PENTRU MANAGEMENTUL RISCURILOR DE DEZASTRE Ţara noastră primeşte finanţare de 50 milioane euro de la Banca Mondială

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 26 iulie 2018

Ţara noastră primeşte finanţare de 50 milioane euro de la Banca Mondială

Consiliul Directorilor Executivi al Băncii Mondiale a aprobat, ieri, o finanţare de 50 milioane euro (echivalentul a 60,48 milioane dolari), care va fi acordată României în cadrul Proiectului de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Acest împrumut va contribui la îmbunătăţirea rezilienţei infrastructurii de urgenţă şi răspuns la dezastre şi va spori capacităţile instituţionale pentru planificarea investiţiilor vizând reducerea riscurilor la dezastre şi adaptarea la schimbările climatice, susţin reprezentanţii Băncii Mondiale.

Proiectul investiţional aprobat va completa eforturile de dezvoltare a politicilor publice privind capacitatea de răspuns a României în faţa dezastrelor naturale, susţinute prin intermediul unui împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre (Catastrophe Deferred Drawdown Option - CATDDO).

Tatiana Proskuryakova, director de ţară al Băncii Mondiale pentru Româ­nia şi Ungaria, a declarat: "Foarte multe clădiri aparţinând serviciilor de urgenţă şi răspuns la dezastre din Româ­nia au vulnerabilităţi structurale şi se pot prăbuşi în cazul unui cutremur", adăugând: "Capacitatea ţării de a salva vieţi omeneşti şi de a proteja bunăstarea cetăţenilor săi după producerea unei calamităţi este condiţionată de o coordonare eficientă şi o reacţie eficace a serviciilor de urgenţă, care trebuie să fie localizate în clădiri ce rămân funcţionale după producerea unor dezastre. Banca Mondială este onorată de parteneriatul pe care îl are cu Româ­nia în scopul asigurării că investiţiile realizate în clădiri şi în infrastructură transformă ţara într-un loc mai sigur pentru cetăţeni şi pentru activitatea economică".

Ţara noastră se confruntă cu unele dintre cele mai mari riscuri seismice din Uniunea Europeană, cu mii de vieţi pierdute şi zeci de mii de clădiri deteriorate în urma cutremurelor produse în ultimele două secole. Peste 75% din populaţia ţării, inclusiv 65% din populaţia urbană, locuieşte în zone expuse pericolelor seismice. Mai mult decât atât, 45% din toate serviciile critice de transport, energie, apă şi comunicaţii, precum şi 70-80% din PIB-ul Ro­mâniei se află localizate în zone expuse riscului seismic. De asemenea, efectele schimbărilor climatice au sporit şi ele în mod semnificativ în ultimele decade, producând alunecări de teren, incendii naturale, secete şi fenomene meteorologice extreme. În 2006, de exemplu, au fost înregistrate inundaţii extreme care au cauzat pagube economice în valoare de 1% din PIB.

Noul Proiect de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre va sprijini investiţiile în clădirile de pompieri şi urgenţe, precum şi în cele ce au rol de coordonare a răspunsului la dezastre, asigurând buna funcţionare a acestora în cazul producerii oricăror tipuri de calamităţi. Proiectul va sprijini de asemenea activităţi de comunicare şi sensibilizare privind ris­curile de dezastre şi schimbări climatice, şi va oferi suport pentru planificarea investiţiilor în scopul reducerii ris­curilor de dezastre pe termen lung. Proiectul vine în completarea obiectivelor aferente împrumutului pentru politici de dezvoltare privind managementul riscurilor de dezastre (Catas­trophe Deferred Drawdown Option - CATDDO), al cărui scop este acela de a îmbunătăţi cadrul naţional de management al riscurilor şi reacţie în caz de dezastru, şi sporirea gradului de înţelegere a situaţiilor de dezastru de către români, precum şi capacitatea acestora de reacţie în astfel de situaţii.

Banca Mondială şi-a deschis biroul din România în anul 1991. Începând de atunci, Banca a furnizat finanţare în valoare totală de peste 13,6 miliarde dolari, reprezentând împrumuturi, garanţii şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti. Portofoliul curent al Băncii include împrumuturi pentru investiţii, activităţi analitice şi asistenţă tehnică pentru sprijinirea priorităţilor de reformă ale României. În anul 2016, Grupul Băncii Mondiale şi România au sărbătorit 25 de ani de parteneriat continuu având drept obiectiv sprijinirea măsurilor de reducere a sărăciei şi de dezvoltare durabilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. tot citim drespre bani acordati de fmi, si sunt srise articolele de o asa maniera incat cine stie ce cadou ne face acesta banca,

    nu se zice nicaieri care este dobanda? cat ne mai mulge aceasta lipitoare? care-s conditiile, cu asa cadouri... mai bine lipsa 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb