JURNAL DE CĂLĂTORIE Tunisia merită vizitată pentru cultură, nu doar pentru plajă şi soare

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 22 octombrie 2018

Tunisia merită vizitată pentru cultură, nu doar pentru plajă şi soare

Tunisia merită vizitată pentru cultură, nu doar pentru plajă şi soare, este mesajul cu care te întâmpină ghizii din cea mai mică ţară nord-africană te întâmpină în ţara lor. Îndemul lor este potrivit, ţinând cont că Tunisia este împânzită de situri arheologice, bine conservate, şapte dintre ele fiind incluse în Patrimoniul UNESCO. De la faimosul amfiteatru roman care a fost scena unor filme renumite, ca "Gladiatorul", la oraşe vechi în care s-au filmat scene din "Războiul stelelor", la renumita Cartagina, Tunisia are multe de oferit.

Întreaga ţară este un amalgam de istorie şi peisaje naturale diverse care te atrage de la prima vedere.

Cu o coasta mediteraneană cu nisip fin, palmieri şi parfum de iasomie, care se întinde pe 1300 de km, Tunisia pare destinaţia perfectă pentru o vacanţă la plajă. Sezonul ţine din mai până în septembrie, iar de anul viitor, când Christian Tour a anunţat că va opera zboruri directe pe această destinaţie, poţi ajunge în mai puţin de 3 ore. Cele mai populare staţiuni tunisiene de la Marea Mediterană sunt Sousse, Hammamet şi Monastir.

Dincolo de plaje şi de orăşele, Tunisia este o destinaţie care merită explorată, plină de culturi distincte şi extremităţi de peisaje - munţi împăduriţi şi marea de nisip din Sahara. Pentru a descoperi cât mai mult din Tunisia poţi opta pentru diferite excursii care să te lase să guşti din această destinaţie exotică. Aproape de staţiunile de la mare, poţi merge să vizitezi capitala Tunisiei, Tunis, un oraş înfiinţat de berberi şi care de-a lungul istoriei sale a fost controlat de fenicieni, romani, arabi, otomani, spanioli şi francezi. Astăzi, oraşul îmbină culturile antice şi moderne.

Ajuns în Tunis trebuie să vizitezi Cartagina, un loc cu o puternică rezonanţă, care îţi va dezvălui fragmente din istoria Tunisiei. Legenda spune că a fost fondată de regina feniciană Elissa, în 814 î.Hr.

Romanii au distrus oraşul în 146 î.Hr., apoi l-au reconstruit şi l-au transformat în capitala provinciei bogate din Africa. Unele rămăşiţe din Cartagina punică pot fi văzute şi astăzi, alături de ruinele romane.

Tot în Tunis merită să te pierzi în Medina, oraşul vechi şi bazarul Capitalei, de unde cu siguranţă nu vei pleca fără să faci cumpărături.

Un alt loc pe care trebuie să-l vizitezi este şi Sidi Bou Said, un orăşel plină de culoare, vopsit în alb şi albastru, unde la orice pas găseşti un loc bun de fotografiat. Sidi Bou Said este situat pe o stâncă abruptă şi oferă o privelişte minunată asupra Mării Mediterane. Magazine cu suveniruri, magazine de artă şi cafenelele se aliniază de-a lungul străduţelor, iar vânzătorii te invită să intri să arunci măcar o privire în speranţa că nu vei pleca cu mâna goală. Majoritatea, când aud că eşti din România ex­clamă: "A, Hagi, Nadia, Ceauşescu" şi toţi au zâmbetul pe buze.

O excursie care să includă toate aceste obiective turistice durează de dimineaţă până seara şi costă în jur de 30 de euro.

Totodată, poţi face o incursiune de două zile în sudul ţării, să descoperi Sahara, oazele şi cascadele din deşert, să te plimbi cu cămila şi jeep-ul prin marea de nisip, pentru mai puţin de 100 de euro.

Sau poţi să alegi o excursie de o zi la faimosul amfiteatru El Djem, inspirat de Coloseumul din Roma, la muzee şi moschei, pentru un tarif de 35 de euro.

O altă atracţie de pe coasta mediteraneană este mausoleul dedicat primului preşedinte al Tunisiei, Habib Bourguiba, considerat părintele ţării. O clădire impresionantă, cu arhitectură tradiţională, în interiorul căreia se regăsesc mormintele preşedintelui şi ale apropiaţilor acestuia, precum şi o colecţie de obiecte personale. Localnicii au cuvinte de laudă pentru primul lor preşedinte, iar la intrarea în mausoleu poţi vedea inscrip­ţia: "Marele luptător. Constructorul noii Tunisia. Liberatorul femeilor".

În apropiere de staţiunea Sousse, se află Poartul El Kantaoui, un complex turistic construit în jurul unui port artificial, care permite acostarea a peste 300 de yahturi. Arhitectura portului, deşi albă şi modernă, a fost modelată pe clădiri tradiţionale tunisiene, fiind completată cu străzi înguste şi arcade la tot pasul. Portul este potrivit pentru o plimbare şi o sesiune de cumpărături, ţinând cont că de pe străduţele sale nu lipsesc magazinele. 

Tunisia este una dintre puţinele ţări care reuşeşte să ofere din toate turiştilor săi. Reuşeşte să combine clima, cu plajele aurii, istoria şi cumpărăturile şi crează o experienţă completă turiştilor care o vizitează.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tunisia (ca si Marocul de altfel) colcaie de teroristi ISIS iar fostii securisti invart banii prin agentii de turism de calitate profesionala zero ! Multumesc, am airbnb, homeaway samd si ma duc in orice alta destinatie decat orice oferta a vreunei agentii !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb