Klaus Iohannis a început al doilea mandat prezidenţial

A.I.G.
Politică / 21 decembrie 2019

Klaus Iohannis a început al doilea mandat prezidenţial

Actualizare - Preşedintele Iohannis a mai spus: "Obiectivul meu fundamental e de a construi o ţară prosperă, un stat funcţional, în care legea e una pentru toţi: România normală. Care sunt paşii de urmat? Principiul de la care trebuie să plecăm e că statul se află în slujba cetăţeanului pe care îl serveşte şi respectă. E imperativă refacerea încrederii oamenilor în instituţiile publice. Dar nu se poate realiza fără o evaluare serioasă şi reaşezarea pe fundamente corete a administraţiei publice".

---

Actualizare - Klaus Iohannis a declarat:"Preiau azi cu multă emoţie al doilea mandat de preşedinte. Profund onorat de încrederea acordată, primesc cu multă recunoştinţă şi speranţă în ce priveşte viitorul României. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru ca România modernă, europeană şi puternică să devină realitate".

---

Actualizare - Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor a citit declaraţia prin care Parlamentul ia act de începere oficială a exercitării mandatului lui Klaus Iohannis.

---

Actualizare - Preşedintele CCR a citit în prealabil decizia curţii constituţionale privind validarea alegerii în funcţia de preşedinte al ţării a lui Klaus Iohannis.

---

Preşedintele Klaus Iohannis depune jurământul de învestire în funcţie pentru cel de-al doilea mandat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, informează Agerpres.ro.

Şedinţa solemnă comună a Parlamentului consacrată ceremonialului de depunere a jurământului de învestire în funcţia de preşedinte al României va avea loc astăzi la ora 14:00.

Conform memorandumului aprobat de conducerea Parlamentului, la ceremonie sunt invitaţi premierul Ludovic Orban, miniştrii, judecătorii Curţii Constituţionale, foştii şefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu, Custodele Coroanei române, Margareta, Principele Radu, reprezentanţi ai cultelor religioase.

Pe 28 noiembrie, Curtea Constituţională a României a validat rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie, potrivit sursei citate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Stiu ca nu se putea altfel, dar,sa te valideze Dorneanu e ca si cum te-ar valida Gelu Voican Voiculescu+Dan Voiculescu

    1. banii incasati ilegal pe casa obtinuta cu acte false se mai trimit la Buget? Peste 300.000 euro

    cenzura????

    Securistule Iohannis, daca legea era aceeasi pentru toti, tu erai la puscarie. Tu ai fost dovedit ca escroc, scrie negru pe alb intr-o decizie a unei instante si acolo se scrie faptul ca ai folosit un testament despre care stiai deja ca a fost stabilit ca fals deja de o alta instanta.

    Implicarea ta in adoptia de copii demonstreaza ca ai fost unealta a Securitatii din Sibiu. De aceea te-ai intors in Romania dupa ce ti-ai evacuat parintii in Germania.

    Ticalosule securist. 

    1. Aceeasi problema pentru Basescu, dar ai uitat sa scrii. Si mai scrie-ne ceva de Dragnea ca ai uitat de el. Fii patriot cum zis-a ma-sa lui Iohanis cind a plecat spre Romania. Si daca mai stii niste securisti implicati in adoptia de copii trimite si o plingere la organele abilitate. Pe aici nu prea te aude nimeni !

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb