Klaus Iohannis a discutat cu Charles Michel, înainte de summit-ul Consiliului European

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 21 martie 2022

Klaus Iohannis( Sursa foto: Administraţia Prezidenţială/https://www.presidency.ro/files/photo_gallery/original_videoconferinta_cu_presedintele_consiliului_european_charles_michel_si_un_grup_de_lideri_europeni_21_martie_2022_3.jpg

Klaus Iohannis( Sursa foto: Administraţia Prezidenţială/https://www.presidency.ro/files/photo_gallery/original_videoconferinta_cu_presedintele_consiliului_european_charles_michel_si_un_grup_de_lideri_europeni_21_martie_2022_3.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o videoconferinţă de coordonare cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi alţi lideri ai UE, în pregătirea sumit-ului UE din această săptămână, potrivit Digi24.

"Ne-am concentrat pe cele mai recente evoluţii din Ucraina, situaţia refugiaţilor, securitatea energetică şi relaţiile externe"", a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

La reuniunea de coordonare au mai participat premierii Letoniei, Kri¹jānis Kariņ¹, Luxemburgului, Xavier Bettel, Slovaciei, Eduard Heger, Ungariei, Viktor Orban, şi Irlandei, Micheal Martin.

Discuţiile s-au concentrat pe evoluţiile legate de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, cu accent pe eforturile de gestionare a situaţiei umanitare din Ucraina şi măsurile de sprijin pentru refugiaţi. Au fost abordate aspectele legate de implementarea sancţiunilor adoptate de Uniunea Europeană la adresa Rusiei, respectiv a Belarusului, precum şi continuarea procesului de identificare a noi măsuri restrictive, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, s-a discutat despre consolidarea dimensiunii de securitate şi apărare a Uniunii Europene în contextul adoptării Busolei Strategice, despre securitatea aprovizionării cu energie la nivel european, cu accent pe reducerea dependenţei energetice faţă de Rusia şi identificarea de măsuri în plan european pentru limitarea efectelor preţurilor ridicate la energie. Au mai fost abordate aspecte economice referitoare la consolidarea Pieţei Interne, precum şi relaţiile externe ale Uniunii Europene, cu accent pe relaţiile cu China şi situaţia din Bosnia - Herţegovina.

Klaus Iohannis i-a informat pe liderii europeni despre eforturile pe care România continuă să le depună pentru gestionarea fluxului de refugiaţi din Ucraina, precum şi despre sprijinul direct acordat Ucrainei prin hub-ul umanitar de la Suceava, care beneficiază de sprijinul Comisiei Europene şi al Statelor Membre.

Preşedintele a subliniat că acest sprijin trebuie acordat în continuare, evidenţiind dificultăţile cu care se confruntă populaţia care a rămas în Ucraina şi accentuând nevoia urgentă de a se ajunge la încetarea focului şi de a proteja civilii din Ucraina.

El s-a pronunţat pentru adoptarea de către Uniunea Europeană de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei, care să aibă un impact relevant asupra acesteia.

Referitor la obiectivul asigurării securităţii energetice a Uniunii Europene, Iohannis a reafirmat importanţa diversificării surselor şi a rutelor de aprovizionare cu energie, dar şi necesitatea dezvoltării interconectivităţii între statele membre, în contextul obiectivului major al Uniunii de reducere a dependenţei energetice de Federaţia Rusă.

În ceea ce priveşte subiectul preţurilor ridicate la energie, preşedintele a reiterat nevoia de identificare cât mai rapidă a unor soluţii convergente la nivel european, atrăgând atenţia asupra dificultăţilor generate de legătura dintre scumpirea gazelor naturale şi preţurile la energia electrică, ceea ce generează un impact nedorit asupra pieţei. El a arătat că obiectivul imperativ este de a găsi soluţii eficiente pe termen scurt, care să protejeze cetăţenii europeni şi competitivitatea economică la nivelul Uniunii, pentru ca producţia industrială şi locurile de muncă din economiile europene să nu fie afectate pe termen lung de actuala criză energetică, potrivit comunicatului.

Tot astăzi, Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, despre situaţia din Ucraina, înaintea summitului NATO care va avea loc în această săptămână.

"Înainte de viitorul summit NATO, am avut un schimb de opinii aprofundat cu prim-ministrul Boris Johnson privind situaţia din Ucraina şi eforturile comune de sprijin. Am discutat, de asemenea, măsurile necesare care trebuie luate în vederea întăririi Flancului Estic", a spus preşedintele, într-un mesaj pe Twitter.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb