Judecătoarea Camelia Bogdan a fost din nou exclusă din magistratură

D.I.
Anticorupţie / 2 aprilie 2018

Camelia Bogdan (Sursa foto: Twitter)

Camelia Bogdan (Sursa foto: Twitter)

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a exclus-o din nou, astăzi, pe Camelia Bogdan din magistratură, potrivit unei decizii publicate pe site-ul CSM.

În document se precizează: "În baza articolului 100 lit e) din legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei judecător Camelia Bogdan sancţiunea constând în excluderea din magistratură, pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art 99 lit o) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

Decizia a fost luată în unanimitate de către Secţia pentru judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), informează Antena 3, precizând că, din primele informaţii, reiese că este vorba despre nişte sechestre dispuse de către Camelia Bogdan în unele dosare penale.

Camelia Bogdan a mai fost exclusă din magistratură, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus definitiv reprimirea ei în breaslă, dar şi mutarea disciplinară a judecătorului de la Curtea de Apel Bucureşti la CA Târgu Mureş.

În februarie 2016, Inspecţia Judiciara s-a sesizat din oficiu în dosarul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), dupa ce televiziunile controlate de Dan Voiculescu, condamnat in cauza, au sustinut că judecatoarea este incompatibilă deoarece a participat şi predat la un seminar organizat de o asociaţie care era finanţată de Ministerul Agriculturii, parte vatamata în dosarul ICA.

În 16 aprilie 2016, inspectorii care au analizat cazul Cameliei Bogdan au decis sa respingă sesizarea şi au aratat ca nu există nicio abatere disciplinară din partea judecatoarei. Decizia a fost însă infirmată de Lucian Netejoru, inspectorul sef al Inspecţiei Judiciare, care a decis să transmită sesizarea la Secţia pentru judecători a CSM. În argumentatia sa, Netejoru arăta că judecătoarea Camelia Bogdan ar fi încălcat articolul 99 din legea magistraţilor, articol potrivit caruia constituie abatere disciplinară încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecatorii şi procurorii.

În februarie 2017, Secţia pentru judecători a CSM a decis excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan pentru încălcarea articolul 99 litera b).

Decizia a fost atacată cu recurs de Camelia Bogdan, la Completul de cinci judecatori al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În 13 decembrie, Înalta Curte a decis reprimirea Cameliei Bogdan în magistratură, printr-o decizie definitivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb