Kaspersky: Unul din doi profesionişti în securitate cibernetică spune că educaţia formală este inutilă la jobul actual

F.D.
Miscellanea / 7 februarie

Kaspersky: Unul din doi profesionişti în securitate cibernetică spune că educaţia formală este inutilă la jobul actual

Pe fondul penuriei acute de profesionişti în securitate cibernetică, experţii activi în securitatea informaţiilor (InfoSec) pun la îndoială relevanţa educaţiei formale pe care au primit-o, arată noua cercetare globală a Kaspersky. Sondajul a arătat că unul din doi profesionişti în securitate cibernetică nu a fost capabil să confirme utilitatea pregătirii academice atunci când a fost întrebat cum îl ajută aceasta în activitatea sa profesională. Asemenea experţi trebuie să investească în formare continuă pentru a aborda peisajul ameninţărilor în continuă evoluţie şi pentru a ţine pasul cu industria.

Potrivit ISC2, cea mai importantă organizaţie mondială pentru profesioniştii în securitate cibernetică, forţa de muncă existentă în securitate cibernetică trebuie să crească aproape de două ori pentru a funcţiona la capacitate maximă şi pentru a sprijini economia globală. Explorând cauzele fundamentale ale deficitului actual de competenţe în domeniul securităţii cibernetice şi ale lipsei de profesionişti InfoSec, Kaspersky a comandat un studiu global, care analizează mai atent aspectele educaţionale ale problemei şi influenţa pe care aceasta o are asupra carierei acestor experţi.

Mulţi experţi InfoSec subliniază că sistemul de învăţământ este detaşat de realităţile securităţii cibernetice, ceea ce duce la o lipsă de aplicabilitate atunci când vine vorba de experienţa de lucru în viaţa reală: mai bine de jumătate dintre profesionişti consideră că educaţia formală a fost oarecum folositoare (14%), puţin (13%) utilă sau deloc folositoare (24%) atunci când au trecut la îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Pentru a determina factorii care ar putea împiedica domeniul educaţional, respondenţii au fost întrebaţi dacă:

personalul de formare din colegiul sau universitatea lor avea experienţă în securitate cibernetică;

au avut acces la cele mai noi tehnologii şi echipamente;

au primit informaţii despre incidente de securitate cibernetică din viaţa reală;

li s-au oferit stagii de practică care să aibă la bază adevărata experienţă la un loc de muncă relevant.

Mai puţin de jumătate dintre respondenţi au spus că programul lor de la colegiu sau universitate le-a oferit experienţă practică în scenarii de securitate cibernetică din viaţa reală ca proiecte live: 23% au fost "foarte de acord" cu această afirmaţie, iar 26% "cumva de acord." În plus, accesul la cele mai noi tehnologii şi echipamente, precum şi calitatea stagiilor de practică s-au evidenţiat drept cele mai slabe aspecte ale educaţiei în domeniul securităţii cibernetice pentru majoritatea regiunilor.

În timp ce calitatea şi relevanţa programelor educaţionale este problematică, disponibilitatea securităţii cibernetice şi a instruirii InfoSec per se lasă şi ea de dorit. De exemplu, jumătate dintre experţii actuali în securitate cibernetică consideră că disponibilitatea cursurilor de securitate cibernetică sau de securitate a informaţiilor în învăţământul superior formal este fie "slabă", fie "foarte săracă". Printre profesioniştii cu 2-5 ani de experienţă, acest rezultat creşte la peste 80 la sută.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb