Kaspersky: Peste 40% dintre companii se confruntă cu un deficit de profesionişti calificaţi în securitate cibernetică

F.D.
Miscellanea / 26 februarie 2024

Kaspersky: Peste 40% dintre companii se confruntă cu un deficit de profesionişti calificaţi în securitate cibernetică

Peste 40% dintre companiile din întreaga lume se confruntă cu un deficit de profesionişti calificaţi în securitate cibernetică. Lipsa de personal este semnificativă în ceea ce priveşte analiştii malware şi cercetătorii în securitatea informaţiilor, conform unui sondaj Kaspersky.

Pe măsură ce frecvenţa şi complexitatea atacurilor cresc, iar cererea de profesionişti InfoSec în business creşte, numărul de practicieni care îndeplinesc cerinţele companiei în ceea ce priveşte competenţele şi nivelul de expertiză este în scădere. Studiile efectuate de companii de securitate cibernetică şi organizaţii internaţionale au evidenţiat deja lipsa profesioniştilor InfoSec. Cercetările efectuate de studiul (ISC)2 privind forţa de muncă în domeniul securităţii cibernetice au arătat că deficitul de forţă de muncă a fost de aproape 4 milioane de lucrători InfoSec în 2022.

Kaspersky a efectuat propria cercetare "The portrait of modern Information Security professional" pentru a evalua starea actuală a pieţei muncii şi a analiza motivele exacte ale deficitului de competenţe în domeniul securităţii cibernetice. Cercetarea a chestionat peste 1.000 de profesionişti InfoSec din Asia-Pacific, Europa, regiunea META, America de Nord şi America Latină1.

Studiul a constatat că 41% dintre companiile chestionate îşi descriu echipele de securitate cibernetică drept "oarecum" sau "semnificativ cu personal insuficient".

În general, respondenţii au spus că cele mai puţine funcţii sunt cercetarea securităţii informaţiilor şi analiza malware, peste 40% dintre companii le-au numit ca fiind posturile cel mai greu de ocupat. Cererea crescută pentru aceste posturi a fost raportată de Europa şi America Latină.

Centrele de operaţiuni de securitate (SOC) şi profesioniştii în evaluarea securităţii alături de cei specializaţi în securitatea reţelelor au deficite de personal de 35%, respectiv, 33%. Lipsa de experţi SOC a fost foarte puternic remarcată în APAC, în timp ce lipsa de analişti de evaluare a securităţii şi de securitate a reţelelor este, în principal, o preocupare în ţările din zona META.

Rolul cu cel mai mic număr de posturi vacante, dar încă la mare cerere, este Threat Intelligence (32%).

Analizând nevoile de securitate cibernetică din diferite industrii, sectorul guvernamental a raportat cea mai mare cerere de practicieni în securitate cibernetică şi a recunoscut că aproape jumătate (46%) din poziţiile Infosec necesare rămân neocupate. Sectoarele de telecomunicaţii şi media au posturi vacante în proporţie de 39%, urmate de retail & wholesale şi asistenţa medicală, cu 37% din roluri rămânând vacante.

Industriile care au avut cele mai puţine posturi vacante Infosec sunt IT (31%) şi serviciile financiare (27%), dar, în mod alarmant, procentele s-au situat în continuare aproape de o treime.R

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb