KELEMEN HUNOR: "Stelian Ion a luat-o pe arătură"

G.B
Politică / 15 iulie 2021

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR îi răspunde lui Stelian Ion în scandalul din coaliţie legat de desfiinţarea Secţiei Speciale. Argumentele ministrului Justiţiei pe tema SIIJ nu au substanţă, "a luat-o pe arătură", a declarat la RFI vicepremierul Kelemen Hunor, transmite Digi24.

Kelemen Hunor a explicat poziţia UDMR pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, după ce ministrul Justiţiei Stelian Ion a acuzat UDMR că face jocurile unor "vecini" care nu vor ca România să intre în Schengen.

Vicepremierul a declarat: "Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie. Eu am mai avut o propunere, un compromis, despre acest lucru nu a vorbit nimeni în aceste zile, dar deocamdată nu am un răspuns la această propunere din partea colegilor. Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei se pot face nuanţele şi dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului",.

Kelemen Hunor a taxat declaraţiile ministrului Justiţiei. "Eu am văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate uriaşă că ori faceţi aşa cum spunem noi ori sunteţi duşmanii Justiţiei. Văd că unii când nu mai au argumente, atunci o iau pe arătură foarte repede".

Preşedintele UDMR a spus:"Stelian Ion sugerează că noi susţinem acest amendament în interesul altora. Noi ne-am obişnuit, când cineva nu are argumente într-o dispută cu noi sau contraargumente, scoate această carte, care nu are nici o legătură, nici cu realitatea, nici cu starea de fapt. Este o acuzaţie lipsită de substanţă şi de substanţă cenuşie. A luat-o pe arătură domnul Stelian Ion cu această declaraţie. Eu aşa ştiu, de ani buni, că intrarea noastră în Schengen şi ridicarea MCV-ului este împiedicată de Olanda şi de Franţa, nu de vecinii noştri. Este o prostie să spui aşa ceva, să sugerezi aşa ceva, dar asta este, ne-am obişnuit, în 20-30 de ani, când nu ai argumente, atunci hai cu cartea asta. E o prostie".

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, s-a întrebat marţi, într-o dispută televizată cu liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, pe tema desfiinţării Secţiei speciale, cine are interesul dintre ţările vecine ca România să nu intre în spaţiul Schengen.

"Dacă nu respectăm statul de drept, dacă nu respectăm şi mergem pe drumul pe care l-au apucat, din păcate, Ungaria, Polonia, unde sunt probleme reale cu privire la respectarea statului de drept, şi s-au tras semnale de alarmă foarte clar în acest sens, şi ne desprindem cumva de partenerii noştri din UE, o să avem o mare problemă. Este posibil să nu mai atragem fonduri europene, este posibil să nu se ridice MCV dacă nu ne respectăm promisiunile pe care nu altcineva şi le-a asumat, noi ni le-am asumat prin vot în Parlament în programul de guvernare. Dacă nu se ridică MCV, este posibil să nu intrăm în Schengen. Mă întreb cine are interesul dintre partenerii noştri sau dintre vecinii noştri să nu intrăm în Schengen. (...) Noi trebuie să ştim foarte clar care sunt consecinţele faptelor noastre şi să ne respectăm promisiunile pe care nu ni le-am asumat forţaţi de cineva, ni le-am asumat de bunăvoie: desfiinţarea Secţiei speciale, refacerea competenţei DNA", a spus Stelian Ion, în cadrul unei emisiuni la TVR.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. PĂMÂNTUL TREBUIE FERTILIZAT , CĂ - AȘA - I ÎN TENIS ...

    atata stie, atat face, atat spune!

    ungurul are dreptate!

    1. are , dar sa si-o ia ca i-a sprijinit !

      Are dreptate. Stelian Ion este o caricatura nenorocita, un analfabet si chiar nesimtit prin modul in care minte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb