JOHN MCCAIN: "Chiar dacă Trump devine preşedinte, în SUA instituţiile funcţionează; nu suntem România"

Internaţional / 4 iunie 2016

John McCain (Sursa foto: Facebook)

John McCain (Sursa foto: Facebook)

Senatorul republican John McCain a declarat, în contextul dezbaterilor electorale din SUA, că, indiferent dacă Donald Trump va deveni preşedinte, sistemul democratic de control instituţional funcţionează în Statele Unite, spunând: "Nu suntem România", informează Mediafax.

Numeroşi politicieni şi analişti din Statele Unite, inclusiv din Partidul Republican, sunt preocupaţi de perspectiva unei victorii a controversatului magnat Donald Trump în scrutinul prezidenţial.

În acest context, senatorul republicanul John McCain, devenit recent un susţinător reticent al lui Donald Trump, a declarat că naţiunea americană nu va fi în pericol în cazul în care controversatul politician devine preşedinte.

"Eu cred în continuare că avem instituţii guvernamentale care vor ţine sub control o persoană care ar încerca să îşi depăşească atribuţiile constituţionale", a declarat John McCain, citat de ziarul The New York Times.

"Avem Congresul. Avem Curtea Supremă de Justiţie. Nu suntem România", a adăugat McCain.

"Instituţiile noastre, inclusiv presa, sunt încă suficient de puternice pentru evitarea" actelor neconstituţionale, a subliniat senatorul republican.

Săptămâna trecută, controversatul magnat Donald Trump a atins numărul de voturi necesar pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din Statele Unite.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Corect. Experimentul basescu ne-a aratat ce dezastru poate deveni Romania cu un dement presedinte.

    1. Bine ca dementul a reusit sa elibereze frustratul DNA.

      John McCain, când s-a referit la România, s-a gândit la iresponsabilii Ponta si Antonescu, care, împreună cu un Parlament revanșard, pentru a-l suspenda pe Băsescu au

      încălcat tote normele statului de drept si ale bunului simt ! 

      Asa-i;anonimul trebuie iertat, a gandit scurt (nu si la obiect). 

      Mccain s-a referit la un presedinte in functie. Singurul care a incalcat Constitutia si in timpul caruia scandalurile de coruptie de azi s-au nascut, este Basescu dementul.

      Dna a fost instrument politic in timpul lui basescu. Doar la victoria zdrobitoare a USL dna a fost oarecum eliberat. Basescu a fost cel mai prost presedinte nemernicul.

      Anonimii basisti sunt intr-o mare eroare. Debarcarea lui basescu a fost oprita de CCR printr-o erata investigata de Parchet si lasata in pace, ca asa-i in tenis. In tenisul jucat de coloniile fara suveranitate.

       

      Deci McCain nu se refera la USL. Daca s-ar fi referit, ar fi facut-o pozitiv: ca si in Romania, indiferent de votul popular, sistemul de putere rezista la atacurile asa-zis "nedemocratice" iar presedintele in functie ramane. 

       

      Dar nu. Suntem dati ca exemplu negativ din cauza lui basescu. Ce spunea Gitenstein pe timpul lui basescu? "este democratic in Romania? da, nu se trage de pe acoperisuri ca in Siria". 

      basescu este o eroare a naturii data de mizeria din mintea multor romani. 

      Ți-ai dat, incă o dată arama pe față, acum ca pesedist, după ce ai demonstrat cât de mult iubești bancile, tot in defavoarea oamenilor.

      Prostanacule, antibasisti au fost toti oamenii cu bun simt, nu doar pesedistii

    Noi suntem tara Europeana.

    Cum de nu a comentat nici un partid politic de la noi cum suntem vazuti afara? 

    Parlamentul European cum de nu comenteaza pe subiect ? Cum de este permis sa se intample asa ceva ce spune americanul si nici un european sa nu vada ? 

    Cand Romania nu msi plateste bani la Fmi ca este singura tara care si-a platit datoria externa din Lume sub Ceausescu atunci Sua are probleme de lichiditate? Datoria Sua 250% din pib noi 40%. Teoretic noi ar trebui sa dam lecti.

    1. Daca nu stii ca UE este vasal SUA mai citeste. Si apoi comentezi.

    Mai degraba consider ca acest domn senator a incercat sa acopere rusinea din propriu partid care va fi reprezentat la alegeri de un asemenea personaj. Comparatia este doar partial nereusita daca urmarim ce s-a intamplat si continua sa se intample in parlamentul romanesc. Oricum, doar american nu mi-as dori sa fiu daca Trump devine presedinte.

    Pentru toti postacii comentatori dar mai ales pentri institutile statului roman: am ajuns etalon pentru cei care se considera cea mai democratica tara.

    Are dreptate!Dupa 1990 s-a furat enorm.Se pune intrebarea cat s-a recuperat?Foarte putin comparativ cu ce s-a furat.Inclusiv DNA si o parte a justitiei,mai mult se ocupa de adversari politici decat de coruptie.Pentru a descredita un om se folosesc oameni corupti(vezi Oprescu etc.)

    Uitați - vă la ce candidați avem mâine la alegerile locale!

    Cred că are foarte mare dreptate!  

    Calitatea politicienilor din Romania favorizeaza astfel de comparatii. Mai sunt destule tari in situatia noastra, chiar membre UE, nu trebuie sa ajungem pana la rusia sau tari africane.

    Si va mai dura pana cand mecanismele democratiei vor functiona, chiar daca acum DNA-ul se straduieste sa faca curatenie cat mai repede. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb