Inflaţia, ce se află al un nivel nemaiîntâlnit de decenii nu îl sperie pe Marko Kolanovic, strateg la JPMorgan, care rămâne optimist în ceea ce priveşte acţiunile, după cum reiese dintr-o notă a băncii americane, scrie Business Insider.
Kolanovic le-a transmis investitorilor că ar trebui să cumpere acţiuni, deoarece "inflaţia se va rezolva de la sine", pe măsură ce probleme legate de pandemia Covid-19 dispar. Iar odată ce inflaţia încetineşte, ar trebui să vedem o pivotare în abordarea Fed-ului, ceea ce va fi pozitiv pentru acţiunile ciclice, crede strategul de la JPMorgan.
"Având în vedere perioada de timp necesară ca majorările de dobândă să funcţioneze şi ţinând cont de faptul că mai este doar o lună până la alegeri (n.r. parlamentare parţiale), foarte importante pentru SUA, credem că ar fi o greşeală ca Fed-ul să-şi înăsprească şi mai mult politica şi să pună în pericol stabilitatea pieţei", a spus Kolanovic, adăugând că Rezerva Federală a exagerat deja cu majorările de 75 de puncte de bază ale ratei dobânzii.
Totuşi, Indicele Preţurilor de Consum pentru luna august, publicat marţi, a indicat o creştere generalizată a preţurilor peste estimări, ceea ce întăreşte convingerea pieţei că Fed-ul va majora dobânda cu cel puţin 0,75%, la următoarea întâlnire a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă (FOMC) de săptămâna viitoare. Luna trecută, inflaţia a urcat cu 8,3% în dinamică anuală, sub creşterea din iulie, de 8,5%, dar peste aşteptările economiştilor, de 8,1%, potrivit Business Insider.
După ridicarea dobânzii de către Fed în această lună, Kolanovic se aşteaptă ca banca centrală americană să "devină mai echilibrată", pe măsură ce va cântări creşterea ratelor cu faptul că inflaţia este pe cale să se tempereze, pe fondul scăderii preţurilor mărfurilor.
Chiar şi în acest context cu inflaţie ridicată, Kolanovic crede că acţiunilor le-a rămas suficient potenţial de apreciere, deoarece o recesiune globală va fi evitată iar sentimentul investitorilor rămâne negativ.
"Aşteptările noastre sunt ca economia globală să nu intre în recesiune, iar stimularea fiscală în creştere, alături de poziţionarea şi sentimentul negativ al investitorilor ar trebuie să ofere «vânt din spate» activelor riscante, în ciuda retoricii recente mai hawkish (n.r. ce defineşte o politică monetară agresivă) a băncii centrale", a spus Kolanovic.
În plus, atitudinea optimistă a strategului de la JPMorgan este încurajată de profiturile corporaţiilor care continuă să dea semne de robusteţe, în ciuda tendinţelor macroeconomice.
"Estimările câştigurilor au fost ajustate din nou în sus, divergenţa faţă de PMI (n.r. Purchasing Manager Index - indice ce reflectă sănătatea economică din producţie şi servicii) continuă, ceea ce este fără precedent. Credem că această situaţie poate dura şi că orice scădere a profiturilor poate fi mai redusă decât ceva tipic într-o recesiune", a spus Kolanovic.
Mulţi s-au temut de o scădere a câştigurilor în trimestrul al doilea, care nu s-a materializat, iar aşteptările pentru trimestrul al treilea sunt uşor pozitive. Atât timp cât câştigurile companiilor rămân robuste, aşa ar trebui să fie şi piaţa acţiunilor, mai spune strategul de la JPMorgan, conform Business Insider.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Baiat bun în data de 15.09.2022, 00:50)
Ce repede ne învață el sa cumparam acțiuni. ????
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2022, 06:25)
analiza arata ca face posibil pivot in 2023 mic si pe urma va ridica iar dobanda de la mijlocul lui 2023 si va sta pe platou 2024 sp 2025 ... exact cat ii trebuie sa distruga inflatia si supraevaluarile la active.
crasul nu e finalizat inca... oricu fed se va muta din bursa in imobiliare incepand cu 2023 vara... si va sta calare pe imobiliare pana in 2026 cel putin.
s c cret
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de antonim în data de 15.09.2022, 17:58)
Maifrend, XAUUSD a spart suportul de la 1680. S-au deschis porțile iadului, prima escală, 1500.
3. fără titlu
(mesaj trimis de Liet-Kynes în data de 15.09.2022, 07:19)
Inflația va scădea și mai repede decât se așteaptă multi acum. O arată deja indicatorii leading, unul fiind prețul petrolului. Băncile centrale se vor opri din creșterea dobânzilor. Problema e că dacă până acum piețele de actiuni au scăzut pentru că se înăsprea politica monetara, de acum încolo urmează o perioadă dificila pentru rezultatele companiilor. Chiar daca recesiunea in SUA va fi evitată, economia încetinește și asta se va vedea treptat în profituri. Din păcate în mediul actual și în orizontul de unu, doi ani cel putin nu prea exista alternativa, o clasa de active care sa performeze, adica să aducă randamente reale. Rămân doar acțiunile, cele americane, pentru că SUA sta fundamental mai bine decât Europa, dar sel ectiv. Adică abordarea buy and hold, in care cumpărai indirect un indice și îl lăsai în pace, care a performat excelent in ultimii ani, probabil nu va funcționa. Va fi nevoie de abordări mai active, care necesita multa cunoaștere și experiență. Deja trăim vremuri dificile pentru investitori și vor continua.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Liet-Kynes în data de 15.09.2022, 09:33)
In sensul ca se va intra intr-o perioada de dezinflatie (nu deflatie) si daca nu apar cine stie ce evenimente exceptionale se va ajunge la tinta pe termen lung a bancilor centrale de 2-3%. Adica nu, nu cred ca in conditii normale preturile o vor lua inapoi, ci ritmul de crestere va decelera. Cand se va ajunge la o inflatie de 2-3% nu se poate spune cu exactitate, dar cred ca opiniile de acum .... cum ca elementele asa-zis lipicioase vor persista mult, sunt cam pesimiste. In plus Fed-ul a reactionat lent, dar acum compenseaza prin agresivitate. Nu exclud ca incepand de la anul sa opreasca cresterea dobanzilor. Mai ales ca atunci vor incepe sa se vada mai clar efectele cresterilor de acum. Asta se va vedea in inflatie dar si in rezultatele companiilor care vor fi afectate atat operational cat si financiar. Dar, bineinteles ca eu pot sa ma insel ... cine stie ce evenimente majore, de tipul fat-tails, pot sa apara si sa dea peste cap totul.
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2022, 17:52)
vezi ca ursa din usa are market cap to gdp in bula rau ce se desumfla ... bula mai mare ca aia din 29...
stai pe actiuni care platesc..
s c cret
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.09.2022, 19:12)
"O arată deja indicatorii leading, unul fiind prețul petrolului"
prietene... petrolul se taraste pe un suport tehnic pe la 83-87 $/baril wti crude oil.
doar daca acel suport (inchidere saptamanala sub 85.16 $/baril wti) e spart discutam de nivele mai joase.
altfel.. the sky is the limit! ("cerul" fiind in zona 220-235$.baril wti crude) ... daca petrolul executa cresterea asta galactica ...ITI DAI SEAMA DESPRE CE INFLATIE MONDIALA VORBIM ????
4. Ciudată bancă!
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2022, 08:12)
Ce mesaje contradictorii are această bancă! Acum vreo 3 ani când bitcoinul a început urcușul, șeful Dimon promitea că dă afară pe cei ce vorbesc în Banca de bitcoin!După ceva timp când era pe la 50000 un șef de la ei zicea că prețul corect e undeva pe la 150.000 $
Acum vreo 2-3 luni tot Dimon anunța apocalipsa iminentă pe acțiuni. Azi, un alt " expert " al lor ne îndeamnă să cumpărăm acțiuni! Concluzia cu bancherii de azi " să fie bine,să nu fie rău !
5. fără titlu
(mesaj trimis de credinciosul în data de 15.09.2022, 11:48)
cum pot sa cumpar actiuni,vreau sa investesc 50 ron,domnu expert,poate ma ajuta sa investesc corect in actiuni!
cu Dumnezeu inainte,sa am si eu bani pt mai multe liturghii,cu ajutorul JPMorgan!
Amin!
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2022, 12:57)
Mai pune 3 zero-uri -- si te ajuta JP -- adica fa rost de 50.000 RON
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.09.2022, 12:55)
De cumpărat acțiuni nu.i greu, însă trebuie sa și știi ce să cumperi! Daca nu ai habar de o analiză fundamentală nu prea ai ce caută la cumpărat, arunci banii aiurea! La fel și cu vânzarea, daca arunci găina cu ouăle de aur în momente de volatilitate fara sa tii cont de fundamente, va cumpăra cine știe ce și cum!
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de Credinciosul în data de 15.09.2022, 14:41)
Am terminat in 2006 cu actiunile,am cumparat ce mi au recomandat brokerii,adica Sifuri, si de capul meu Azomures,ca aveam contract cu ei si stiam cum merg!
Brokerul mi z spus ca am aruncat banii de pomana cu Azo!
Dupa un amn,pe sif am pierdut jumatate din bani,noroc ca a crescut puternic Azo de am recuperat pierderea pe Sifuri,am scos banii,un pic mai putin decat am bagat,putea fi mai rau daca nu aveam initiativa cu azo, sle doresc succes la investitori dar fara mine,eu investesc unde cunosc,in afacerea pe care o stiu,profit mic dar constant,dar profit nu Corectie cum imi spuneau brokerii,adica gaura cosmetizata!
7. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 15.09.2022, 13:13)
Și cu criza provocată a energiei.cum.rămăne?
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.09.2022, 19:58)
iaca mai spre iarna-primavara vin oamenii si incep sa ia gatzii la politicieni ... cam asa.
2023 o sa fie un an dat naibii.
8. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 15.09.2022, 15:09)
Altfel spus, investitorii ar trebui sa cumpere actiuni ca sa avem si noi cui sa mai descarcam pentru ajustarea portofoliului.
9. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.09.2022, 19:08)
...adorabili cei de la JP Morgan! :))
nu ai cum sa nu ii iubesti! :)
9.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 9)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.09.2022, 19:18)
perioada urmatoarelor 4-6 luni va cuprinde valul 3 descendent (cel mai puternic dintre valurile elliott), ceva fioros care va trimite (de exemplu) SP500 in banda 2350-2450 sau mai jos spre 1900 ... si sosetele astea bancare ne zic sa cumparam actiuni ???
si daca suntem intr-un super-ciclu bearish multianual? atunci discutam de suport in aria 900 - 700 puncte pe SP500 (asta poate in 2024 sau mai incolo doar daca aceasta coborare prezenta e parte dintr-un superciclu bearish , nu doar o piata bearish intr-un superciclu bullish!)
si sosetele astea bancare ne zic sa cumparam actiuni ???
AHAHHAHAHAAAAAAAHAHAHHAHAH HA :)))
s-a intalnit hotul cu prostul... care e hotul, care e prostul? :))) ca eu ma simt cam hot :)
10. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 15.09.2022, 19:22)
baietii de la jp morgan sau goldman sachs sau altii ... ar trebui sa se uite pe raportul bidderi-askeri in pietele sintetice (derivate) si sa vada cat de mult shorteaza blestematii aia de retaileri ! :)
mai bine ar pune umarul (financiar vorbind) la un super-val de crestere sa rupa gatul tuturor care shorteaza si sa ii invete minte sa nu mai shorteze! :) ... acum e o concentratie deosebita de shorteri retaileri ... nu au ce cauta acum, inainte de inceperea valului 3 descendent!