Kievul afirmă că Rusia plănuieşte atacuri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina

F.D.
Internaţional / 21 septembrie

Kievul afirmă că Rusia plănuieşte atacuri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina

Ministrul de externe ucrainean, Andrii Sîbiga, a declarat sâmbătă că Rusia plănuieşte lovituri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina înainte de sosirea iernii şi a cerut AIEA şi aliaţilor Kievului să stabilească misiuni permanente de monitorizare la centralele nucleare ale ţării, relatează Agerpres.

"Conform serviciilor de informaţii ucrainene, Kremlinul pregăteşte lovituri asupra unor obiective nucleare critice din Ucraina înainte de sosirea iernii", a scris şeful diplomaţiei ucrainene pe reţeaua X.

"Sunt vizate în special dispozitivele de distribuţie deschise (de la centrale nucleare) şi substaţii de transmisie, esenţiale pentru funcţionarea în siguranţă a unităţilor nucleare", a mai spus el.

Andrii Sîbiga nu a explicat de ce Kievul crede că sunt pregătite astfel de lovituri.

Moscova nu a avut nicio reacţie imediată în legătură cu aceste declaraţii.

Rusia desfăşoară o campanie de bombardamente asupra infrastructurii energetice a Ucrainei din toamna anului 2022, după invazia lansată la începutul acelui an.

Atacurile ruse au deteriorat sau distrus cea mai mare parte a capacităţii de generare a energiei termice a Ucrainei şi au vizat uneori baraje, însă nu au lovit încă nicio instalaţie nucleară controlată de Kiev.

Ucraina a acuzat Rusia de şantaj nuclear după ce forţele Moscovei au ocupat centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, în martie 2022, la începutul invaziei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Zaporojie si Kursk sunt doua centrale nucleare aflate practic in zona de conflict .Asa cum va tot zic inca de peste 2 ani ele pot fi parte a unui dezastru nuclear mai mult sau mai putin asumat si de unii se de altii in cazul in care unul dintre combatanti simte ca nu mai poate continua . .In Kursk deja zona incepe sa devina nepopulata iar in Donet deja totul este distrus iar locuitoriii sau refugiat de mult .Rusia , asa cum deja stim si cum a fost spus chiar de rusi , doreste sa apara o imensa zona de demarcatie .Un accident nuclear sau o salba de lovituri de mica intensitate nucleara rezolva problema si razboiul poate fi astfel incheiat fara nici un cistigator .Cinic vorbind nu moare nimeni , decit bietele animale aflate in zona , iar rusii si ucrainieni nu se mai cunosc timp de 100 de ani .Oricum ar fi in aceste zone ,deja distruse la ras, nu vor mai putea locui, usa in usa , rusii si ucrainienii .Ce a fost odata s-a terminat .Ura este cu mult prea mare si mortii vorbesc atunci cind nu te astepti .

    Cu aceasta noua minciuna ieftina Actorul incearca sa justifuce niste masuri ale SUA care vor duce in sfarsit la distrugerea Europei

    1. Sunt multi nenorociti care au cacat in loc de creer . Acesti NIMENI il consdera pe Zelenski vinovat de faptul ca un CACAT BOLNAV a dat ordin sa invadeze Ukraina. De ambii mi-greata teribil

    Din ciclul umoristic fara umor...problema este ca din puterea instalata de 14000 MW Ucraina mai produce doar 5000 MW si importa masiv din Polonia, Germania, Slovacia. Acest american si a indeplinit misiunea: Europa la pamant !

    Ucraina urmareste trimiterea mai multor valuri de drone catre depozitele unde rusii isi tin armele nucleare de capacitate mare

    Ban.Cher.Vali 

    1. Aceste depozite sunt protejate de sisteme de bruiaj de mare putere securizate la adancimi de 20 m in camasi de aliaj si beton armat. Doar bombe antibunker pot face pagube acolo, dar necesita alt fel de arme, in niciun caz drone sau rachete atacms.

      Daca cumva reusesc sa arunce in aer depozitele cu arme nucleare, o sa avem de pierdut toti, ca efectele se vor resimtii la mii de kilometri pentru cateva decenii sau poate au uitat accidentul de la Cernobil? Abia am iesit din pandemie, Bill Gates deja prevesteste urmatoarea pandemie si din est ne ameninta cu bombe sau "accident" nuclear.

    "Kievul afirmă că Rusia plănuieşte atacuri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina"

    iar 

    "Moscova afirmă că Ucraina plănuieşte atacuri asupra instalaţiilor nucleare din Rusia" 

    suntem deja tare plictisiti de propaganda de razboi, ceva despre pace chiar nu e voie

    sa se discute,macar un pic,ca mor oameni cu sutele zilnic,chiar daca sunt rusnaci 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb