Jumătate din muncitorii români emigraţi din Italia vor fi aduşi acasă

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 21 noiembrie 2007

Cel puţin 50% dintre muncitorii români emigraţi vor fi readuşi în ţară, a anunţat la Torino ministrul român pentru întreprinderi mici şi mijlocii, comerţ, turism şi profesii liberale, Ovidiu Silaghi, care a invitat întreprinderile italiene să vină ele în România. ""Trebuie să vă dau o veste proastă. Guvernul meu are un obiectiv: să readucă în România cel puţin 50% dintre muncitorii emigraţi. Noi nu mai avem mână de lucru, astfel încât în Timişoara de pildă trebuie să o importăm din Ungaria. Şomajul este la niveluri minime, iar actuala situaţie din România este absolut favorabilă revenirii acasă"".

Potrivit La Stampa, comentariul ministrului, într-o italiană perfectă - făcută în faţa reprezentanţilor Camerei de Comerţ din Torino, ocazie cu care şi-a exprimat şi sentimentele de deosebită simpatie pentru ţara noastră - a venit ca un duş rece, comentează La Stampa. În sală, gândul s-a îndreptat spre acel 50% dintre muncitorii români care lucrează în sectorul construcţiilor, la cei angajaţi în proporţie de 40% în agricultură, la afinitatea culturală (până mai ieri puternic apreciată şi apărată); la o parte deloc neglijabilă a sistemului economic, la zone ale regiunii Piemont care ar putea înregistra grave lovituri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Asta e cea ce vor ei ,banditii care se bat pe ciolan , dar fraieri ar fi romanii de pe acolo sa se mai intoarca in Romania. Mai ales acum , cand toate se vor scumpi. Nu mai are cine sa cotizeze la bugetul de stat (pardon , la buzunarele lor , fara fund) - sa-si mai scada salariile barosane de parlamentari nesimtiti care dorm pe ei in sedinte...

    1. intradevar situatia efoarte jalnica sub umbrela asa zisei democratii puterea politica a iingenunchiat justitia,caci ce este mai degradabil in societate,are reprezentare masiva in politic si justitie.

      .Un filozof francez ,spunea,,CUM ESTE POPORUL ESTE SI CLASA CONDUCATOARE,CUM ESTE CLASA CONDUCATOARE ESTE SI POPORUL 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb