Kaspersky descoperă înşelătorii care vizează fanii Jocurilor Olimpice

A.F.
Companii / 2 august

Kaspersky descoperă înşelătorii care vizează fanii Jocurilor Olimpice

Experţii Kaspersky au observat o creştere a activităţilor de scamming în jurul Jocurilor Olimpice, fraudatorii vizând banii şi datele utilizatorilor. Pentru a înţelege modul în care escrocii exploatează interesul spectatorilor, experţii Kaspersky au analizat site-urile web de phishing legate de Jocurile Olimpice şi au identificat principalele scheme utilizate în prezent.

Bilete false

Odată cu avertismentul Comitetului Olimpic cu privire la ofertele false de bilete şi ştirile despre înşelătoria prin care a trecut familia unui înotător din Marea Britanie, pierzând 2.500 de lire sterline în timp ce încerca să cumpere bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris, telemetria Kaspersky confirmă faptul că escrocii creează în mod activ site-uri de phishing. Aceste site-uri oferă bilete pentru competiţiile olimpice la preţuri "exclusive" sau pretind că au locuri pentru evenimentele sold-out. Această schemă frauduloasă bine testată, dar eficientă, a reapărut în multe sezoane olimpice, iar experţii Kaspersky se aşteaptă ca astfel de site-uri web să prolifereze în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. În acest scenariu, utilizatorii completează un formular de date şi îşi transferă atât informaţiile personale, cât şi banii către escroci. În schimb, aceştia pot primi bilete invalide sau, mai probabil, nimic, ceea ce duce la pierderi financiare şi la vânzarea datelor lor pe forumurile Dark Web.

Giveaway-uri corporative false

Multe organizaţii organizează tombole cu premii în bilete pentru angajaţii, partenerii şi clienţii lor în timpul evenimentelor majore. Recent, experţii Kaspersky au descoperit o pagină frauduloasă care uzurpa identitatea unei bănci franceze, promiţând în mod fals şansa de a câştiga bilete la eveniment. Angajaţii sunt îndemnaţi să completeze un formular cu detalii personale, inclusiv acreditările şi parolele de conectare la contul lor de internet. Acest lucru permite fraudătorilor să se infiltreze în resursele corporative ale victimelor şi, potenţial, să răspândească conţinut rău intenţionat.

Magazine false

Experţii Kaspersky au descoperit şi magazine online frauduloase care vând mărfuri precum cămăşi, uniforme, accesorii şi multe altele inscripţionate cu însemnele Jocurilor Olimpice. Inutil de menţionat că cei care au fost atraşi de aceste oferte nu au primit niciodată articolele pe care le-au comandat.

Fraudatorii au creat site-uri web de phishing care oferă un pachet de date gratuit de 48 GB pentru toate reţelele. Aceste site-uri atrag utilizatorii să furnizeze informaţii personale, cum ar fi numere de telefon şi detalii de plată, sub pretextul activării pachetului de date. Odată trimise, aceste informaţii sunt culese în scopuri rău intenţionate, ceea ce duce la potenţiale pierderi financiare şi încălcări ale confidenţialităţii.

Pentru a fi protejaţi de escrocherii în timpul Jocurilor Olimpice, experţii Kaspersky vă sfătuiesc să

Verificaţi autenticitatea: cumpăraţi bilete, mărfuri sau servicii numai din surse oficiale şi de renume. Verificaţi site-ul oficial al evenimentului pentru vânzătorii autorizaţi.

Fiţi sceptici cu privire la oferte: dacă o ofertă pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este. Fiţi atenţi la reducerile mari şi la ofertele exclusive, mai ales dacă provin din surse necunoscute.

Vă protejaţi datele: evitaţi partajarea informaţiilor personale şi financiare pe site-uri web necunoscute. Asiguraţi-vă că site-ul web este securizat căutând "https" în adresa URL şi simbolul unui lacăt în bara browserului.

Utilizaţi software de securitate: păstraţi-vă antivirusul şi software-ul de securitate actualizat pentru a vă proteja împotriva atacurilor de malware şi phishing. Kaspersky îşi protejează utilizatorii de toate tipurile de phishing şi escrocherii.

Vă informaţi: căutaţi informaţii despre tacticile obişnuite de înşelătorie şi despre cum să le recunoaşteţi. Urmăriţi actualizările experţilor în securitate cibernetică şi ale surselor oficiale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb