de aur, indiferent de mijloace”, a declarat ea publicaţiei germane Süddeutsche Zeitung într-un interviu separat. 

      Xue a afirmat că gravitatea acestei probleme a devenit clară după ce un coleg i-a spus despre efectele negative pe care le au anumite droguri asupra sportivilor mai tineri de sex masculin. 

      În cele din urmă, Xue a fost concediată din echipa olimpică a Chinei în timpul J.O. din 1988 din capitala sud-coreeană Seul, după ce a refuzat să administreze o substanţă interzisă unui gimnast. Dar ea a continuat să lucreze ca medic la alte organizaţii sportive din China, până când s-a pensionat în 1998. 

      “Au vrut să mă reducă la tăcere” 

      După ce a discutat despre practicile de dopaj periculoase din China într-un interviu cu publicaţia The Sydney Morning Herald în 2012, Xue, fiul ei Yang Weidong şi soţia acestuia au fugit din ţară în 2015 şi au căutat să obţină azil politic în Germania. 

      "Toţi cei care erau împotriva dopajului stânjeneau politica statului şi toţi cei care periclitau imaginea ţării au fost închişi", a declarat Xue pentru ARD. 

      Xue a afirmat că autorităţile chineze au încercat să o intimideze înainte să plece din China pentru a se asigura că nu va vorbi despre practicile de dopaj. 

      “La un moment dat, opt persoane au venit în casa mea. Au vrut ca eu să nu discut despre utilizarea substanţelor pentru dopaj şi mi-au cerut să renunţ, însă eu le-am spus că nu pot. Au dorit să mă reducă la tăcere”, a precizat ea. 

      Guvernul chinez a refuzat să comenteze acuzaţiile făcute de Xue, după ce ARD şi Süddeutsche Zeitungasked au cerut un răspuns. 

      Siguranţă în Germania? 

      Xue şi fiul ei au aşteptat timp de patru luni înainte ca autorităţile germane să le aprobe cererile pentru azil politic, potrivit Süddeutsche Zeitung. 

      Yang a declarat că familia sa a fost urmărită de un agent chinez în apropierea centrului pentru azil unde au fost plasaţi la sosirea în Germania. La scurt timp după aceea, familia a fost mutată într-o nouă locaţie. 

      Discutând despre acţiunile mamei sale de a scoate la lumină programul de dopaj susţinut de regimul comunist chinez, Yang a afirmat că “guvernului [din Beijing] îi este frică de faptul că aceşti oameni spun adevărul”.

      MARS EXCREMENT ! 

      E clar ca o futi non-stop pe ma-ta, in lipsa de alte alternative, iar pe urangutanul de tac-tu il pui sa va priveasca in timp ce se masturbeaza! Locul vostru e la Balaceanca, cu medicamentele cele mai tari pt tratament si neaparat tinuti toti in camasa de fortza! Practic, sunteti "familia dinamita", definita de "incest , laba si cretinita"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb