Kaspersky Lab: 13% dintre utilizatorii europeni au pierdut bani în urma activităţilor online ale copiilor

E.D.
Companii #Securitate Cibernetică / 14 octombrie 2014

În urma activităţilor online ale copiilor lor, 13% dintre utilizatorii europeni au pierdut bani sau informaţii, conform rezultatelor unei cercetări realizate de Kaspersky Lab împreună cu B2B International, procent care subliniază că, în plus faţă de riscul de a deveni ţinte ale atacurilor cibernetice, copiii pot cauza accidental şi alte probleme părinţilor.

Potrivit analizei, 47% dintre părinţii din Europa consideră că informaţiile despre tehnologie şi computere nu sunt foarte bine cunoscute de către copiii lor, iar 39% consideră că ameninţările cibernetice sunt subiecte necunoscute pentru cei mici.

Riscul apare şi în momentele în care părinţii le permit copiilor să le utilizeze dispozitivele personale. 7% dintre respondenţi afirmă au pierdut informaţii importante în urma utilizării dispozitivelor personale de către copii, în timp ce 4% dintre aceştia au primit facturi neaşteptate de la App store după ce copiii lor au accesat internetul.

În ciuda acestor date, numai o treime dintre părinţi sunt cu adevărat conştienţi de pericol: doar 35% se îngrijorează că ar putea pierde bani online în urma acţiunilor copiilor şi doar 29% au temeri referitoare la informaţiile confidenţiale pe care copiii lor le pot distribui online.

În acelaşi timp, părinţii utilizează mai multe metode pentru a evita problemele şi pentru a-şi proteja copiii de ameninţările cibernetice. De exemplu, 34% dintre respondenţi îşi controlează personal copiii în ceea ce priveşte modalitatea de utilizare a dispozitivelor personale şi 12% le-au cerut furnizorilor de internet să blocheze accesul la anumite site-uri.

În plus, 37% dintre părinţi le amintesc copiilor frecvent despre pericolele utilizării internetului, în timp ce 15% au ales devină prieteni cu copiii lor pe reţelele sociale. Doar 24% dintre părinţi utilizează software-uri specializate de securitate pentru a controla activităţile online ale copiilor, deşi acest modul este integrat în mai multe soluţii de securitate disponibile.

"Când părinţii se gândesc la timpul pe care copiii lor îl petrec online, prima lor grijă este să-i protejeze de conţinutul nepotrivit," susţine Konstantin Ignatev, Web Content Analysts Group Manager la Kaspersky Lab. "Totuşi, există un alt aspect important de luat în considerare, şi anume problemele pe care copiii le pot cauza părinţilor. Modulul Parental Control nu presupune lipsa de încredere în propriul copil, ci este mai degrabă o metodă de prevenire cu care poţi, printre altele, să-ţi securizezi dispozitivul şi informaţiile stocate pe acesta. Modulul Parental Control permite şi copiilor-adulţi să îşi protejeze părinţii care nu sunt informaţi cu privire la ameninţările cibernetice," încheie Konstantin Ignatev.

Kaspersky Lab este un producător privat de soluţii de securitate endpoint. Compania este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb