Kim Jong Un vizitează bazele de rachete

A.D.
Internaţional / 23 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat bazele de rachete pentru a verifica disponibilitatea acestora de a întreprinde acţiuni de "descurajare strategică". El a calificat capacităţile nucleare ale SUA drept o ameninţare tot mai mare la adresa statului coreean, relatează news.ro.

Arsenalul nuclear strategic american reprezintă o "ameninţare din ce în ce mai mare" pentru securitatea Coreei de Nord, ceea ce face necesar ca Phenianul să-şi menţină forţele nucleare într-o postură strictă de contracarare, a declarat liderul nord-coreean, citat de agenţia oficială KCNA.

Potrivit KCNA, Kim a precizat că doreşte modernizarea forţelor armate, cu atenţie deosebită pe rachetele strategice, afirmând că acesta este "un principiu important al strategiei de construire a apărării naţionale".

Liderul nord-coreean a fost însoţit în vizita sa de Kim Yo Jong, influenta sa soră, şi de Kim Jong Sik, prim-vicedirector de departament al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea.

Vizita lui Kim Jong Un la bazele de rachete are loc pe fondul creşterii tensiunilor cu Coreea de Sud şi aliaţii săi. Aceştia sunt îngrijoraţi de ceea ce Seulul consideră a fi trimiterea de trupe nord-coreene în Rusia pentru a lupta în Ucraina, o afirmaţie care a fost negată de Phenian, transmite news.ro.

Consilierul pentru securitate naţională al Coreei de Sud, Shin Won-sik, şi Jacek Siewiera, şeful Biroului polonez pentru securitate naţională s-au arătat îngrijoraţi cu privire la cooperarea militară a Phenianului cu Moscova în timpul unei întâlniri la Seul. Totodată, cei doi au convenit să coopereze cu comunitatea internaţională pe această temă, potrivit unei declaraţii publicate de biroul prezidenţial al Coreei de Sud.

De altfel, şeful NATO a avertizat, ieri, că transferul de trupe nord-coreene pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina, ar fi ceea ce el a numit o escaladare semnificativă, transmite news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Japonia sa se asigure ca are o aparare antiaeriana functionala si puternica impotriva unei rachete nord-coreene (risc: perioada prezent - inceputul q2/2025).

    Ban.Cher.Vali 

    Este o poza, Kim e imbracat in mijlocul a zeci de soldati nord coreeni la bustul gol.

    Este o discrepanta uriasa de tonaj, pe langa imaginea in sine (la fel s-ar fi pozat si Pasa cu haremul daca ar fi avut aparate foto). 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb