Jurnalişti arestaţi şi interogaţi de FSB în estul Ucrainei

V.B.
Internaţional / 20 mai 2014

Mai mulţi jurnalişti s-au plâns ieri că ar fi fost reţinuţi în Peninsula Crimeea, sâmbătă şi duminică, de poliţia rusă şi de membri ai unor grupări paramilitare, în timp ce autorităţile de la Moscova le-au acuzat pe cele de la Kiev că ar ţine în captivitate doi reporteri ruşi în estul Ucrainei, informează AFP.

Un jurnalist local a mărturisit că a fost bătut şi i-a fost furat o parte din materialul profesional. Ziaristul suspectează grupurile paramilitare de autoapărare proruse constituite în Crimeea la sfârşitul lunii februarie, înainte de anexarea de către Rusia.

Alt jurnalist a fost reţinut timp de patru ore când filma adunarea de tătari din Crimeea cu ocazia marcării a 70 de ani de la deportarea lor de către Stalin. Deşi manifestaţia lor era interzisă, mii de tătari din Crimeea s-au adunat duminică, înconjuraţi de importante forţe de securitate. Ziaristul era pe punctul de a filma maşini ale poliţiei şi poliţişti antitero, când a fost reţinut timp de câteva ore. A fost percheziţionat şi interogat de poliţie şi de Serviciul Federal de Securitate (FSB).

Duminică, un correspondent al cotidianului Gazeta Wyborcza a fost şi el reţinut timp de şase ore de către FSB, care l-a acuzat că scrie "texte antiruseşti". Mai mult, FSB l-a arestat, pentru terorism, pe regizorul Oleg Senţov, a anunţat Ministerul de Externe din Ucraina, care a făcut apel la eliberarea sa imediată.

În estul Ucrainei, doi jurnalişti de la site-ul rus Life News au fost arestaţi de soldaţi ucraineni în apropiere de oraşul Kramatorsk, ceea ce a provocat indignarea Moscovei, care acuză torturarea lor de către membri ai gărzii naţionale ucrainene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb