KELEMEN HUNOR: Sistemul actual de învăţământ este bazat pe cerinţele secolului XX

G.B
Politică / 6 iulie 2021

Sistemul actual de învăţământ este bazat pe cerinţele secolului XX

Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX, afirmă vicepremierul Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a participat ieri la consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema proiectului "România Educată".

"Astăzi după-amiază am participat la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema proiectului "România Educată". Subiectul întâlnirii a fost reforma educaţiei şi principiile de bază ale strategiei din acest domeniu. Învăţământul trebuie să fie flexibil, trebuie să se adapteze provocărilor viitorului, deoarece sistemul actual este bazat încă pe cerinţele secolului XX. Un alt subiect important a fost învăţământul profesional, care trebuie să-şi redobândească prestigiul. Acest obiectiv poate fi atins, dacă ne adaptăm la cerinţele pieţei de muncă", a scris Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a început luni seria de consultări cu mediul politic şi cu partenerii sociali pe tema proiectului "România Educată", în contextul finalizării dezbaterii publice.

Şeful statului s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi liderii coaliţiei de guvernare - preşedintele PNL, Ludovic Orban, copreşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Astăzi, preşedintele Iohannis va avea consultări cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de învăţământ din cele două Camere, iar miercuri cu partenerii de dialog social din zona educaţiei şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale implicate în proiectul "România Educată".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Romanii,au crezut ca daca il aleg pe IOHANNIS presedinte,Romania v-a deveni o mica Germanie. Dupa 5 ani de domnie,IOHANNIS,le-a dovedit romanilor ca este o CLOTILDE cu pantaloni dar nu de nationalitatea franceza ci germana. Imediat dupa preluarea puterii,IOHANNIS si-a suflecat manecile si a trecut la DEZBINAREA romanilor,decretand ca el are romanii lui care RAMA pe dreapta si care sunt bogatii si SARACII de stanga adica batranii fara dinti,copii amarati si cei care voteaza cu PSD,pe care chiar il vrea desfiintat iar pe cei care il conduc si nu sunt deacord cu el,i-a bagat la puscarie.Apoi,a trecut ca si inaintasii sai germani de trista amintire la HACUIREA Romaniei prin aducerea la putere a ,NEOLIBERALILOR,NEOMARXISTILOR si UNGURILOR,ca apoi sa cedeze si SUVERANITATEA Romaniei,COMISIEI EUROPENE,CJUE,COMISIA de la VENETIA,si altor STRAINI .Pentru a deveni credibil,le-a comandat SCRIBILOR care il inconjoara sa ii scrie o CARTE,care nu a avut SUCCES in OCCIDENT pentru ca apoi sa o vanda la CHINEZI pe bani GREI.A trecut la ABUREALA ROMANILOR cu SLOGANE de trista amintire din vechea GERMANIE ca:ROMANIA CURATA,ROMANIA EDUCATA si apoi cu aducerea la guvern a celui mai CATASTROFAL premier care a indatorat TARA pe 5 generatii de acum incolo.Ieri,pentru a-i minti din nou pe romani,vazand RAZBOIUL din COALITIE si lupta fraticida din PNL pentru CIOLAN intre ORBAN si CATU,si-a adus aminte de sloganul ROMANIA EDUCATA si a convocat la Cotroceni COALITIA precum si pe CATU si ORBAN.Departe de OCHII si URECHILE ROMANILOR,i-a PORCAIT la GRAMADA pe toti si i-a AENINTAT ca daca mai continua CIRCUL o sa ii SCHIMBE la gramada. Nu stiu cum poti sa le vobesti romanilor de ROMANIA EDUCATA,cand tu ai incalcat CONSTITUTIA si ai numit la CONDUCEREA ROMANIEI,numai ANALFABETI.CE ADUNATURA de HOTI.!

    1. Oare? Ești cumva un pui de comunisto-securist care a crescut și educat numai prin lene și hoție.Te-am demascat?

      Bine ca voi astia care conduceti azi Romania sunteti NAZISTI. Cu voi in fruntea Tarii ,o sa ajungem un fel de GERMANIE NAZISTA. Avem si coducatorul de aceeasi natie. Firati ai dracu de HOMLESI care ati p[us mana pe Romania cu ajutorul Strainilor pe care ii lingeti prin partile moi.!

    mai giuri baci!

    pana la mareata reforma va-ti uitat la rezultatele de le BAC?, 

    in secuimea secuimilor ce rezultate aveti? 

    care sunt conditiile si nivelul invatatmantului la ora aceasta ?ce dotatri are? etc! 

    va place sa va ccti pe voi cu iesiri din acestea pompoase cand in multe zone copii au inca WC-ul in curte sau in fundul curtii 

    dupa 30 si de ani de maretie in AFARA DE MUSUROAIE - MUSUROAIE DE RAHATEI CE ATI PRODUS???

    AUD pista baci??? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb