Jobbik cere explicaţii ambasadorului român privind acţiuni contra maghiarilor din Ţinutul Secuiesc

Andrei Stan
Politică / 4 ianuarie 2016

Partidul naţionalist radical Jobbik din Ungaria a cerut Parlamentului să răspundă la acţiunile autorităţilor române împotriva maghiarilor din Ţinutul Secuiesc, pe care le consideră "anti-maghiare" şi "ilegale", şi să-l convoace pe ambasadorul României la Budapesta, transmite agenţia MTI.

Gabor Vona, liderul partidului Jobbik, a afirmat sâmbătă că a cerut ca ambasadorul român să fie audiat într-o sesiune comună a Comisiilor de Afaceri Externe şi Coeziune Naţională din Parlamentul ungar, în legătură cu o "serie de acţiuni politice ilegale anti-maghiare, bazate pe intimidare", împotriva maghiarilor care trăiesc în Ţinutul Secuiesc.

Vona a precizat că Guvernul ungar şi diplomaţia au tăcut în legătură cu "abuzul de putere" al autorităţilor române şi cu "încălcarea grosolană" a drepturilor colective ale comunităţii maghiare.

El a adăugat că arestarea nejustificată a liderului Mişcării de Tineret 64 de Comitate din Târgu Secuiesc, Istvan Beke, şi "hărţuirea" mai multor grupuri maghiare din regiune de către autorităţi "nu pot rămâne fără răspuns" din partea Ungariei.

Beke Istvan a fost arestat la 1 decembrie, fiind acuzat că ar fi plănuit să detoneze un dispozitiv exploziv la Târgu Secuiesc, cu ocazia manifestărilor de Ziua Naţională a României.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Se spune ca pe vreme cand ne stapaneau turcii, cand taoate autoritatile statale erau d-ale lor, romanii asupriti si nevoiasi erau siliti "sa mai puna mana" , adica sa poata trai. Neputand fi dovedit "hotul"era dus la politie si acestuia i se aplica o coractie zdravana de catre politist (aga turca),; bietul romanas reclama nedreptatea si ajungea in fata judecatorului (turc si acesta) care il judeca si in final ca sa-si arate marinimia ii spunea romanului: De data aceasta te iertam .... cum s-ar spune: politaiul te-a batut dar te iertam. Asa s-a nascut zicala : Turcul te bate, turcul te judeca , turcul te iarta. 

    Cam asa si cu Jobbikul unguresc. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb