Jurnalistul Cristoiu, audiat ca martor în dosarul Laurei Codruţa Kovesi

T.T.
Politică / 21 martie 2019

Ion Cristoiu (Sursa foto: Twitter)

Ion Cristoiu (Sursa foto: Twitter)

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat, astăzi, în calitate de martor, la Secţia de investigare a magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

La ieşirea de la audieri, Cristoiu a explicat că procurorul de caz, Adina Florea, l-a întrebat despre fotografia făcută la o cramă a lui Sebastian Ghiţă, în care apare Laura Codruţa Kovesi.

"Am fost convocat printr-un SMS de doamna procuror Adina Florea, care suna în genul: 'Să stăm de vorbă în legătură cu poza'. Eu, neavând experienţa procuraturii, nu ştiam despre ce este vorba. Acum mi s-a spus că, în chip oficial, am fost citat ca martor şi am dat declaraţie pentru a confirma sau infirma dacă fotografia de la dosar, depusă de Sebastian Ghiţă în legătură cu prezenţa la petrecere a doamnei Codruţa Kovesi, fotografie invocată în interviul de la Belgrad, este chiar aceea. Eu trebuia să confirm că aceea este fotografia şi sunt un privilegiat al sorţii, pentru că am văzut fotografia şi în varianta de la dosar. Este aceeaşi fotografie şi am confirmat acest lucru. Este foarte important din punct de vedere al cauzei, pentru că eu am invocat în interviu o fotografie şi putea să fie alta. Din păcate, domnul Ghiţă nu a depus-o electronic, a depus-o sub formă de poză. Nu sunt la aceeaşi claritate", a spus Cristoiu, potrivit Agerpres.

Jurnalistul a precizat că fotografia arată o relaţie apropiată între Kovesi şi membrii familiei lui Ghiţă.

"Este o fotografie în care doamna Codruţa Kovesi stă pe un fel de laviţă de lemn, deci la o cramă a domnului Sebastian Ghiţă, şi lângă ea este fosta soţie a lui Sebastian Ghiţă şi mai încolo este socrul lui Ghiţă. În spate sunt nişte butoaie. Nu este o fotografie surprinsă de cineva. Este o fotografie pe care doamna a făcut-o în selfie. Ea a fost invitată de membrii familiei care erau la petrecere: 'Hai să facem o poză' şi a acceptat. Este o fotografie care arată o relaţie apropiată de membrii familiei. Doamna Kovesi spune că a stat la petrecere mai multe ore", a arătat Cristoiu, precizează sursa citată.

Jurnalistul a adăugat că discuţia avută cu Adina Florea nu a fost de genul "înfund-o cu orice preţ pe Codruţa Kovesi".

"Spre deosebire de procurorii pe care îi ştiu eu din presă, nu mi s-a părut această discuţie de genul 'înfund-o cu orice preţ pe Codruţa Kovesi'. Este foarte important. A vrut să vadă dacă este poza respectivă şi era obligatoriu să confirm eu", a subliniat Cristoiu.

Dosarul în care este acuzată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200 mii de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O poza facuta la un moment dat ofera imunitate cuiva care e trimis ulterior in judecata pentru coruptie?

    Cu asta se ocupa procurorii pe banii contribuabililor? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb