Kaufland deschide al optulea magazin în Republica Moldova

V.G.
Companii / 5 decembrie 2022

Kaufland deschide al optulea magazin în Republica Moldova

Kaufland continuă extinderea reţelei de magazine în Republica Moldova şi deschide al optulea magazin în ţară, arată un comunicat de presă transmis redacţiei. Situat pe strada Kiev 7, din Mun. Chişinău, noul magazin va genera peste 100 noi locuri de muncă.

Potrivit proiectului, suprafaţa de vânzare va fi de aproximativ 2.500 m2, , iar parcarea va avea o capacitate de 179 de locuri, dintre care 8 locuri vor fi destinate pentru persoanele cu nevoi speciale şi 4 locuri pentru familiile cu copii. Magazinul va funcţiona de luni până duminică, în intervalul orelor 8:00- 23:00. Accesul spre magazin va fi din strada Kiev şi strada Bogdan Voievod.

Pentru comoditatea clienţilor, hipermarketul este dotat cu 10 case de marcat. Noul magazin oferă accesul la un raion cu peşte proaspăt, raion extins de legume şi fructe, vitrină cu servire asistată - cu o lungime de aproape 30 metri, brutărie, raion de produse congelate, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare şi drogherie.

La punctul Grill din exterior, clienţii sunt aşteptaţi cu un meniu extins de mâncăruri gustoase, gata preparate - pui rotisat, meniu steak din ceafă de porc, nuggets, crispy, cabanos, cartofi prăjiţi şi altele. De asemenea, avem o galerie comercială exterioară unde clienţii vor găsi farmacie, schimb valutar şi un chioşc de ziare.

Conform sursei citate, ţinând cont de strategia Kaufland la nivel internaţional, compania anunţă o investiţie în energia regenerabilă şi începe dotarea magazinelor cu panouri fotovoltaice. Astfel, Kaufland de pe strada Kiev va fi primul magazin dotat cu peste 538 de panouri fotovoltaice, ce vor genera energie verde şi vor contribui la diminuarea impactului asupra mediului, reducând anual cu peste 126.403,00 de tone emisiile de CO2. Panourile fotovoltaice vor ocupa o suprafaţă totală de aproximativ 2.800 de m2 şi vor fi amplasate pe acoperiş. Acestea pot produce în termeni absoluţi, aproximativ 268.942,00 kWh/an.

În linie cu angajamentul companiei faţă de mediu, noul magazin va avea o staţie de încărcare pentru automobilele electrice, cu posibilitatea de încărcare simultană a două automobile şi rastele pentru biciclete. De asemenea, magazinul este prevăzut cu sisteme de reciclare, unde clienţii sunt recompensaţi pe loc pentru fiecare gest sustenabil:

În parcarea magazinului, clienţii vor găsi un automat de tip self-service, unde pot recicla ambalaje în schimbul voucherelor de extra-reducere. Pot colecta aici trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă şi doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru).

La intrarea în magazin, în spaţiul special amenajat sub forma unei broscuţe ţestoase, clienţii pot depune pentru reciclare ambalajele produselor de îngrijire personală sau de curăţenie. Pentru aceasta, vor fi recompensaţi pe loc cu vouchere de 50% reducere la cumpărarea altor produse noi, din oferta lunară. Clienţii pot depune sticle goale din plastic, de la şampon, balsam, gel de duş, cremă de corp, de faţă sau de mâini, săpun lichid, dar şi recipiente goale de la produsele de curăţenie, precum, detergenţi de haine sau de vase, soluţii de curăţare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor. Voucherele se ridică de la Biroul de Informaţii din magazin.

În total, compania va investi aproximativ 20 de milioane MDL în lucrări de infrastructură publică şi soluţii de trafic. Astfel, Kaufland şi-a asumat amenajarea trotuarului şi a spaţiului verde din teren, refacerea integrală a străzii adiacente Nadejda Russo, construcţia pluvialei pe strada Kiev, amenajarea curţilor şi construcţia reţelelor noi.

Kaufland îşi menţine angajamentul de investiţii în Republica Moldova şi continuă implicarea în proiectele de responsabilitate socială. Pilonii strategiei Kaufland la nivel internaţional prevăd investiţii în programe educaţionale, sociale, proiecte culturale, iniţiative de promovare a unui mod de viaţă sănătos şi de protecţie a mediului înconjurător.

În septembrie 2019, Kaufland a deschis primele sale două magazine în oraşul Chişinău, situate în sectorul Botanica şi în sectorul Ciocana. În septembrie 2020 a fost inaugurat primul magazin din nordul ţării, în municipiul Bălţi, iar în anul 2021 Kaufland a deschis încă trei magazine, la Ungheni, pe 18 februarie, la Comrat, pe data de 11 martie şi al treilea magazin la Chişinău, pe strada Nicolae Testemiţanu 3. În acest an, Kaufland a deschis şi primul magazin în municipiul Orhei, pe 12 aprilie, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb