Kaspersky: infractorii cibernetici exploateaza popularitatea viitoarelor lansari de filme

D.R.
Miscellanea / 18 iulie 2023

Kaspersky: infractorii cibernetici exploateaza popularitatea viitoarelor lansari de filme

Infractorii cibernetici nu au pierdut timpul si au inceput sa exploateze imensa popularitate a filmelor Barbie si Oppenheimer pentru propriile lor motive rau intentionate, informează un comunicat de presă, remis astăzi.

Kaspersky a descoperit ca infractorii cibenetici insala utilizatorii prin distribuirea de escrocherii de tip phishing care exploateaza entuziasmul din jurul lansarilor de film, singura intentie fiind aceea de a pacali persoane si de a obtine ilegal banii si datele personale sensibile ale acestora.

Una dintre paginile frauduloase descoperite atrage utilizatorii cu oferte speciale la papusile Barbie, care coincid cu lansarea filmului. Pe langa papusile obisnuite, utilizatorii sunt atrasi sa cumpere papusi in editie limitata legate de film, inclusiv o papusa care o prezinta pe una din actritele principale, Margot Robbie, pentru aproximativ 12 lire sterline. Ei pot adauga un elicopter pentru 56 lire sterline, costul total al achizitiei fiind de 60 lire sterline (cu o reducere "exclusiva").

Cu toate acestea, odata ce utilizatorii decid ce sa cumpere, acestia sunt redirectionati catre un formular de achizitie care necesita detalii personale de identificare, cum ar fi numele, adresa, numarul de telefon si informatiile bancare. Utilizatorii care nu suspecteaza nimic deosebit isi trimit, fara sa stie, banii si datele private direct infractorilor. Pe langa riscurile financiare, aceasta inselatorie ridica si probleme serioase de confidentialitate, deoarece datele furate ar putea fi vandute pe Dark Web Market.

Escrocii nu au ratat o alta lansare populara, Oppenheimer, care era programata pentru aceeasi zi. Au pacalit oamenii oferindu-se sa transmita filmul gratuity, prin streaming, dar intentia lor reala era sa fure informatiile bancare si banii utilizatorilor. In astfel de scenarii, escrocii folosesc adesea o tactica in care solicita o taxa nominala de un dolar sau un euro pentru inregistrare. Cu toate acestea, cerinta de plata aparent inofensiva trage un semnal de alarma. Pentru a continua inregistrarea, acestia solicita conectarea unui card bancar, permitand astfel debitarile neautorizate si greu de anulat din conturile utilizatorilor.

Pentru a fi in siguranta in timp ce va bucurati noile premiere de film, expertii Kaspersky recomanda: fiti atenti la escrocheriile de tip phishing: aveti grija cu e-mailurile, mesajele sau site-urile web suspecte, care prezinta diferite oferte exclusive sau gratuitati. ; verificati de doua ori autenticitatea sursei inainte de a transmite orice informatii personale sau de a efectua tranzactii online ; verificati securitatea site-ului web: atunci cand achizitionati produse sau accesati continut similar online ; Utilizati solutii de securitate fiabile; fiti atenti la informatiile personale: aveti grija cand furnizati informatii personale online, in special detalii sensibile, precum adresa, numarul de telefon sau informatiile financiare. ; accesati doar surse de incredere ; bazati-va pe site-uri web oficiale, comercianti autorizati si surse de renume pentru a cumpara produse si servicii, pentru a accesa continutul filmului sau pentru a obtine informatii legate de premiera. Evitati sursele neoficiale sau suspecte care ar putea incerca sa va exploateze entuziasmul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb