JPMorgan îşi va extinde banca online Chase în Germania şi alte ţări membre UE

D.R.
Bănci-Asigurări / 21 iulie 2023

JPMorgan îşi va extinde banca online Chase în Germania şi alte ţări membre UE

Grupul bancar american JPMorgan îşi va extinde banca online Chase în Germania şi alte ţări membre UE, a declarat astăzi pentru Handelsblatt directorul general Jamie Dimon, o mişcare care va intensifica competiţia în rândul rivalilor europeni pe o piaţă care este deja aglomerată, transmite Reuters.

La prima sa ieşire cu Chase în afara SUA, JPMorgan a intrat pe piaţa britanică cu o ofertă digitală în anul 2021 şi directorii băncii americane au semnalat că obiectivul lor este să se extindă şi în alte ţări.

"Pentru noi, a fost întotdeauna clar că vrem să introducem Chase nu doar în Marea Britanie dar şi în Germania şi alte ţări europene. Avem planuri ambiţioase", a spus Jamie Dimon, adăugând însă că nu a fost stabilit încă un calendar precis.

De mai mulţi ani, băncile americane caută să combine veniturile mari, dar uneori volatile, din activităţile de investment banking cu venituri mai stabile din operaţiunile de retail banking, chiar dacă vor avea de cucerit o piaţă a creditelor de consum competitivă, dominată de băncile locale.

JPMorgan, care îşi are centrul de operaţiuni din Uniunea Europeană la Frankfurt, a devenit una dintre cele mai mari bănci din Germania care oferă servicii de advisory şi mizează pe atragerea mai multor firme de tale medie care formează coloana vertebrală a celei mai mari economii europene.

Anul trecut, analiştii de la Deutsche Bank au apreciat într-un raport că, deşi pare probabil ca JPMorgan să îşi extindă operaţiunile de retail în UE, "de ce ar avea sens să îşi extindă operaţiunile de retail banking la nivel global când alte bănci nu au putut să facă acest lucru iar povara globală de reglementare este una mare?"

Cu toate acestea, Jamie Dimon s-a declarat încrezător în succesul JPMorgan. "În Germania, marca 'Chase' nu are o recunoaştere sporită însă la nivel mondial este un brand puternic. Suntem de asemenea o bancă de încredere cu un bilanţ solid iar clienţii privaţi ştiu asta", a spus Jamie Dimon pentru Handelsblatt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb