Profitul "Deutsche Bank", în scădere din cauza restructurării

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iulie 2018

"Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar din Germania, a raportat, ieri, scăderea cu 14% a profitului său net în trimestrul al doilea din 2018, în ritm anual, pe fondul restructurării lansate de noua conducere.

Câştigul net al instituţiei de credit a însumat 401 milioane de euro (468 milioane de dolari), comparativ cu 466 de milioane de euro în acelaşi interval din 2017. Vânzările au stagnat la 6,6 miliarde de euro, după un declin puternic în anii anteriori. Cifra a fost susţinută de un câştig special de 57 de milioane de euro dintr-o înstrăinare care a avut loc în trimestrul analizat.

De menţionat că rezultatele sunt pes­te aşteptările analiştilor şi reprezintă un semn pozitiv pentru noul director executiv al băncii, Christian Sewing, care şi-a preluat funcţia în aprilie.

"Facem schimbări importante pe segmentul principal de businesses, aşa cum am promis. Suntem în direcţia bună în privinţa costurilor, iar calitatea bilanţului nostru contabil este solidă", a afirmat Sewing.

Amintim că 2017 a fost al treilea an consecutiv cu pierderi pentru "Deutsche Bank" din cauza scăderii veniturilor din investiţii şi a reformei fiscale americane. Anul trecut, "Deutsche Bank" a avut pierderi nete de 497 milioane de euro, faţă de un rezultat negativ de 1,356 miliarde de euro în 2016.

Vara aceasta, subsidiara americană a gigantului bancar german nu a reuşit să treacă de a doua etapă a testelor de stres anuale derulate de Federal Reserve (Fed - banca centrală) din Statele Unite. Această a doua rundă de teste s-a concentrat pe managementul riscului şi pe verificările interne, zone în care Deutsche Bank înregistrează probleme. Potrivit Fed, operaţiunile din SUA ale Deutsche Bank au "deficienţe extinse şi critice" în domeniul managementului riscului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb