KLAUS IOHANNIS: ''Este datoria noastră să cinstim cu onoare Imnul Naţional''

G.U.
Politică / 29 iulie 2021

''Este datoria noastră să cinstim cu onoare Imnul Naţional''

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional, în care subliniază că este datoria noastră să cinstim cu onoare Imnul şi să rămânem uniţi în jurul simbolurilor naţionale, transmite Agerpres.

"Este datoria noastră să-i onorăm pe toţi înaintaşii care s-au sacrificat pentru realizarea unităţii şi păstrarea identităţii şi demnităţii naţionale şi să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român. Dragi români, să rămânem uniţi în jurul simbolurilor naţionale şi să transmitem generaţiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, aşa cum sunt surprinse în 'Deşteaptă-te române!'. La mulţi ani Imnului Naţional! La mulţi ani, România!", spune şeful statului în mesaj.

Klaus Iohannis afirmă că Ziua Imnului Naţional este un moment cu puternice semnificaţii pentru toţi românii.

"Imnul Naţional al României - "Deşteaptă-te române!" - este unul dintre simbolurile care definesc tradiţia, istoria şi credinţele naţiunii noastre şi reprezintă o expresie a redeşteptării naţionale, a mândriei şi a patriotismului, a libertăţii şi a unităţii neamului românesc. Versurile lui Andrei Mureşanu au căpătat în timp o încărcătură emoţională aparte şi au insuflat demnitate, patriotism şi curaj unor întregi generaţii în ultimii 173 de ani. Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă "Acum ori niciodată" în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identităţii naţionale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independenţă, Marea Unire de la 1918, cele două conflagraţii mondiale şi revolta anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987. Intonarea sa spontană în timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate şi libertate, şi a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Naţional al României", mai spune preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Acum juma de an vroiai sa bagi pe gat educatie sexuala la copii de gradinita iar acum ne zici sa respectam drapelu? Pai tu pupi drapelul UE si al Germaniei si te stergi la dos cu drapelul Romaniei si cu crestinismul.

    Ciumecul 'cinsteste' drapelul dar nu participa la ceremonie.

    FETITA STEARPA DE LA COTROCENI, W. C. UL PUBLIC AL GAY LOR DE BRUXELLES, CRIMINAL HITLERIST ÎN SERIE,TRĂDĂTOR DE TARA, TRAFICANT DE COPII VINO ȘI TU MĂCAR O DATA CU CEVA CONCRET PENTRU TARA ASTA CARE AI DISTRUS O ȘI VÂNDUT-O. NU SPUI NIMIC DE ÎNGHEȚAREA ALOCAȚIILOR LA NEVINOVĂȚII COPII ȘI SCHELETELE DE PENSIONARI. CIT TE VA MAI RĂBDA BUNUL DUMNEZEU SATANIST ULE UNEALTA LUI ANTICRIST. MAI ÎNAINTE O SUGEAI SA SE VACCINEZE LUMEA ȘI SA REVENIM LA NORMALITATE. DE CE ASCUNZI ADEVĂRUL NUMAI CA SA FII TU PREȘEDINTE CA SA NU MERGI LA PUȘCĂRIE PE VIATA. PE PĂMÂNT ÎȚI MERGE ȚIE BINE DAR DE JUDECATA LUI DUMNEZEU NU VEI SCĂPA ODIOS ULE TIRAN, MONSTRULE CARE EȘTI. DRAGI ROMANII NU VA VACCINAȚI. ACEASTA PANDEMIE ESTE FĂCUTĂ ÎN LABORATOR ȘI CONTROLAT PAS CU PAS CA SA SE FACĂ CELE 7 OTRAVURI DE VACCIN CA SA SE CONTROLEZE LUMEA ȘI SA NE FACĂ ROBOTI ACEASTA NOUA ORDINE MONDIALA CARE VA VENI CU PAȘI REPEZI. DRAGI ROMANI AU FOST 2 OTRAVURI ȘI VIN ÎNCĂ 5 MAI PERICULOASE UNUL DE CIT CELALALT. NU CREDEȚI LUAȚI EX. GIBRALTAR100%VACCINAȚI CITE INFECTĂRII, ISRAEL90% CITE INFECTĂRII. HAI SA IEȘIM ÎN STRADA SA DAM FOC CELOR 2 PALATE COTROCENI ȘI VICTORIA CARE SUNT PLINE DE CRIMINALII HITLERIST II ÎN SERIE, SATANIST II, TRĂDĂTORI DE TARA. SA UMPLUT PAHARUL. JOS CU POPONAR UL. SA UMPLUT PAHARUL JOS CU CRIMINALUL. SA UMPLUT PAHARUL JUDECAT PE VIATA LA PUȘCĂRIE CRIMINALUL.

    de ziua Romaniei , johanis cat a fost primar la sibiu , niciodata n-a pus o floare cu aceasta ocazie , asa si acum . cu asa ceva se mandresc serviciile secrete , noi oamenii acestei tari , nu !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb