Vasile Cazan a cerut demisia preşedintelui ANPC

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 26 iulie 2018

Marius Pârvu: "Mă surprinde reacţia domnului Cazan, constat că nu putem avea un dialog"

Preşedintele CONROM Vasile Cazan a cerut, ieri, demisia lui Marius Pârvu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Vasile Cazan ne-a spus că preşedintele ANPC nu a răspuns apelului său de a-l susţine în solicitările pe care le face către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în calitate de membru al Consiliului Consultativ al acestei entităţi.

Vasile Cazan ne-a precizat, ieri: "Am venit de la Iaşi şi am fost la ANPC să cer ca Marius Pârvu să plece de unde a venit. I-am solicitat ajutorul în demersul nos­tru către ANRE pentru a veni în sprijinul consumatorilor din domeniul energiei, dar nici până astăzi nu mi-a răspuns la scrisoare. Nu am reuşit, de opt luni de zile, să punem pe tapet, în cadrul Consiliului Consultativ al ANRE, în care îi reprezint pe consumatori, problemele acestora. Însă ieri am obţinut promisiunea domnului Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii, că va convoca membrii Consiliului pentru data de 7 august, ca să ridicăm problemele cu care se confruntă consumatorii din energie ".

Contactat de ziarul BURSA, Marius Pârvu s-a arătat surprins de reacţia lui Vasile Cazan, precizând: "Deşi aş prefera să nu comentez comportamentul domnului Cazan, trebuie să subliniez că, din păcate, am constatat că nu putem avea un dialog cu acesta şi cel mai bine ar fi ca discuţiile să aibă loc instituţional. Este adevărat că am primit nişte scrisori de la domnul Cazan în care îmi spunea să impun anumite puncte pe ordinea de zi a Consiliului Consultativ al ANRE, din care şi eu fac parte. Chiar am discutat cu cei de la ANRE pe marginea acestor probleme, pe care le voi ridica, desigur, şi în următoarea şedinţă a consiliului, însă telefoanele pe subiect din partea domnului Cazan au continuat, iar astăzi (n.r. ieri) cred a depăşit limita".

Potrivit lui Vasile Cazan, printre aceste probleme se numără caliltatea curentului electric şi a gazelor, inexistenţa constatatorilor independenţi, precum şi umilinţa cu care se confruntă clienţii în momentul în care merg la ghişeele companiilor de utilităţi ca să se informeze în legătură cu anumite aspecte din domeniu.

Legea 160/2012 prevede, la articolul 6: "(1) Comitetul de reglementare al ANRE este asistat de un consiliu consultativ format din 13 membri, numiţi prin decizie a prim-ministrului, din care:

a)2 membri din partea direcţiei de specialitate din ministerul de resort;

b)2 membri din partea asociaţiilor patronale din sectorul de activitate energie, petrol, gaze naturale şi minerit energetic;

c)2 membri din partea organizaţiilor sindicale ale salariaţilor din sectorul de activitate energie, petrol, gaze naturale şi minerit energetic;

d)un membru din partea asociaţiilor din administraţia publică locală;

e)2 membri din partea organizaţiilor profesionale;

f)2 membri din partea asociaţiilor consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale;

g)un membru din partea Consiliului Concurenţei;

h)un membru din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - ANPC".

Conform aceleiaşi legi, Consiliul Consultativ asigură armonizarea intereselor operatorilor economici din sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale cu cele ale consumatorilor, evaluează impactul reglementărilor ANRE şi face propuneri de îmbunătăţire a acestora.

Această structură este convocată de către preşedintele ANRE cel puţin o dată pe lună, de regulă înainte de şedinţele Comitetului de reglementare, în vederea dezbaterii ordinii de zi a acestora.

Marius Pîrvu, consilier judeţean PSD în cadrul Consiliului Judeţean Argeş, a fost numit preşedintele ANPC în luna martie a acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ANRE A EMIS 2 ORDINE PRIN CARE:

    - Furnizorii si distribuitorii de electricitate au voie sa introduca in casele noastre tensiuni electrice cu pana la 11V superioare valorii maxime admisibile prin constructie - asa se explica numarul tot mai mare de deteriorari ale alimentatoarelor cu diode din aparatele electronice

    -ANRE a permis ENEL si altor furnizozri sa aplice un Regulament de despagubire ZERO (in opozitie cu directivele europene) a consumatorilor de energie electrica afectati de non calitatea energie electrice....PANA CAND ANRE???? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb