KLAUS IOHANNIS: "Acest Guvern interimar va rămâne în funcţie până când se găseşte o soluţie"

G.B
Politică / 6 octombrie 2021

Klaus Iohannis (sursa foto: Administraţia Prezidenţială)

Klaus Iohannis (sursa foto: Administraţia Prezidenţială)

Preşedintele Kalus Iohannis a declarat, astăzi, că actualul guvern interimar va rămâne în funcţie până se găseşte o soluţie la actuala criză politică. "Dacă partidele nu se înţeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcţie până când se găseşte o soluţie", a declarat şeful statului, înainte de participarea la summitul UE-Balcanii de Vest din Slovenia, potrivit Digi24.

"Cred că este nevoie de zile bune până toată lumea coboară cu picioarele pe pământ. Această criză este diferită de altă criză. Politicienii au ajuns să aibă declaraţii anti-toţi. Fiecare e împotriva fiecăruia. Aşa nu se poate", a declarat preşedintele.

Acesta a precizat că actualul guvern interimar va rămâne în fucnţie până va fi găsită o soluţie "constituţională". "Nu exclud niciun pas constituţional", a spus Klaus Iohannis, întrebat despre posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.

Şeful statului a criticat "entuziasmul total nemotivat în legătură cu căderea guvernului".

"Am constatat ieri în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea guvernului. Am observat după ce s-a încheiat moţiunea, liderii şi membrii partidelor care au votat au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Au dărâmat un guvern şi habar n-au ce se întâmplă după. Alţii au ţopăit şi au zis că vor să suspende preşedintele. Vor doar circ. Alţii au venit cu texte ca şi cum acum s-ar inventa coaliţia şi nu ei ar fi fost cei care au detonat coaliţia. (...) Doar prin maturitate şi nu prin ţâfnă se rezolvă această criză guvernamentală", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a mai spus că a ales să convoace abia luni consultările pentru ca "acest entuziasm nemotivat" să se stingă.

"Cineva trebuie să guverneze ţara. Cineva trebuie să formeze guvernul. Am considerat că e nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat se stinge un pic. Lumea ajunge să îşi pune problema acum ce urmează şi să începem discuţii serioase, mature, fiindcă altfel problemele vor deveni mai îngrijorătoare", a spus Klaus Iohannis.

Acesta s-a arătat îngrijorat de situaţia pandemiei şi de criza preţurilor precizând că "trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un guvern".

"Sunt foarte îngrijorat. Am primit datele despre pandemie. Avem peste 300 de decese astăzi este o catastrofă. Avem nevoie de un guvern, avem nevoie de abordări mature nu cinice. Şi trebuie să găsim o ecuaţie prin care se formează un guvern", a mai spus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. 281_0 BUCURAȚI-VĂ ROMANII CA DE IERI A ÎNCEPUT JUDECATA SFÂNTA A SFÂNTULUI DUMNEZEU ASUPRA CA LA ULUI NOSTRU CARE DE 8 ANI DE ZILE NE SUFOCA CU JUGUL LUI SATANIST, HITLERIST, NAZIST, FASCIST. PINA IERI TI A FOST. DIN CALEA LUI DUMNEZEU NU MAI POȚI FUGI. NU AI UNDE TE ASCUNDE. ȚI AI BĂTUT JOC DE NOI 8 ANI DE ZILE DE CIND EȘTI PUS PREȘEDINTE DE GAY DE LA BRUXELLES NU VOTAT DE NOI ROMANII LA CARE LE SUGI PULELE ȘI LE EȘTI W. C. U PUBLIC. TRAIUL BUN PE CAPUL TĂU SA TERMINAT FĂRĂ GRIJI. ACUM VEI DA SOCOTEALA ÎN FATA JUDECĂTORULUI SAINT ȘI NEMITARNIC CARE NU TE AI TEMUT DE EL ÎNCHIZANDUI BISERICILE. HA, HA, HA, GHINION.. SA TE APERE TATĂL AL MINCIUNI ANTICRIST CARE SINGUR PE EL NU SE POATE APARĂ. HA, HA, HA, GHINION. BUCURAȚI-VĂ ROMANII ASUPRIȚI CA ACEST CALAUTICALOS, MONSTRU CRUD, TIRAN CINIC, TRĂDĂTOR DE TARA, CRIMINAL ÎN SERIE, SATANIST, BIN LADEN DE LA COLECTIV, CĂLCĂTOR PESTE CADAVRE, TRAFICANTUL DE COPII CA ÎN SFÂRȘIT ÎȘI PRIMEȘTE PEDEAPSA MERITATA PENTRU CRIMELE ȘI ATROCITĂȚILE CARE LEA FĂCUT. FOCUL IADULUI PE VECI LA EL.

    adica pina nu mai ramane piatra pe piatra , ca doar pentru asta te-au adus .

    Asta stia toata lumea! Pana una alta, Dulapule, spala-te cu el pe cap! Desi, la ce toxic a fost, sigur vei face matreata!

    Esti foarte ingrijorat,te doare la basca!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb