KLAUS IOHANNIS: ''Sărbătorim Ziua Naţională într-un moment marcat de suferinţe''

G.U.
Politică / 1 decembrie 2021

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că Ziua Naţională este sărbătorită într-un moment marcat de pandemia de COVID-19 şi a subliniat că singura cale de a pune punct acestei pandemii este vaccinarea, informează Agerpres.

"1 Decembrie este despre cum un ideal naţional, visat de generaţii întregi, a devenit realitate în 1918. 1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reuşitelor şi a sacrificiilor care le-au făcut posibile. 1 Decembrie reprezintă însă şi amintirea dificultăţilor, deloc puţine, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranţa părea pierdută. Să onorăm memoria tuturor înaintaşilor noştri care, prin jertfă, cu angajament şi viziune, au construit o patrie a tuturor cetăţenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul şi pacea în regiune. (...) Sărbătorim astăzi Ziua Naţională într-un moment marcat de griji şi suferinţe. Pandemia de COVID-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre. Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinţi, fraţi, surori, copii şi prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferinţă, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoşire grabnică şi deplină", a spus Iohannis la recepţia oferită la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale.

Acesta a îndemnat la vaccinarea anti-COVID-19, arătând că aceasta e singura cale "pentru a ne recâştiga normalitatea".

"Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forţa unităţii, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii şi să avem înţelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea. Trebuie să facem tot ce ţine de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv ca cel care a devastat naţiunea noastră în această toamnă. Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există, dragi români, un alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâştiga normalitatea", a adăugat Iohannis.

Şeful statului a transmis un mesaj special de respect şi gratitudine personalului medical implicat în lupta împotriva pandemiei.

"Prin eforturi extraordinare, dumneavoastră, medici şi paramedici, asistente şi asistenţi, infirmieri şi ambulanţieri, voluntari, nu doar vă puneţi în slujba celorlalţi, dar ne daţi tuturor încredere în forţa societăţii noastre! Ziua Marii noastre Uniri este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical", a afirmat şeful statului.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. SATANIST ULE, MUIST ULE, TRĂDĂTORUL E DE TARA, CRIMINAL ULE ÎN SERIE, BULANGIULE, POPONAR UL E, CĂLCĂTOR ULE PESTE CADAVRE, BIN LADEN DE LA COLECTIV, TRAFICANTUL E DE COPII, W. C. ULE PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES, MAȘINA DE SPĂLAT ȘI SUPT PULII LUNGI ȘI GROASE CINE A FĂCUT ATITA SUFERINȚĂ DE CIT TU CA SA TE SIMȚI CONFORTABIL. TOT CE ȚI SA PUS ÎN PLIC AI PUS ÎN APLICARE CA SA FII LA NOI PUS PREȘEDINTE DE IUBIȚII TAI CARE LE SUGI PULELE GAY DE LA BRUXELLES NU VOTAT DE ROMANII. SA NU MORI CRUDUL E TIRAN, ODIOS ULE PINA NU VEI TRAI ȘI TU SUFERINȚĂ ROMANILOR ȘI FAMILIILOR NEVINOVATE DE LA COLECTIV CARE LE AI DISTRUS PE VIATA PENTRU PLANUL TĂU SATANIC, DIABOLIC CA SA AI GUVERNUL TĂU ȘI SA TE SIMȚI TU CONFORTABIL. AI FĂCUT-O PENTRU IUBITUL TĂU RETARDATUL CIOLOȘ, PENTRU O BUCATA DE CARNATCUPAR BELITA ȘI DOUA OUA. HA, HA, HA GHINION. RETARDATUL CIOLOȘ TE A ÎNȘELAT CU EMANUEL MACRON SA DUS ÎN PATUL LUI ȘI S A FĂCUT FETITA LUI EMANUEL MACRON. HA, HA, HA, GHINION. VEI DA TU SOCOTEALA PENTRU CRIMELE COMISE CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ÎN FATA LUI DUMNEZEU CA SA TE SIMȚI TU CONFORTABIL ȘI SA FII TU PUS PREȘEDINTE NU VOTAT

    1. Ai fugit de la Balaceanca? Doamne fereste! Numai oameni retardati si mancatori de substante cu o consistenta dubioasa se dau pe aici....

    Asa cum Florin Piersic avea un scheci in care laitmotivul era ""castravetele", tot asa si Plavanul, ca un Robot stricat ce se respecta, are laitmotivele lui: cel mai vechi, "Pesedee", care a fost inlocuit in Plandemie , cu "masca", "distantare", "igena mainilor" si mai ales cu "vaccinarea, singura cale"(evident, spre moarte sigura)!

    Din pacate Iohannis nu mai este credibil.. si nu ne mai reprezinta... Este un discurs rupt de realitate...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb