Justiţia independentă, garant al statului de drept

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 26 iulie 2018

Justiţia independentă, garant al statului de drept

Germania critică modul în care coaliţia majoritară din Parlament a ales să modifice legile justiţiei şi legislaţia penală. Autorităţile de la Berlin consideră că ţara noastră trebuie să pună în practică recomandările Comisiei de la Veneţia şi pe cele cuprinse în Mecanismul de Cooperare şi Verificare stabilite de Comisia Europeană.

Aceste critici au fost reiterate şi de Michael Roth, ministrul german pentru Afaceri Europene, într-un interviu acordat site-ului de ştiri g4media.ro.

Conform lui Michael Roth, Germania urmăreşte cu mare îngrijorare cât de mult împiedică dezvoltarea României disensiunile privind direcţia corectă.

Ministrul german pentru Afaceri Europene a spus: "Împărtăşim critica noastră atât cu alte state membre, cât şi cu Comisia Europeană şi Comisia de la Veneţia în ultimul său raport. Majoritatea experţilor sunt de acord că este imperios necesară o reformă fundamentală a justiţiei. Cu toate acestea, am vorbit cu multe voci critice care se tem că părţi ale acestei propuneri legislative sunt susceptibile să protejeze politicieni activi de urmărirea penală, în pofida abaterilor dovedite. Această discuţie dificilă ar trebui încheiată înaintea preluării preşedinţiei Consiliului UE, fără ca succesele repurtate pe calea statului de drept să fie puse sub semnul întrebării. Avem nevoie de o Românie puternică, cu un puternic angajament faţă de o justiţie independentă, o Românie care va combate şi în continuare ferm corupţia".

Oficialul de la Berlin consideră că ţara noastră trebuie să respecte valorile şi principiile Uniunii Europene, organism la care a aderat în 2007. Michael Roth susţine că, în primul rând, autorităţile de la Bucureşti trebuie să respecte şi să protejeze demnitatea umană, să faciliteze egalitatea în faţa legii şi să acorde o importanţă deosebită principiului statului de drept, "care este menţinut doar de o justiţie independentă".

Referitor la aceste principii, ministrul german a spus: "Cu toţii ni le-am asumat ferm, la nivel european, ţări mari şi mici, Luxemburg şi Portugalia ca şi Germania, Franţa, Spania şi România. Desigur că există riscuri atunci când state individuale decid să se îndepărteze de aceste valori, fiindcă apărarea acestei comunităţi de valori în beneficiul tuturor trebuie să fie în interesul întregii Uniuni".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb