"JPMorgan" a vândut active de 25 miliarde dolari din cauza "Balenei din Londra"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 mai 2012

"JPMorgan" a anunţat în luna mai o pierdere de cel puţin două miliarde de dolari în urma unor greşeli ale biroului său londonez.

"JPMorgan" a anunţat în luna mai o pierdere de cel puţin două miliarde de dolari în urma unor greşeli ale biroului său londonez.

"JPMorgan Chase & Co.", cea mai mare bancă din Statele Unite, a vândut active profitabile estimate la 25 miliarde dolari, urmărind astfel să susţină rezultatele financiare după ce a înregistrat pierderi în urma tranzacţiilor făcute de traderul Bruno Iksil, cunoscut ca "Balena din Londra", conform Reuters.

Luna aceasta, directorul executiv al "JPMorgan", Jamie Dimon, a declarat că banca a vândut obligaţiuni corporate şi alte titluri de valoare, înregistrând un profit de un miliard de dolari, care compensează pierderile de peste două miliarde de dolari generate de tranzacţiile mai sus menţionate.

Vânzarea de instrumente financiare profitabile dintr-un alt segment al portofoliului băncii va creşte costurile acesteia prin taxarea profiturilor şi eliminarea câştigurilor pe care activele vândute le-ar fi generat în viitor, potrivit Reuters.

Câştigul din vânzarea activelor ar putea asigura o contribuţie de circa 16 cenţi la câştigul pe acţiune pentru trimestrul al doilea, aproximativ o cincime din total, consideră analiştii. Însă, în loc să creeze valoare pentru investitori, tranzacţia nu face decât să mute profitul din instrumente financiare în bilanţul băncii.

"Au luat două decizii proaste", a declarat Lynn Turner, consultant şi fost contabil-şef al Securities & Exchange Commission, adăugând: "Prima a fost asumarea de riscuri pe instrumente derivate pe care nu le înţelegeau. A doua este vânzarea de active cu venit ridicat, pe care nu le pot înlocui". În opinia lui Turner, "JPMorgan" va avea probleme să genereze cu banii obţinuţi un venit comparabil cu cel pe care îl aduceau activele vândute.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb