ÎN TRIMESTRUL AL DOILEA AL ACESTUI AN Saxo Bank: "Amazon - cea mai tranzacţionată acţiune"

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2018

Saxo Bank: "Amazon - cea mai tranzacţionată acţiune"

Gigantul american al comerţului electronic Amazon a fost cea mai tranzacţionată acţiune în trimestrul al doilea în acest an, pe platformele Saxo Bank, se arată într-un comunicat al instituţiei daneze specializate în investiţii şi tranzacţionare on­line, remisă Redacţiei.

Peter Garnry, Head of Equity Strategy la Saxo Bank, a comentat: "Cele mai tranzacţionate acţiuni la Saxo rămân cele din domeniul tehnologiei, datorită preţului atractiv, performanţei şi a brandurilor de răsunet. Ce s-a schimbat faţă de anii trecuţi este că topul începe să fie dominat de acţiuni ale companiilor chinezeşti, odată ce investitorii recunosc oportunităţile de creştere a tehnologiei din China".

Amazon, gigantul de comerţ electronic şi de infrastructură şi servicii cloud care, se situează pe primul loc în topul tranzacţionării (măsurat ca Volum Net Tranzacţionat), continuă să impresioneze investitorii, care au cumpărat masiv acţiuni ale companiei, contribuind la creştere sa, spune Peter Garnry, care adaugă: "Compania livrează rezultatele aşteptate în fiecare trimestru şi este de aşteptat ca veniturile totale pe anul fiscal 2017, ce se vor anunţa în curând, să depăşească 200 miliarde de dolari".

Alibaba, magazinul virtual cu cea mai rapidă creştere de pe glob şi jucătorul dominant în această industrie dificilă face tot mai grea "rezistenţa" investitorilor de a cumpăra această acţiune, notează Saxo Bank, titlurile companiei situându-se pe poziţia a doua în clasamentul tranzacţionării la Saxo.

"Performanţa bună a preţului şi atenţia media din pieţele dezvoltate acordată companiilor de tehnologie din China au făcut ca investitorii să capete un apetit crescut pentru această acţiune", arată oficialul Saxo Bank.

În ceea ce priveşte Facebook, Peter Garnry notează că, după scandalul Cambridge Analytica, investitorii au revenit la această companie, mai ales că ameninţarea cu sancţiuni de reglementare s-a disipat.

"Preţul acţiunii a crescut la noi vârfuri (n.r. în prezent, cotaţia titlului se tranzacţionază la un preţ de circa 215 dolari, o zonă de maxim istoric), susţinând o activitate intensă din partea investitorilor", menţionează oficialul Saxo Bank.

Pe de altă parte, topul celor mai tranzacţionate acţiuni short (evaluate pe numărul' de clienţi care au tranzacţionat astfel) este compus din Tesla, Facebook şi Apple.

Subliniem că operaţiunea de short selling, sau vânzarea în lipsă, reprezintă vânzarea unor acţiuni pe care inves­titorul nu le deţine, ci le ia cu împrumut pentru o perioadă de timp, şi cumpărarea lor ulterioară, când preţul scade, pentru obţinerea de profit. În situaţia în care, la data la care se achiziţionează acţiunile, preţul este mai mare decât cel din momentul vânzării, investitorii înregistrează pierdere.

"În general, investitorii deţin poziţii short semnificative în companii de tehnologie cunoscute, în ceea ce pare un pariu agregat - o măsură de prevedere faţă de ceea ce unii specialişti numesc «acţiuni bubble», pentru că au profituri premium", se arată în raportul Saxo Bank.

Tesla a fost cea mai tranzacţionată acţiune short mai ales din cauza dificultăţilor pe care le are compania în a livra la timp exemplarele Tesla Model 3 promise clienţilor, specifică Peter Garnry, adăugând: "Tesla a divizat deopotrivă investitorii şi analiştii - rezultatele pentru trimestrul al doilea sunt cruciale, cu atât mai mult cu cât piaţa a ajuns la capătul răbdării în ceea ce priveşte livrarea autoturismelor Model 3. Totuşi, încrederea în Elon Musk e des­tul de mare, ceea ce a făcut dificilă obţinerea unui profit imediat pe speculaţii short pe această acţiune".

Conform oficialului Saxo, Facebook se află şi în acest top, speculaţiile fiind determinate de scandalul Cambridge Analytica.

"Dar, şi aici, investitorii au navigat în ape destul de dificile, pentru că Facebook a continuat să aibă o creştere robustă, iar monetizarea Instagram şi Messenger/WhatsApp abia a început", subliniază Peter Garnry.

În ceea ce priveşte Apple, zvonurile referitoare la lipsa de cerere pentru iPhone X au făcut ca preţul acţiunii companiei să fie volatil în ultima vreme, se arată în raportul Saxo.

"Mai mult, o anumită saturaţie pe piaţa telefoanelor mobile a făcut ca investitorii să tranzacţioneze short, pariind că Apple va avea profituri mai mici. Veniturile Apple continuă să creas­că, iar profitul operaţional este susţinut de vânzările solide pe conţinut digital", notează Garnry.

Potrivit Saxo Bank, în Europa Centrală şi de Est, în trimestrul al doilea al acestui an, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Facebook, Apple şi Amazon, în timp ce în Franţa topul este condus de Amazon, Apple şi Intesa SanPaolo SpA, iar în Italia cele mai tranzacţionate titluri au fost Amazon, Apple şi Atlantia SpA.

Pentru Elveţia topul este condus de Amazon, Alibaba şi Facebook, în Orientul Mijlociu şi Africa cele mai tranzacţionate titluri în cel de-al doilea trimestru al anului au fost Nvidia, Amazon şi Alibaba, în timp ce pentru zona Asia-Pacific titlurile Micron Technology se află pe prima poziţie a acestui top, acestea fiind urmate de Alibaba şi Amazon.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb