Jurnalistul Victor Roncea: "Nu sunt şi nu am fost niciodată colaboratorul turnătorului Voiculescu"

A.C.
Politică / 2 august 2014

Jurnalistul Victor Roncea răspunde, la solicitarea Ziarului Bursa, la declaraţia făcută ieri de Monica Macovei, care menţiona că i-a dat în judecată pe Mihai Gâdea, Radu Tudor, Victor Roncea şi Antena 3 pentru transmiterea de "informaţii mincinoase opiniei publice" cu privire la faptul că aceasta ar fi anchetat oameni la Mineriada din 1990.

"Monica Macovei contra lui Victor Roncea, sau torţionarul care nu-şi uită victima

1. Doamna Monica Macovei se află într-o gravă eroare, scuzabilă însă, având în vedere gradele ridicate ale temperaturii şi ora de la final de program când este emis comunicatul său de ameninţare cu acţionarea în judecată < a colaboratorilor turnătorului Voiculescu >, între care mă enumără şi pe mine.

Nu sunt şi nu am fost niciodată < colaboratorul turnătorului Voiculescu > şi/sau al Antenei 3. Dacă dânsa va putea demonstra, vreodată, contrariul, promit să-i fac cadou - evident numai pentru orele de după program - o sticlă de whisky mai ieftior, respectiv J&B, marca sa preferată.

Nu sunt şi nu am fost niciodată < colaboratorul turnătorului Voiculescu > şi/sau al Antenei 3, spre deosebire de înfocatul ei propagandist de la B1TV, Andrei Bădin, tocmai prins de SRI şi DNA cu raţa lui Duicu în gură, respectiv o şpăguţă de 5000 de lei, personaj prezentat de EvZ ca una dintre < vocile dreptei > şi care a evoluat bine mersi de la sclavul de serviciu al < turnătorului Voiculescu > la < deontologul > de serviciu (acelaşi?) al < preacinstitului Păunescu >, ambii nababi media având de fapt şireturile legate cu firul aceluiaşi serviciu: DIE.

Nu sunt şi nu am fost niciodată < colaboratorul turnătorului Voiculescu > şi/sau al Antenei 3, spre deosebire de colegul doamnei Monica Macovei din Grupul pentru Dialog Social (GDS), < anticomunistul > Vladimir Tismăneanu, care, înainte de a ieşi Traian Băsescu preşedinte, făcea turul caselor de protocol, al ţării şi al lumii, alături de Ion Iliescu, lansându-i memoriile < şocante > şi scriind asiduu, ca un scrib disciplinat, împreună cu soţia sa, la gazeta < turnătorului Voiculescu >, aşteptând cuminte sfârşitul de lună pentru a se întâlni pe coridorul de la casieria < varanului > de azi cu... Mircea Cărtărescu, altă vedetă a GDS.

2. M-aş fi aşteptat ca doamna Monica Macovei să mă dea în judecată, dacă datele nu ar fi fost reale, pentru faptul că am publicat informaţii privind faptul că fosta membră PCR încă de pe băncile facultăţii a reuşit să promoveze cam rapid, de la Procuratura Locală Giurgiu la procuror al Parchetului Sectorului 1 Bucureşti şi pentru că tatăl ei, prezentat în toate biografiile sale oficiale drept < jurist >, a fost de fapt colonel şi instructor la Secţia Militară şi Probleme de Justiţie - Sector MAI - a CC al PCR, secţie care depăşea în prerogative chiar şi Securitatea.

M-aş fi aşteptat ca doamna Monica Macovei să mă dea în judecată, dacă datele nu ar fi fost reale, pentru faptul că am arătat că actuala europarlamentară şi aspirandă la funcţia supremă în stat pe tichet de adeptă a doctrinei populare, ceea ce înseamnă şi conservatoare, creştin-democrată, este în realitate membră fondatoare şi de onoare (!) a asociaţiei homosexualilor, lesbienelor, transexualilor şi trisexualilor din România (ACCEPT), şi, pe deasupra, o susţinătoare a sectei-porno a < guru >-lui < Grig > Bivolaru (MISA). Culmea, la data de 4.01.2005, domnia sa a cerut public achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru, chiar de pe postul < varanului > şi < turnătorului de Voiculescu >, Antena 3.

M-aş fi aşteptat ca doamna Monica Macovei să mă dea în judecată, dacă datele nu ar fi fost reale, pentru că am afirmat că este implicată în retrocedările abuzive din Transilvania, de partea maghiarilor, care se folosesc de bisericile catolică şi greco-catolică, confesiune pe care pretinde că o împărtăşeşte doamna în cauză, sau că i-am reproşat că simbolurile luptătorilor cu armă în mână în cea mai lungă rezistenţă armată anticomunistă din < blocul sovietic >, Ana şi Ion Gavrilă Ogoranu, au murit supăraţi după ce fosta ministreasă le-a refuzat recunoaşterea meritelor şi anularea dosarului penal de < duşmani ai poporului > sau că am publicat informaţia că fostul şef al SIPA, generalul Dan Gheorghe (fost şef al BA a SRI, UM 0215 a MI, DGPA a MJ), a fost demis de domnia sa după ce a refuzat să-i dea o înregistare video din Parcul Operei.

Dar nu!

3. Doamna Monica Macovei a ales să mă dea în judecată pentru că am publicat pe www.roncea.ro un document din procesul defunctului general Mihai Chiţac, ministru de Interne în Guvernul FSN (alături de nedemisionarul Andrei Pleşu, printre alţii), responsabil în mare parte de mineriada din 13-15 iunie 1990. În documentul respectiv, fostul Ministru de Interne al lui Ion Iliescu şi Petre Roman, invocă în apărarea sa o declaraţie a Monicăi Macovei, pentru a întări propriile sale afirmaţii potrivit cărora Poliţia nu a folosit nici un fel de violenţă împotriva manifestanţilor, reţinuţilor şi arestaţilor. Să o analizăm:

< Am luat contact cu problema Piaţa Universităţii în mai multe etape. Prima etapă a fost în ziua de 13 iunie 1990. Eram procuror la fosta Procuratură a Sectorului 1 şi, împreună cu alţi doi colegi de la aceeaşi unitate, am fost trimişi la Unitatea Militară de la Măgurele, unde am întâlnit câţiva colegi de la fosta Procuratură a Municipiului Bucureşti: Alexandru Ţuculeanu, Cornel Popescu, Emil Dinu. La Măgurele, am văzut în curtea unităţii că cei ridicaţi din Piaţa Universităţii stăteau la mese şi scriau declaraţii din Piaţa Universităţii. Nu am văzut nici un act de violenţă. Citind aceste declaraţii, am spus: Nu rezultă comiterea niciunei infracţiuni. Toată lumea pleacă acasă. > (Sursă: EvZ - 29.05.1997 - am respectat sublinierile făcute de fostul general Chiţac).

Astăzi, doamna Monica Macovei sare peste textul îngroşat de Chiţac - < Nu am văzut nici un act de violenţă > - şi se apleacă asupra afirmaţiei din final, cu < Toată lumea pleacă acasă >, interpretând-o într-o notă personală ca < dovadă > că ea ar fi susţinut, de fapt, < că oamenii arestaţi ilegal nu comiteau acte de violenţă şi că trebuia să fie eliberaţi imediat, să plece acasă > (citat de pe blogul domniei sale, 10.07.2014).

Ca unul dintre cei arestaţi ilegal - în fapt, reţinuţi ilegal, pentru că nu ni s-a întocmit niciodată un document de arestare - după ce am fost răpit din Institutul de Arhitectură de către trupele para-militare miniereşti; ca unul dintre cei anchetaţi şi maltrataţi de colegii doamnei fost procuror la Unitatea de la Măgurele şi că unul dintre cei care am întocmit dosarele Amnesty Internaţional în acest caz, nu pot decât să declar, aşa cum am mai făcut-o şi cu alte ocazii, că doamna Monica Macovei a minţit, a minţit, a minţit.

În primul rând, să ne amuzăm puţin. Recitiţi ce a constatat ea, în propria-i traducere: că < oamenii arestaţi ilegal nu comiteau acte de violenţă >. Unde? La Măgurele? Noi? Contra cui să fi comis < actele de violente >: a procurorilor, jandarmilor, minerilor?

Acum să redevenim serioşi: Unitatea de Jandarmi de la Măgurele (fostă a trupelor de Securitate) a fost pe perioada detenţiei ilegale a circa 700 de români, scenă unor violente cumplite, explicate prin intoxicările cu care au fost trataţi soldaţii în termen (de exemplu, li s-a spus că noi am fi scos ochiii, cu cuţitul, unui soldat de la Televiziune), prin înrăirea până la animalizare a minerilor (< cazaţi > în Unitate) dar şi prin ticăloşia unor ofiţeri şi procurori fideli regimurilor PCR şi FSN.

Nu are rost să intru în descrierea supliciile < horror > la care am fost supuşi. Este suficient să subliniez - şi există circa 700 de martori - că acestea s-au derulat continuu, inclusiv şi mai ales în timpul interogatoriilor luate de colegii doamnei procuror Monica Macovei, când ni se forţau emiterea unor declaraţii - cu pumni şi picioare, răngi şi paturi de armă - legate de deţinerea de droguri sau arme sau de valută sau alte ajutoare, de la americani sau de aiurea. Afirmaţia doamnei fost procuror în acest caz - < Nu am văzut nici un act de violenţă >. -, folosită de altfel cu succes de fostul Ministru de Interne în apărarea sa, este nu numai o minciună ordinară dar intră şi în sfera complicităţii la crimă, având în vedere acuzaţiile aduse generalului Chiţac şi victimele rezultate în urma mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Apoi, glumă cu < toată lumea pleacă acasă > este de-a dreptul sadică, având în vedere că cei arestaţi nu puteau şi nici nu au plecat nicăieri (unii pe o perioadă întinsă pe luni de zile), jandarmii se aflau în post iar minerii se simţeau ca acasă, aşa că n-aveau unde să plece. Singurii care puteau şi erau liberi să plece liniştiţi acasă sau, mai precis, la o bere, erau doamna procuror şi colegii săi.

Doamna procuror se apără azi afirmând că în 1992, după doi ani de la evenimente, a avut o activitate revoluţionară merituoasă împotriva abuzurilor din 13-15 iunie 1990 (mai precis la data de 23.06.1992, cu o lună şi o săptămâna înainte de a pleca cu o bursă Soros la Budapesta). Bravo ei! Sincere felicitări!

Dar întrebarea mea este ce a făcut doamna procuror Monica Macovei în clipa în care a ieşit, liberă că o păsărică a democraţiei, pe poartă Unităţii? Loc al groazei în care se aflau, răpiţi şi lipsiţi de libertate, sângerând, cu fracturi deschise şi cu feţele tumefiate, sute de oameni nevinovaţi, dintre care zeci de femei, unele ce aveau să fie violate la adăpostul < Legii >, aparate şi reprezentate de doamna Monica Macovei şi colegii săi? A mers cu colegii la o bere, liniştită < că oamenii arestaţi ilegal nu comiteau acte de violenţă > asupra jandarmilor, minerilor şi procurorilor? Cum a dormit doamna procuror, transformată în timp într-o adevărată Maria Tereza a societăţii civile, în seara de după ce a vizitat ca la acvariu Unitatea de la Măgurele, ştiind că sute de oameni sunt încarceraţi şi maltrataţi, într-o hală imensă, întinşi cu faţa pe ciment sau ţinuţi în genunchi, cu mâinile la ceafă, păziţi cu glonţ pe ţeavă, ca nişte criminali periculoşi, şi fără ca familiile lor să ştie dacă mai sunt în viaţă sau nu, timp îndelungat, perioada în care am fost căutaţi prin spitale, la morgă sau la cimitire, prin gropile necunoscuţilor? Cât de mult s-a revoluţionat ea, pentru < drepturile omului >, hai, nu pe 13, dar pe 14 şi 15 iunie, când a văzut că se îngroaşă gluma, sau pe 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 iunie, să spunem? Hmmm... Ciudat. Nici eu, nici consulul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Dennis L. Curry, care ne caută la rândul sau prin spitale şi morgi, n-am auzit nici pas atunci din partea ei.

Ca procuror al regimului < Iliescu-KGB > atunci avea marea şansă să devină disidenta-şefă, strigând în piaţa publică < Opriţi măcelul! >, după modelul altui < disident > revoluţionar. De ce nu s-a dus la sediul GDS - care era plasat de Silviu Brucan sub protecţia armatei, pentru a nu fi afectat, din greşeală, de mineri - ca să devină o < deep throat > la organul GDS, revista < 22 >? Să divulge lumii că sunt nişte oameni bătuţi şi răpiţi, fără acte şi fără drept, într-o Unitate militară? Dar dacă dânsa < nu a văzut nici un act de violenţă >, nici din partea noastră nici din partea procurorilor, şi nici usturoi n-a mâncat...

Opinia publică a aflat despre ororile inimaginabile săvârşite în Unitatea de Jandarmi numai după ce am fost eliberat eu, împreună cu fratele meu, şi am publicat în < România liberă >, graţie lui Sorin Roşca Stănescu, serialul de dezvăluiri macabre < Infernul se numeşte Măgurele >. Ulterior, datele privind arestaţii, răpiţii, morţii, răniţii şi dispăruţii, adunate de echipa Ligii Studenţilor din care făceam parte, au fost folosite şi de colegii doamnei Macovei din GDS, pentru a publica vreo două cărţi dar şi, mult mai eficient, de Amnesty International, care a ajutat la eliberarea tuturor celor reţinuţi ilegal. Pe protestele internaţionale întocmite în aceea perioadă tulbure n-am văzut niciodată numele < Monica Macovei >.

Că să închei: Doamna Macovei, după ce şi-a consumat eroismul de la < Congresul Fuziunii > < dreptei > printr-o ridicare de mânuţa (http://www.cristoiublog.ro/gîndul-de-la-ora-12-de-unde-dumnezeu-au-scos-ziarele-şi-televiziunile-chestia-cu-momentul-eroic-al-monicăi-macovei/), încearcă să-şi găsească o temă de < ridicare > în campania sa de propagandă, chipurile pentru prezidenţiale, în fapt o penibilă operaţiune de imagine cu scopuri care privesc diverse construcţii politice prezente şi viitoare. Eu mă declar public unul dintre cei care vor semna pentru înscrierea Monicăi Macovei în cursa pentru prezidenţiale. Numai aşa, cred, va vedea în sfârşit această gaşcă din care provine Monica Macovei cât mai dă poporul român pe nişte jalnice murături, chiar şi rehormonizate, ale regimului comunist-bolşevic.

Altfel, nu am de ce să mă mai mire că o victimă a mineriadei este atacată, şi după aproape 25 de ani, de unul dintre personajele din tabăra torţionarilor. Este în spiritul vremii.

Victor Roncea"

Monica Macovei: "I-am dat în judecată pe colaboratorii lui Voiculescu pentru minciunile pe care le-au susţinut"

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat ieri că a dat în judecată postul TV Antena 3, precum şi pe jurnaliştii Mihai Gâdea, Radu Tudor şi Victor Roncea, "pentru că au transmis informaţii mincinoase opiniei publice", urmărind discreditarea democrat-liberalei, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Am acţionat în judecată Antena 3, pe Mihai Gâdea, Radu Tudor şi Victor Roncea, pentru că au transmis informaţii mincinoase opiniei publice, urmărind să mă discrediteze. Colaboratorii turnătorului Voiculescu au susţinut în mod mincinos că aş fi anchetat oameni la Mineriada din 1990, când, în realitate, am făcut exact opusul, afirmând că niciunul dintre demonstranţi nu trebuie arestat şi cerând cercetarea penală a poliţiştilor şi procurorilor care au reţinut şi arestat ilegal demonstranţi din Piaţa Universităţii. Pentru minciunile pe care le-au susţinut, manipulând imagini şi texte cu rea-credinţă, i-am acţionat în judecată pe colaboratorii turnătorului Voiculescu şi Antena 3. Reaua-credinţă a acestora este evidentă, pentru că, încă din anii 90, în spaţiul public existau informaţii corecte privind activitatea mea în legătură cu Mineriada din 13-15 iunie 1990, care dovedesc exact contrariul celor afírmate de colaboratorilor turnătorului Voiculescu. Documentele şi martorii de atunci arată clar că n-am anchetat pe nimeni din cei reţinuţi în iunie 1990, dimpotrivă, am refuzat şi am cerut să fie eliberaţi", este poziţia Monicăi Macovei.

Mai mult, continuă domnia sa, "cu circa 3 săptămâni înainte de afirmaţiile mincinoase, pe 18 iunie 2014, am publicat pe blogul personal documente care dovedeau că am decis scoaterea de sub urmărire penală a unor manifestanţi reţinuţi ilegal în iunie 1990 şi că am cerut verificarea şi sancţionarea procurorilor şi poliţiştilor care au comis abuzuri împotriva manifestanţilor. De exemplu, în 59 de dosare am constatat în scris că arestările au fost ilegale şi imputabile procurorilor respectivi. Deşi aceste documente erau publice, au fost ignorate de cei pe care i-am chemat în judecată".

Fostul ministru al justiţiei în cabinetul Emil Boc mai transmite că, în timpul mineriadei din 1990, a refuzat să aresteze vreun demonstrant şi, ulterior, a emis soluţii de nevinovăţie pentru cei arestaţi în iunie 1990.

"De exemplu, în dosarul 814/P/1991 am scris: < Nu se poate reţine că manifestanţii cu astfel de opinii politice, prin doar simpla lor exprimare au ultragiat, au tulburat liniştea celor cu opinii politice contrarii, pentru că în acest caz s-ar depăşi cu mult sfera dreptului penal, intrând în sfera politicului. (....) În dosar nu există nici o probă contrară,dimpotrivă, există probe în sensul manifestării liniştite, neviolente a inculpatului în exprimarea opiniei sale politice. (...) În raport de cele menţionate mai sus, nefiind întrunite elementele constitutive ale infracţiunii în discuţie, (...) vom dispune scoaterea de sub urmărire penală >", conchide Macovei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. M-a uns pe suflet acest articol despre Macovei, nu ca n-as fi stiut cine este aceasta procuroare comunista, falsa justitiara, mincinoasa, instabila mintal, periculoasa, rea, pe unde trece numai rau face, o tradatoare, o meschina, o individa care uraste femeile (mai ales pe cele frumoase si inteligente) Asa se spune in PDL despre ea si ca o vrea moarta politic pe Udrea (!). Oare cum a putut pacali pe jurnalistii care ii tin trena cum ar fi: Tapalaga, Fati, Turturica, Pora, etc, toti hranitit din punga lui Soros? Doar pentru bani? Daca da, atunci sa nu mai auzim de asa zisii jurnalisti sa plece cu Macovei a lor de mana si sa lase tara in pace. Felicit autorul pentru articol si pentru reimprospatarea memoriei colective! Ar trebui ca presa corecta sa o demaste pe aceasta procuroare odioasa! Fiti mai vocali, va rog frumos!

    Asadar - “nu am vazut niciun act de violenta”...asta declara procuroarea Macovei dupa vizita sa la Unitatea de la Magurele. Eu, alaturi de fratele meu (ala micu’) si alaturi de peste 1500 de alti bucuresteni care au trecut prin Infernul de la Magurele, in iunie 1990, am vazut lucruri inimaginabile si am trait torturi de nedescris la care participa insusi comandantul adjunct al Unitatii, colonelul Tanase, cel care mi-a infipt in cap, desi aveam deja capul crapat si insangerat, un puscoci lansator de rachete cu fosfor, amenintand ca-mi zboara creierii, daca mai comentez.

    Despre ce comentam? despre ce nu a vazut Macovei, atinsa de cecitate degenerativa. 

    De exemplu, un baiat care-si tinea ochiul smuls din orbita cu mana, atarna in niste fire care-i ieseau din gavanul ochiului. pe langa asta, desi se chinuia cumplit, tanarul desfigurat si plin de sange era legat cu sarma de un stalp de beton.  

     ce nu a mai vazut Macovei ?  

    cel putin sase femei au fost violate de mineri si soldati 

     ce nu a mai vazut Macovei ? 

    bataile zilnice, cu cozi de lopata, cu lanturi si cu ce mai gasea administrate de minerii imbracati cu haine militare, adusi de Ion Ilici Iliescu, carpa kaghebista. 

     ce nu a mai vazut Macovei ? 

    cum erau luate declaratiile luate de colegii sai procurori, fosti securisti la infama Directie de Cercetari Penale a DSS. Declaratiile erau dictate de procurori si cine nu se conforma era altoit pe loc de cate un miner, cu bata.

    In declaratia mea data la Magurele, care se afla in dosarul Mineriadei de la Parchetul Militar, dosar matrasit de bunul amic al duduiei Macovei, ticalosul Dan Voinea, scriam ca protestez fata de incalcarea Legii de catre procurori 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb