"Kingston" vizează o cotă de piaţă de 17% pentru modulele de memorie

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 19 iunie 2008

"Kingston" vizează o cotă de piaţă de 17% pentru modulele de memorie

Obiectivul companiei "Kingston" pentru acest an este reprezentat de creşterea cifrei de vânzări până la valoarea de 13 milioane dolari, cu 30% mai mult decât anul anterior, potrivit unui comunicat de presă. Pentru anul 2007 cota de piaţă a fost de 11% , iar pentru anul 2008 se urmăreşte o cotă de 17%.

"Ţara noastră este una dintre pieţele modulurilor de memorie cu cea mai dinamică evoluţie din regiune. În ultimii trei ani, business-ul Kingston a crescut de patru ori, de la 2,5 milioane USD în 2005 la 5 milioane în 2006 şi la peste 10 milioane dolari în 2007. Vedem încă un mare potenţial în România pentru produsele Kingston şi vizăm o creştere uniformă pe toate segmentele în care activăm", a declarat managerul pentru Europa de Est, Pawel Smigielski.

Mihai Marcu, reprezentantul pentru dezvoltarea afacerii în Bulgaria, Moldova, România a completat: "Creşterea cifrei de afaceri are ca motor evoluţia pieţei, dar şi o serie de parteneriate de distribuţie foarte reuşite. Pentru 2008, ne propunem o dezvoltare importantă în segmentul tradiţional şi ţintim creşteri peste ritmul pieţei în segmentele cu dinamică mare, cum ar fi notebook-urile, sistemele de gaming, telefoanele mobile".

Pentru primele cinci luni ale acestui an, compania Kingston a realizat o creştere valorică a vânzărilor pentru module cu 20% (87.200 de module) comparativ cu aceeşi perioadă a anului trecut (42.000 de module).

La nivel mondial Corporaţia Kingston Technology a anunţat că vânzările sale totale au atins în 2007 o valoare-record de 4,5 miliarde USD. Partenerii Kingston în România sunt: Asbis România, Asesoft Distribution, Avenir Telecom, Avnet, K-tech, R.H.S. Company, Senorg Româ­nia, Tornado Sistems şi World Comm.

Gama curentă de produse Kingston include memorii pentru calculatoare personale, dispozitive USB şi memorii flash. Memoriile pentru calculatoare personale cuprind produse de uz general adresate utilizatorilor de tehnologie şi integratorilor de PC-uri, servere şi notebook-uri din piaţa locală, ValueRam şi HyperX adresate utilizatorilor entuziaşti. Tot în gama de memorii pentru PC, intră şi memoriile Kingston pentru sisteme special proiectate, produse şi testate pentru fiecare producător global de calculatoare personale.

Mihai Marcu a mai declarat că în Europa un rol important îl reprezintă includerea unui card de memorie cu o capacitate cât mai mare în momentul în care se achiziţionează un terminal mobil. Acest card poate avea diverse informaţii precum hărţi şi melodii, făcând utilizabilă la maximum capacitatea terminalului. Este o plus valoare pe care clientul o percepe precum ceva gratuit.

În ţara noastră acest lucru nu este foarte dezvoltat tinând cont că majoritatea cardurilor oferite de marii operatori este de mici dimensiuni. Este ca şi când ai avea o maşină puternică cu puţin combustibil, a specificat domnia sa. Cardurile oferite de marii operatori sunt de mici dimensiuni şi nu permit utilizarea maximă a terminalului mobil: în loc de a include un card de 2 GB aceştia preferă să ofere alte servicii de voce sau SMS, cu toate că acest card costă 4 sau 5 dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb