Johan Meyer: "Strategia preferată de FP este listarea Hidroelectrica"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Energie / 11 septembrie 2017

Johan Meyer: "Strategia preferată de FP este listarea Hidroelectrica"

Lipsa de progres privind listarea, motivul pentru care Fondul Proprietatea vrea să renunţe la pachetul de 20% din Hidroelectrica

Ministrul Energiei: "Este prematur să comentăm opţiunea avansată de FP"

Lipsa de progres privind listarea Hidroelectrica este motivul pentru care Fondul Proprietatea a decis să analizeze vânzarea participaţiei de 20% din companie, potrivit unui comunicat transmis vineri.

Johan Meyer, Co-CEO şi Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat: "Am decis să evaluăm opţiunile strategice pentru participaţia noastră la Hidroelectrica, din cauza lipsei de progres privind listarea propusă a companiei, în ciuda condiţiilor favorabile de piaţă şi a interesului semnificativ manifestat de investitori. În plus, în opinia noastră, o bază mai largă de acţionari, pe lângă Fondul Proprietatea, va continua să consolideze guvernanţa corporativă adecvată şi să monitorizeze în permanenţă nivelul de transparenţă şi responsabilizare a conducerii pentru performanţa generală a companiei. Fondul Proprietatea îşi va păstra poziţia fermă împotriva oricăror acţiuni care ameninţă să dis-trugă valoarea companiei. În acelaşi timp, strategia preferată de Fond este listarea Hidroelectrica, iar cele două procese pot fi combinate în scopul maximizării valorii companiei pentru acţionarii noştri."

De altfel, în urmă cu ceva vreme, Fondul discuta cu autorităţile noastre să contribuie cu un pachet din deţinerea sa la oferta de listare a Hidroelectrica pe bursă.

Ca reacţie la intenţia anunţată de FP, Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat: "Este prematur să comentăm opţiunea avansată de Fondul Proprietatea în legătură cu participaţia pe care o deţine la Hidroelectrica. Aşa cum menţionează chiar acţionarul minoritar al Hidroelectrica, analiza privind vânzarea acţiunilor este într-o fază preliminară. Aşteptăm să vedem o ofertă clară din partea acţionarului minoritar al Hidroelectrica pentru a ne putea formula un răspuns".

În ultimele luni, FP a dus un război deschis cu Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al producătorului de energie, acuzând numirile pe criterii politice în funcţii de conducere, fără respectarea ordonanţei guvernanţei corporative.

Ministerul Energiei a decis, în Adunarea generală din 31 august, să înceapă acţiunea în răspundere împotriva Oanei Truţă, reprezentantul FP din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica.

În replică, Fondul a iniţiat mai multe acţiuni în instanţă împotriva deciziilor luate în cadrul AGA şi de către Consiliul de Supraveghere pentru încălcarea normelor de guvernanţă corporativă.

Acţionarii Hidroelectrica sunt convocaţi şi pe 18 septembrie, să decidă demararea selecţiei unui nou Consiliu de Supraveghere, cu mandat de patru ani, pe baza ordonanţei 109, a managementului profesionist în companiile de stat.

La începutul lunii august, acţionarii producătorului de energie "Hidroelectrica" au reales în Consiliul de Supraveghere (CS) aceiaşi membri provizorii, pentru încă patru luni.

Membrii provizorii realeşi în cadrul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din 3 august sunt: Ioana-Andreea Lambru, Radu-Spiridon Cojocaru, Karoly Borbely, Laurenţiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gâmbuţeanu, Andreea Negru-Ciobanu şi Oana Truţă, aceasta din urmă la propunerea "Fondului Proprietatea".

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. foarte bine, sa faca exit prin listare, mai pune si statul 5% si avem 25% necesari pt piata emergenta

    1. Piata emergenta o sa aveti cand o sa va vedeti ceafa, atata timp cat Hidroelectrica nu investeste in resursa umana, retehnologizare, lucrari de investitii, reparatii instalatii , utilaje etc.Ne doare in cot de piata voastra emergenta.Visati cai verzi pe pereti!De ce nu listati firme private?Puneti osul la treaba nu asteptati sa va vina banii pe tava de la companiile de stat, bani facuti cu durere.

    Extraordinar prestigiul lui Make Goldstein .. E drept ca asta se obtine in peste 20 de ani A fost petrnu prima data cand o organizatie de presa a invitat la cel mai inalt nivel din branse ... si nu a indraznit NIMENI sa nu se prezinte . Cat priveste listarera .. AM EXPLICAT IN ACEA ADUNARE DECE NU SE VA FACE !!! De fapt ce vor administratoprii BVB? Nu e clar ce face Tudose cu dividendele "bluecipsurilor??

    Se pare ca pe la FP mai sunt si oameni echilibrati, cu viziune ca Mister Johan Meyer!!! Cotarea HidroElectrica pe B.V.B. este solutia ideala pentru toata lumea, bani pentru statul roman, dinamica strategica pentru organizatia economica, atractivitate pentru actionari, B.V.B. piata emergenta!!!!!Deci haide-ti o data domilor guvernanti, de voi depinde succesul!!!

    1. Sper sa nu o listeze la Londra :)

    Ce listare domnilor? Dvs credeti ca Franklin Templeton, doreste ca statul roman, sa castige de pe urma exploatarii Hidroelectrica? Prin ce afaceri dubioase a reusit FP sa intre in posesia a 20 % din societate?

    1. Acest nou Greg de Africa de sud e un mare papagal... repeta la infinit ca listarea este singura soluție prin care elliot va mai face încă odată uz de informații privilegiate livrate evident de Franklin. Pana la urma hidroelctrica sau compania de sare sunt monopoluri si trebuie sa fie deținute de stat . Ce administrator al activelor statului ar vinde sau ar ceda unui privat o parte din monopol ? Franklin resurse inc zis Ben pentru investitori calificări a cedat oare monopolul pe contractul de administrare al fondului proprietatea în 2016 ? Evident ca nu pentru ca isi putea trăda propriul interes ,reprezentând comisioanele nesimțite pe care le încasează ca vinde active cedate spre administrare de un stat de drept iresponsabil. Acuma vorba aia romanul lasă evident pentru ca este prost crescut nu sitie guvernantă corporativă ...stat de drept etc. Morală : sa va tineri însă când rolurile vor fi inversate. În aceasta ipoteza Ben, greg, mobius, monopol pe fp, sare, energie, petrol nu vor ma exista pentru ca au fost vândute prin short selling sau pe americaneqsca pura : naked. Ps : îmi place sa aberez pe ca sunt roman. Spre deosebire de alte marii o fac gratis, pentru ca va latinilor : sic transit gloria mundi.

    ????? ?? ?????? ???????? ????? ?????? ????? ??? ????, ???????? ? ???????????, ??? ???? ?? ????? ???? ????? ?? ????????? ????????? ? ???????-???????.

     

    ???????????? ???????? ????? ??? ?? ?????????????, ??? ? ?? ???????:  

    - Tilda (??????)  

    - Wix (????)  

    - Joomla (??????)  

    - Wordpress (?????????)  

    - Bitrix (???????)  

    ? ?.?.  

    ??????? 8-996-725-20-75 ??????? ?????? viber watsapp  

    ?????????? ?? ?????? ?????????????? ????? ?? ??????? Landing Page, ?? ? ??????????????? . ????????? ?????? ????? ????? ? ????????????? ????? ??? ???????? ?????? ? ?????????. ????? ????, ???????????? ??????? (????? ??????), ??????????? ????????????? ??? ?????, ???????? ?????, ????????? ??????????? ? ?????????.  

     

    ????? ?? ???????? ???? ???????? ????? ?? ???????????, ?????????? ? ??????????? ????? ? ??????? ? Google.  

     

    ?????? ?????? ??????? ????? ??????? ????? ??????  

    ???????? ???

    8-996-725-20-75 ??????? ?????? viber watsapp 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb