ZIARUL BURSA

26 iulie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Tellus Mater - Mama Pământ (zeiţa născătoare a universului, echivalenta romană a zeiţei greceşti Geea), ţinând în braţe pe Romulus şi Remus. Basorelief de pe peretele nordic al "Ara Pacis Augustae" (Altarul Păcii Augustiniene), monument comandat de către Senatul Roman în anul 13 î.e.n., la 4 iulie, pentru a onora întoarcerea lui Augustus la Roma, după trei ani de campanie în Hispania şi Galia şi a fost inaugurat în anul 9 î.e.n., la 30 ianuarie. Grecii antici au susţinut că Geea trebuie respectată, căci, în caz contrar, răzbunarea ei este cumplită.

Război inegal: om - natură!

Dan NicolaieMiscellanea / 26 iulie 2018

Dan Nicolaie

Războiul dintre oameni şi natură a ajuns la un punct de cotitură, în care planeta începe să reacţioneze, brusc, la toate agresiunile la care a fost supusă, în special în ultimele trei secole. Joaca s-a terminat. Semnalele sunt clare!

Anotimpurile se amestecă, fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente, inundaţii catastrofale au loc peste tot, incendiile de vegetaţie provoacă victime şi haos. Dincolo de discuţiile legate de încălzirea globală provocată de poluare, specialiştii susţin, mai nou, că asis­tăm la schimbări ale climei la nivel global, care ar putea crea mari probleme oamenilor. Cauzele nu sunt foarte clare, efectele sunt vizibile. Poluarea, războaiele meteorologice sau exploziile solare sunt printre factorii pe seama cărora au fost puse aceste dezechilibre ale naturii. Emisiile de metan contribuie cu circa 25% la încălzirea globală provocată de om, iar scurgerile de metan pot pune în pericol sănătatea şi siguranţa oamenilor. Poluarea distruge stratul de ozon, defrişările sunt strâns legate de inundaţiile catastrofale, "mâna umană" este peste tot.

Propunerea lui Trump va fi refuzată de reprezentanţii neputincioşi ai unei Europe îngrozite

Propunerea lui Trump va fi refuzată de reprezentanţii neputincioşi ai unei Europe îngrozite

Călin RecheaInternaţional / 26 iulie 2018

Călin Rechea

Poate că există totuşi o metodă în "nebunia" de care este acuzat Donald Trump în ceea ce priveşte marşul său către războaiele comerciale împotriva tuturor.

După "spectacolul" pe care l-a făcut la întâlnirea grupului G7 din Canada, preşedintele american a adus în prim-plan spectrul războiului valutar înainte de întâlnirea miniştrilor de finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale din ţările membre ale grupului G20.

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor: "Codul fiscal şi cel de procedură fiscală se simplifică"

Macroeconomie / 26 iulie 2018

"De la 1 ianuarie 2019, cele două coduri vor rămâne neschimbate o perioadă lungă", spune Eugen Teodorovici 

Textele Codului fiscal şi ale Codului de procedură fiscală vor fi evaluate şi, acolo unde este cazul, se vor face adaptări şi simplificări, potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care menţionează că de la 1 ianuarie 2019 acestea "vor rămâne aşa cum sunt pentru o lungă perioadă de timp".

Codul Penal, atacat de Iohannis la CCR

Codul Penal, atacat de Iohannis la CCR

George MarinescuPolitică / 26 iulie 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, ieri, la Curtea Constituţională a României, obiecţiile sale privind neconstituţionalitatea modificărilor Codului Penal aprobate în Parlament de coaliţia majoritară PSD-ALDE şi de nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale.

"Whirlpool" se declară victimă a taxelor vamale impuse de Trump

"Whirlpool" se declară victimă a taxelor vamale impuse de Trump

Alina VasiescuCompanii / 26 iulie 2018

Costurile producătorului de electrocasnice cresc 

Marţi, acţiunile companiei au înregistrat cea mai proastă zi din ultimii 31 de ani

Gigantul american al electrocasnicelor "Whirlpool" Corp., care iniţial s-a pronunţat în favoarea tarifelor vamale impuse de preşedintele Donald Trump importurilor de oţel şi aluminiu, dă vina acum pe această decizie pentru rezultatele sale financiare trimestriale slabe, atrăgând atenţia asupra sporirii costurilor cu materiile prime.

Ţara noastră primeşte finanţare de 50 milioane euro de la Banca Mondială

PENTRU MANAGEMENTUL RISCURILOR DE DEZASTRE Ţara noastră primeşte finanţare de 50 milioane euro de la Banca Mondială

Fonduri Europene / 26 iulie 2018

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat, ieri, o finanţare de 50 milioane euro (echivalentul a 60,48 milioane dolari), care va fi acordată României în cadrul Proiectului de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Acest împrumut va contribui la îmbunătăţirea rezilienţei infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre şi va spori capacităţile instituţionale pentru planificarea investiţiilor vizând reducerea riscurilor la dezastre şi adaptarea la schimbările climatice, susţin reprezentanţii Băncii Mondiale.

Sute de piloţi "Ryanair", în pericol să fie concediaţi

Sute de piloţi "Ryanair", în pericol să fie concediaţi

Internaţional / 26 iulie 2018

Operatorul aerian irlandez "Ryanair" a notificat peste 300 de angajaţi - piloţi şi personal navigant - că şi-ar putea pierde posturile fiindcă în sezonul de iarnă va fi concediată aproximativ 20% din forţa de muncă de la baza sa din Dublin, deoarece recentele greve afectează rezervările, transmit BBC, Sky News şi Reuters.

Recent, "Ryanair" a avertizat că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor din 25-26 iulie. În acest context, sunt afectaţi aproape 50.000 de clienţi care călătoresc din şi spre Spania, Portugalia şi Belgia, fiind anulate zilnic până la 300 de zboruri, conform unui comunicat al operatorului aerian irlandez. În Irlanda, aproximativ un sfert din piloţii "Ryanair" vor fi în grevă astăzi, conform Agerpres.

Adrian Zuckerman, propunerea lui Trump pentru Bucureşti

Adrian Zuckerman, propunerea lui Trump pentru Bucureşti

G.I.Politică / 26 iulie 2018

Preşedintele american Donald Trump şi-a anunţat intenţia de a-l nominaliza pe Adrian Zuckerman pentru funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România, potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de Casa Albă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Justiţia independentă, garant al statului de drept

Justiţia independentă, garant al statului de drept

G.M.Politică / 26 iulie 2018

Germania critică modul în care coaliţia majoritară din Parlament a ales să modifice legile justiţiei şi legislaţia penală. Autorităţile de la Berlin consideră că ţara noastră trebuie să pună în practică recomandările Comisiei de la Veneţia şi pe...

Theresa May preia conducerea negocierii Brexitului

Theresa May preia conducerea negocierii Brexitului

Internaţional / 26 iulie 2018

Premierul britanic Theresa May a preluat conducerea negocierilor cu privire la ieşirea din UE, care s-a aflat până acum în mâna ministrului Brexitului, o schimbare menită să conducă la o "eficientizare" în contextul în care divorţul se...

Vasile Cazan a cerut demisia preşedintelui ANPC

Emilia OlescuCompanii / 26 iulie 2018

Marius Pârvu: "Mă surprinde reacţia domnului Cazan, constat că nu putem avea un dialog" 

Preşedintele CONROM Vasile Cazan a cerut, ieri, demisia lui Marius Pârvu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Lichiditate de 44 milioane de lei

BVB Lichiditate de 44 milioane de lei

A.I.Piaţa de Capital / 26 iulie 2018

Valoarea tranzacţiilor înregistrate în şedinţa burieră de la mijlocul săptămânii a fost de 44,5 milioane de lei, în apropierea mediei zilnice a acestui an, de 44,4 milioane de lei, circa o treime din rulajul consemnat fiind dat de acţiunile...

Obligaţiuni de 100 de milioane de euro

Obligaţiuni de 100 de milioane de euro

G.I.Piaţa de Capital / 26 iulie 2018

Pentru finanţarea deficitului bugetar de stat şi refinanţarea datoriei publice, Ministerul Finanţelor a organizat, ieri, la sediul Băncii Naţionale a României, licitaţia privind o emisiune de obligaţiuni de stat cu cupon denominate în euro....

MACRO NEWSLETTER 26 Iulie 2018

MACRO NEWSLETTER 26 Iulie 2018

Macroeconomie / 26 iulie 2018

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune sub aşteptări în iulie 2018. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 54,5 (o valoare sub 50 arată contracţie), cel mai scăzut nivel din ultimele 2 luni, de la 55 în...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo