Sute de piloţi "Ryanair", în pericol să fie concediaţi

Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2018

Sute de piloţi "Ryanair", în pericol să fie concediaţi

Operatorul aerian irlandez "Ryanair" a notificat peste 300 de angajaţi - piloţi şi personal navigant - că şi-ar putea pierde posturile fiindcă în sezonul de iarnă va fi concediată aproximativ 20% din forţa de muncă de la baza sa din Dublin, deoarece recentele greve afectează rezervările, transmit BBC, Sky News şi Reuters.

Recent, "Ryanair" a avertizat că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor din 25-26 iulie. În acest context, sunt afectaţi aproape 50.000 de clienţi care călătoresc din şi spre Spania, Portugalia şi Belgia, fiind anulate zilnic până la 300 de zboruri, conform unui comunicat al operatorului aerian irlandez. În Irlanda, aproximativ un sfert din piloţii "Ryanair" vor fi în grevă astăzi, conform Agerpres.

Compania a avertizat că ar putea închide câteva rute din capitala Irlandei în urma reducerii numărului de avioane de la baza din Dublin, de la 30 la 24, dar şi alte rute s-ar putea confrunta cu reduceri frecvente, deoarece o parte din aeronave vor fi direcţionate spre subsidiara poloneză, Ryanair Sun, care înregis­trează o creştere rapidă. Cele şase avioane vor fi trimise în Polonia.

Compania irlandeză va începe negocierile cu peste 100 de piloţi şi 200 de membri ai personalului navigant din Dublin care au primit înştiinţări privind posibila lor concediere din 28 octombrie. O parte ar putea fi transferaţi în Polonia pentru a minimaliza impactul concedierilor, a explicat "Ryanair".

De asemenea, compania a făcut un gest neaşteptat, publicând online salariile angajaţilor. Conform documentului, piloţii câştigă între 190.000 şi 220.000 de euro pe an, iar personalul navigant până la 40.000 euro pe an.

Marţi, "Ryanair" a anulat 16 zboruri din Irlanda, fiind afectaţi 2.500 de pasageri.

"Ryanair", cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a avertizat, luni, că în perioada verii preţul mediu al biletelor va fi mai redus decât se estima, din cauza concurenţei ridicate, a vremii deosebit de calde din nordul Europei şi a incertitudinilor provocate de o serie de greve.

În trimestrul doi din 2018, profitul companiei irlandeze a scăzut cu 20%, la 319 milioane de euro, din cauza declinului rezervărilor, a costurilor mai mari cu angajaţii şi cu combustibilul.

Piloţii angajaţi direct de "Ryanair", care sunt membri ai sindicatului FORSA/IALPA, intenţionează să declanşeze a patra grevă de o zi în data de 3 august, şi au avertizat că sunt posibile noi mişcări de protest dacă operatorul aerian irlandez nu îşi schimbă atitudinea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb