KELEMEN HUNOR: "Ori eliminăm toate pensiile speciale fiindcă suntem toţi egali, ori nu eliminăm nimic"

A.P.
Politică / 10 februarie 2021

"Ori eliminăm toate pensiile speciale fiindcă suntem toţi egali, ori nu eliminăm nimic"

Vicepremierul Kelemen Hunor a afirmat că UDMR este în favoarea eliminării pensiilor speciale, precizând că ori sunt eliminate toate, ori nu este eliminată niciuna, transmite News.

Kelemen Hunor a fost întrebat miercuri dacă UDMR va susţine eliminarea pensiilor speciale, în special ale parlamentarilor şi primarilor.

"Nu există în special pentru parlamentari şi în special pentru alţii. Ori eliminăm toate pensiile fiindcă toţi suntem egali, ori nu eliminăm nimic. Noi suntem pentru a elimina toate pensiile speciale", a afirmat Kelemen Hunor.

Întrebat ce se va întâmpla cu pensiile magistraţilor, având în vedere că există decizii ale Curţii Constituţionale în acest sens, vicepremierul a răspuns: "Ori eliminăm toate pensiile, fiindcă există decizia CCR pentru mai multe categorii, ori stabilim un plafon pentru toate pensiile speciale, ori ne batem joc noi înşine şi de banii publici".

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, întrebat despre faptul că UDMR vrea extinderea eliminării pensiilor speciale pentru toate categoriile care le primesc, nu doar pentru parlamentari, că şi PNL are acelaşi punct de vedere, însă elaborarea prevederilor legale care să apropie pensiile speciale de un principiu al contributivităţii va fi făcută într-o perioadă mai lungă de timp.

"În privinţa pensiilor speciale, ştiţi foarte bine că în planul Guvernului există în obiectiv realizarea unui proiect de lege al pensiilor care va cuprinde evident şi reglementări privitoare la pensiile speciale, pensiile de serviciu, pensiile ocupaţionale. Există un acord între PNL şi USR-PLUS de a susţine modificarea Legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor cu scopul de a abroga prevederile care permit acordarea pensiei speciale pentru parlamentari. Suntem în analiză privitor la convocarea plenului reunit. Sunt mai multe temeiuri pentru convocarea plenului reunit, când vom stabili punctele pe ordinea de zi vom convoca birourile permanente reunite pentru a stabili data plenului Camerelor reunite", a afirmat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Chestionat cum va rezolva discrepanţa cauzată de faptul că UDMR condiţionează votarea de extinderea nu doar la parlamentari, ci la toate categoriile care primesc pensii speciale, preşedintele PNL a răspuns: "Avem şi noi acelaşi punct de vedere".

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat marţi că PSD va depune la Camera Deputaţilor un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, în primă fază pentru parlamentari.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. eliminati toate pensiile speciale printr-o lovitura scurta, integrala.

    criteriul contributivitatii e sfant si va fi respectat integral.

    Unde este rares "a doua zi de mandat taiem pensiile speciale" vrajala pt. prosti

    1. cred ca nu ma voi mai prezenta la alegeri.

      m-am plictisit sa tot fiu mintit si apoi sa se invarta intr-un fel sau altul situatia.  

      Cu cine ai votat?!

      PNL.

      Inca nu regret dar nivelul de dezamagire acumulata e in crestere.  

      In absenta PNL raman fara alternativa.  

      De USR mi-e greata la fel ca si de PSD. De AUR mi-e frica pentru ca sunt extremisti, nu au toate tiglele pe casa.  

      Restul nu conteaza.  

      Cred ca urmeaza sa intru in tabara celor ce neaga intreaga clasa politica romaneasca.  

      Adica ... voi observa necesitatea unei revolutii care sa schimbe INTREAGA CLASA POLITICA. 

      ...insa pentru moment observ, urmaresc ce mai fac ei, cei de la PNL.  

    Dl. KELEMEN HUNOR stie ca eliminarea pensiilor speciale ale judrcatorilor va fi greu de realizat, asa ca pune o conditie ca sa le salveza si pe ale "alesilor".

    dreptate Hunor, dar nu unde spune ca suntem toti egali...Dar cu mine poate fi egal , caci nici eu nu am pensie speciala...Dar daca se gandeste la magistrati o sa-i dea una in cap "maistrul" Dorneanu...

    Dacă sunt eliminate pensiile speciale ale militarilor, cred ca toți cei care au minim 15 ani de activitate vor ieși la pensie. Nu cred ca se vor mai înghesui alți tineri spre cariera militara (pensia speciala era principalul motiv care-i atrăgea spre armata). Este exact ce vrea UDMR: o Românie fără armata. Sa ne spună UDMR ce pensii au militarii din Ungaria! Poate vor ungurii sa apere granițele României!

    1. Corect, numai ca pensia militara este ocupationala nu speciala.... Pensiile speciale sunt in alta parte nu la militari.

      ba e speciala, pensii la 45 de ani si de 3 ori mai mari decat restul pensiilor

    Domnule sef la UDMR,

    Ce spuneti de : 

    Decizie nr. 900/2020 a CCR: 

    "121.În concluzie, referitor la pensiile militare, reperele constitutionale fixate de Curte coincid cu cele stabilite în privinta pensiilor reglementate prin legi speciale, cu mentiunea ca, în cazul pensiilor militare, nu exista componenta contributiva a pensiei, întregul cuantum fiind suportat de la bugetul de stat." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb