"Putin şi guvernul său vor trebui să răspundă pentru războiul din Ucraina"

JOSEP BORRELL: "Putin şi guvernul său vor trebui să răspundă pentru războiul din Ucraina"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 martie 2022

"Putin şi guvernul său vor trebui să răspundă pentru războiul din Ucraina"

Geneva- EFE(prin Agerpres)-01 martie 2022: Preşedintele rus Vladimir Putin şi membrii guvernului său trebuie traşi la răspundere şi trebuie să plătească pentru acţiunile lor belicoase în Ucraina pe care încearcă să le justifice prin "camuflarea faptelor", a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Josep Borrell.

Într-o intervenţie la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Borrell a dat asigurări că încercările Rusiei pe lângă forurile internaţionale - în principal în faţa organismelor Naţiunilor Unite care îşi desfăşoară activitatea la New York şi Geneva - de a-şi justifica acţiunile nu vor funcţiona.

"Faptele sunt fapte. Acţiunile preşedintelui Putin şi ale guvernului său contravin principiilor care stau la baza ONU şi a Consiliului pentru Drepturile Omului. Ei trebuie traşi la răspundere şi vor plăti", a subliniat şeful diplomaţiei europene.

"Rusia îşi bate joc de multilateralism. Preşedintele Putin şi-a arătat dispreţul faţă de Consiliul de Securitate", a adăugat el. Rusia a blocat în urmă cu câteva zile, recurgând la dreptul său de veto în acest for suprem al ONU, unde este unul dintre cei cinci membri permanenţi, o rezoluţie de condamnare a invaziei sale în Ucraina.

Borrell le-a cerut tuturor membrilor ONU, "mari şi mici", să acţioneze pentru a apăra principiile şi valorile acestei organizaţii şi a nu permite Rusiei să continue tentativele de a "rescrie principiile fundamentale ale relaţiilor internaţionale".

"Riscăm să ne întoarcem la o ordine internaţională în care forţa este cea care contează", a avertizat el.

Toate delegaţiile ţărilor europene şi unele din alte regiuni, care participau la actuala sesiune a Consiliului pentru Drepturile Omului, au plecat simultan din sală în semn de protest în momentul în care urma să înceapă mesajul video transmis de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Imediat ce intervenţia ministrului rus s-a încheiat, delegaţii s-au întors la locurile lor pentru a-i asculta pe ceilalţi participanţi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Cu ce-i trageti la raspundere, bai nea' Borrelle? Cu marxismul, LGBT-ul si corectitudinea voastra politica? Reformuland o celebra vorba a lui Stalin:"cate batalioane are Vaticanul asta?", iti pun intrebarea: cate rachete, submarine si focoase nucleare are UE asta a voastra? Ca sa fim seriosi, tipul asta de declaratii sunt doar pt imaginea publica a ta si a UE!

    1. Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate al Uniunii Europene Josep Borrell este "bai nea Borrelle", pentru tine. Desi esti anonim. Unii sunt atat de imbecili, incat nu-si dau seama ca sunt anonimi. Ei se trag de sireturi cu "nea Borrell". Hai, mai bine spune-ne cum e cu vaccinul. Este ca vaccinul te sterilizeaza pentru trei generatii?

      Trei generați???

      De unde ți-au iesit calculele astea bro? 

      Aaaaa,te-ai luat după tanti șoșoaca ????????????

      Broooo o generație e de ajuns sa ramana sterila ca a doua sau a treia nu va mai exista 

      Atunci explica-ne tu cu ce-i trage la raspundere,,Inaltul Reprezentant ablabla.....,,pe rusi?Ce,cum,cand?Atata trebuie sa-i mai pupam undeva pe acesti inalti reprezentanti fiindca asa vor unii anonimi care se leaga de altii ca posteaza anonimi.Nu mai fiti atat de slugarnice stimate autoritati romane fiindca nu va respecta nimeni!Puneti-va o atela la nivelul coloanei cervicale daca va este asa greu sa stati drepti!Ne faceti de rusine.

      Tu cine esti, inteligentule? Lingaul de serviciu al lui nea' Borrell? Evident ca o faci din convingere!

    Borrell, n'ai timp ca noi de citit stiri, esti prea ocupat, Cedo deja s'a "activat" in speta asta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb