Kim Jong-un, absent de la aniversarea partidului

V.B.
Internaţional / 10 octombrie 2014

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care nu a mai apărut în public de peste o lună, a absentat de la un "adevărat pelerinaj" organizat să marcheze aniversarea creării Partidului Muncitorilor din Coreea, întreţinând astfel speculaţii în legătură cu soarta sa, scrie AFP.

Şeful statului nu figura pe lista demnitarilor prezenţi la mausoleul din Phenian care adăposteşte rămăşiţele tatălui său, Kim Jong-il, şi ale bunicului, Kim Il-sung (Kim Ir-sen), listă publicată de agenţia oficială de presă KCNA.

O jerbă de flori, purtând numele lui Kim Jong-un, a fost depusă la cele două statui ale predecesorilor lui, la mausoleul de la Palatul Kumsusan.

Totuşi, Hwang Pyong-so, vicepreşedintele nou-ales al Comisiei Naţionale de Apărare (considerat numărul al doilea al regimului), a fost prezent la ceremonie, de la care Kim Jong-un nu a lipsit niciodată de la venirea la putere, în decembrie 2011.

Actualul Kim, în vârstă de 30 sau 31 de ani, nu a mai apărut la televiziunea de stat din 3 septembrie. În iulie, el a fost văzut şchiopătând la marcarea a 20 de ani de la moartea lui Kim Il-sung. Din cauza acestei absenţe prelungite, în Asia circulă diverse zvonuri, alimentate mai ales de faptul că despre Coreea de Nord se ştie că este una dintre cele mai izolate şi secrete ţări din lume. Unele zvonuri vorbesc despre probleme de sănătate ale tânărului Kim (epuizare, gută, glezne rupte, diabet, pe fondul exceselor alimentare şi alcoolice), iar altele se referă chiar la o lovitură de stat.

Presa oficială a recunoscut despre Kim Jong-un (omniprezent în media ţării sale de la preluarea puterii) că suferă de o "indispoziţie", dar o delegaţie de rang înalt care a vizitat Seulul la sfârşitul săptămânii trecute a dat asigurări că preşedintele nord-coreean nu are nicio problemă de sănătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb