Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat ieri, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul pandemiei de COVID-19, importanţa solidarităţii, afirmând că modalitatea cea mai bună de a garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi, precum şi la terapii şi diagnostice, informează Agerpres.
"Îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru iniţiativa de a coordona răspunsul internaţional la cea mai importantă ameninţare actuală - noul coronavirus. Pentru a ieşi învingători din această luptă este extrem de important să gândim şi să planificăm la nivel global. Solidaritatea este un imperativ global. Cred că modalitatea cea mai bună de a ne garanta siguranţa este un acces echitabil la vaccinurile care salvează vieţi, precum şi la terapii şi diagnostice", a spus Iohannis, în cadrul intervenţiei în sistem videoconferinţă la acest eveniment.
Klaus Iohannis a arătat că România găzduieşte rescEU - un mecanism strategic pentru rezerve medicale şi distribuţie al Uniunii Europene, ca parte a eforturilor internaţionale de combatere a pandemiei. De asemenea, şeful statului a amintit că România a ajutat alte ţări în eforturile acestora de a atenua efectele devastatoare ale pandemiei, prin trimiterea de echipe medicale în Italia, Republica Moldova şi Tunisia, dar şi în Statele Unite ale Americii, subliniind contribuţia românească din luna mai a anului trecut, cu personal medical şi experţi dislocaţi în Alabama.
Preşedintele Iohannis a amintit şi de faptul că ţara noastră a donat deja doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Egipt, Tunisia şi Vietnam, notează sursa citată.
"România se angajează şi este implicată în susţinerea ambiţioasei agende de consolidare a arhitecturii de securitate a sănătăţii din lume, în vederea construirii unui sistem global care este rezilient şi mai adecvat gestionării crizelor neprevăzute, precum este această pandemie", a conchis şeful statului.
Preşedintele Iohannis a participat la Summitul Global la invitaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, care a organizat evenimentul în marja Adunării Generale a ONU.
Şeful statului conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care se desfăşoară la New York.
1. titlu
(mesaj trimis de dan în data de 23.09.2021, 08:42)
Accesul echitabil (fara dezinformari) la informatii in legatura cu sanatatea (medicamente versus terapii alternative),hrana pe care o consumam (plina de otravuri si omg) si poluarea care o suportam este o buna modalitate de a fi in siguranta.
1.1. pe (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de dan în data de 23.09.2021, 08:44)
care
2. Nosocomiale
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2021, 09:25)
Din pacate nosocomialele nu se raspandesc ca un virus ca ar pune Europa in carantina toata Romania.
Bine ca noi facem arhitecturi de sanatate si avem spitale ca un WC de gara.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2021, 10:01)
Iarasi. Papusarii externi, au apast butonul ON al Robotului autist de la Cotroceni! Noi , romanii, ar trebui sa-i apasam de urgentza butonul OFF sau macar sa-l punem in pozitie de "stand by", desi lui ii place mult, cea de "capra"!
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.09.2021, 10:23)
...mai ales ca accesul la Actualele vaccinuri anti-covid e acces la ,,unele reactii adv rare", posibile sau nu, tratabile sau nu, pana la accesul la alt vaccin de ast fel. Eu am facut vacc, DAR...