"Kiwi Finance" a încheiat 2016, al cincilea an consecutiv de creştere, cu o cifră de afaceri de 11 milioane lei, mai mare cu 18% comparativ cu anul anterior, şi un volum de credite intermediate de 450 milioane lei, cu 10% mai mare faţă de anul 2015. Soldul total al creditelor intermediate, de la înfiinţarea companiei şi până la sfârşitul anului trecut se apropie de 1 miliard de euro, informează compania printr-un comunicat de presă.
"Kiwi Finance" a intermediat anul trecut credite în valoare de 450 milioane lei, în creştere cu 10% faţă de 2015 şi a consemnat o cifră de afaceri de 10,97 milioane lei, mai mare cu 18% faţă de anul anterior.
Pentru "Kiwi Finance", 2016 a fost "cel mai bun" an din ultimii 7 ani. "Ne-am depăşit obiectivele şi am atins o cotă de piaţă de 6% din totalul pieţei bancare pe segmentul creditelor ipotecare standard", declară Anca Bidian, CEO "Kiwi Finance".
Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 67% au fost credite ipotecare standard, 26% credite de nevoi personale fără garanţii, 3% credite "Prima Casă" şi 4% credite pentru IMM-uri.
Principalul vector de creştere a fost creditul ipotecar standard, pe cei doi indicatori: 28% creştere a volumului de credite acordate, respectiv 21% creştere a numărului de clienţi. Creditul ipotecar mediu a crescut cu aproape 7% în 2016 faţă de anul anterior, ceea ce este în linie cu creşterea preţului imobilelor la nivel naţional.
Anca Bidian a comentat: "Anul 2016 a fost marcat, aşa cum ne aşteptam şi chiar ne-am obişnuit, de interferenţele politice ale unui an electoral, cu dezbateri, iniţiative şi legiferări de multe ori invazive. Observăm că, în acest context intern şi pe fondul politicii europene de supra-reglementare a serviciilor financiare, industria bancară din România şi-a mărit viteza de reacţie, însă terenul de joc este din ce în ce mai mic. Cererea solvabilă a crescut constant şi consistent, iar oferta este relativ constantă. Acest lucru a condus la o competiţie de preţuri, ceea ce este bine, dar nu e suficient pentru o creştere organică şi sustenabilă a gradului de intermediere financiară, încă cel mai mic din Europa".
Strategia "Kiwi Finance" în 2017 are trei direcţii majore: digitalizarea serviciilor "Kiwi Finance", dezvoltarea reţelei de reprezentanţi "Kiwi" şi creşterea performanţei prin eficientizarea proceselor şi reducerea birocraţiei. În acest an, compania anticipează că va depăşi 1 miliard de euro în credite intermediate de la înfiinţare (2003) şi până în prezent.
CEO-ul "Kiwi Finance" a mai adăugat: "Ne-am propus o ţintă ambiţioasă, o creştere de 38% faţă de anul trecut, rezultată din creşterea cererii, creşterea performanţei, dezvoltarea reţelei şi aliniată cu capacitatea de absorbţie a partenerilor noştri. Continuăm proiectele noastre de educaţie financiară şi creditare responsabilă, iar platforma digitală este cel mai ambiţios, cel mai frumos şi actualizat proiect din acest moment din industria serviciilor bancare".
"Kiwi Finance", înfiinţată în anul 2003, a adus în România serviciile de asistenţă şi intermediere în obţinerea creditelor bancare. Până în prezent, "Kiwi Finance" a intermediat credite în valoare de 910 milioane euro, fiind prezentă în 35 de oraşe ale României.