Julius Meinl Living cumpără hotelul Ambasador din Bucureşti

F.D.
Companii / 22 aprilie

Julius Meinl Living cumpără hotelul Ambasador din Bucureşti

Julius Meinl Living anunţă finalizarea achiziţiei Hotelului Ambasador din Bucureşti, cu o suprafaţă de 12.600 m2. După un proces amplu de renovare, Hotelul Ambasador urmează să fie deschis sub numele de "The Julius Bucharest", în anul 2027, conform unui comunicat de presă al companiei.

Achiziţia a fost realizată în două etape, astfel că, în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziţionat Ambasador SA, care deţinea o jumătate din proprietate şi care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziţionat şi cealaltă jumătate a proprietăţii, care era deţinută separat.

În vederea pregătirilor necesare pentru reamenajare, operaţiunile hoteliere ale Ambasador SA au fost încheiate. Următorul pas implică obţinerea autorizaţiilor necesare pentru reabilitare. Ca parte a procesului de obţinere a autorizaţiilor, Julius Meinl Living va discuta cu autorităţile oraşului Bucureşti despre modalităţile optime de a integra numele "Ambasador" în proprietatea reamenajată.

Odată ce vor fi obţinute autorizaţiile necesare, reabilitarea va dura aproximativ doi ani. Ulterior, The Julius Bucharest va păstra esenţa şi caracterul clădirii existente. Astfel, o estimare presupune că hotelul va avea 158 de camere şi apartamente de lux. Facilităţile şi serviciile vor urma modelul deja stabilit cu succes de The Julius Prague, având în vedere inclusiv un magazin de produse alimentare şi băuturi gourmet marca House of Julius Meinl.

La fel ca în cazul The Julius Prague, se intenţionează ca The Julius Bucharest să fie certificat conform standardul LEED Gold. Acest indicator al acreditărilor de mediu va face din The Julius Bucharest una dintre cele mai sustenabile clădiri din România.

În legătură cu această achiziţie, Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living, a declarat: "Suntem încântaţi că avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador într-unul dintre hotelurile de excepţie din Bucureşti, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii şi cu cea mai rapidă creştere din Europa. Dorim să le mulţumim tuturor celor care au lucrat până acum cu noi la acest proiect şi aşteptăm cu entuziasm reamenajarea proprietăţii şi apoi deschiderea acesteia."

Hotelul Ambasador este o clădire emblematică în stil Art Deco din Bucureşti, situată pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 10 şi 10A, principalul bulevard nord-sud al oraşului. Proprietatea a fost construită cu puţin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost deschisă în 1939. Operaţiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în primii ani de comunism. Cu toate acestea, în 1958, operaţiunile hoteliere au fost reluate şi au continuat de atunci.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb