Kaufland România şi e-Mobility Rentals - un nou parteneriat pentru mai multă sustenabilitate

R.S.
Companii / 22 august

Kaufland România şi e-Mobility Rentals - un nou parteneriat pentru mai multă sustenabilitate

Kaufland România anunţă instalarea unor noi staţii de schimbare a bateriilor pentru maşinile electrice, în cadrul parteneriatului cu e-Mobility Rentals, start-up românesc dedicat mobilităţii, care oferă soluţii de livrare sustenabilă pentru companii. Noile staţii Battery Swap vor fi amplasate până la finalul anului 2024 în parcările a zece magazine Kaufland din Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, colaborarea dintre Kaufland şi e-Mobility a început în septembrie 2023, desfăşurându-se iniţial exclusiv în Bucureşti, iar în prezent se află în plin proces de extindere. Prin intermediul acestui parteneriat, retailerul foloseşte vehicule electrice compacte furnizate de e-Mobility Rentals pentru serviciul "Kaufland Livrează". Maşinile sunt echipate cu baterii interschimbabile, care pot fi înlocuite rapid în staţiile Battery Swap, amplasate în parcările Kaufland, asigurând astfel continuitatea livrărilor.

Scopul central al proiectului cu e-Mobility este livrarea comenzilor pe distanţe mici şi medii, având în vedere autonomia limitată a maşinilor electrice şi gradul de perisabilitate al unor alimente. Principala inovaţie adusă de acest serviciu constă în modalitatea de alimentare. Astfel, datorită dimensiunii reduse a maşinilor, când bateria se descarcă, este înlocuită direct cu una încărcată. Bateriile de rezervă sunt stocate în spaţiile special amenajate în incinta parcărilor Kaufland.

"După ce în anul 2016 lansam prima reţea naţională de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, Kaufland România continuă seria parteneriatelor pentru mai multă sustenabilitate. Prin găzduirea staţiilor Battery Swap în parcările noastre, ne-am propus să contribuim la reducerea impactului asupra mediului, iar de la începutul colaborării, în 2023, şi până acum estimăm o cantitate de 353 tone de emisii de dioxid de carbon evitate. Ne bucurăm să putem susţine e-Mobility Rentals în extinderea ecosistemului inovator bazat pe schimbarea rapidă a bateriilor inclusiv în ţară şi să facilităm noi livrări folosind transportul ecologic pentru clienţii noştri.", a declarat Valer Hancaş, Director Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România, se menţionează în comunicat.

Dezvoltarea reţelei de staţii Battery Swap, care include în prezent şase oraşe din România, marchează un pas important în mărirea capacităţii de operare a sistemului de mobilitate electrică dedicată companiilor, în toată ţara. Printre principalele beneficii ale proiectului se numără livrarea eficientă, sigură şi prietenoasă cu mediul, care contribuie la reducerea poluării şi îmbunătăţirea calităţii aerului şi în alte oraşe, în afară de Bucureşti.

"Cu sprijinul Kaufland, putem oferi o opţiune inovatoare şi ecologică pentru comunităţi şi afaceri locale sau regionale. Soluţia e-Mobility Rentals şi-a dovedit deja capacitatea de a susţine obiectivele de mediu asumate prin politicile ESG ale companiilor, reducând amprenta emisiilor nocive de dioxid de carbon. Cu un partener puternic precum Kaufland, transportul nepoluant devine mult mai accesibil la scară largă, iar astfel putem extinde acest ecosistem sustenabil în România", a declarat Alexandru Slavu, COO e-Mobility Rentals.

În prezent, e-Mobility Rentals are 12 staţii Battery Swap în Bucureşti şi Constanţa, o infrastructură care deserveşte întreaga flotă de vehicule electrice ale companiei. De asemenea, utilizatorii au la dispoziţie o aplicaţie mobilă, denumită e-Mobility Rentals. Aceasta este disponibilă pentru sistemele iOS şi Android şi permite localizarea celei mai apropiate staţii, monitorizarea flotei şi gestionarea eficientă a schimbului de baterii.

Acest serviciu este folosit preponderent de companii din domeniul livrării de alimente şi de lanţuri de hypermarketuri, peste jumătate din flota e-Mobility fiind închiriată către jucători din aceste sectoare de activitate. Potrivit reprezentanţilor start-up-ului, planurile includ şi extinderea către companii din zona de ride sharing, comerţ sau flote auto. În plus, sunt vizate şi colaborări cu municipalităţi, administraţii locale sau companii de utilităţi, care ar putea beneficia de soluţia e-Mobility Rentals care susţine transportul ecologic şi oraşele verzi, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb