KLAUS IOHANNIS: "Carantină aproape totală, începând de mâine"

A.M.
Politică / 24 martie 2020

"Carantină aproape totală, începând de mâine"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că, începând de mâine, va fi instituită carantină aproape totală în ţara noastră şi va fi interzisă circulaţia în afară de deplasările la serviciu sau pentru cumpărăturile absolut necesare.

Şeful statului a anunţat şi că armata va ieşi pe străzi pentru a gestiona mai bine situaţiile din teren, iar persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate electronic.

Iohannis a anunţat că se vor introduce noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost recomandare va deveni obligaţie. Şeful statului a precizat că va fi folosită şi Armata pentru a gestiona şi mai bine situaţiile apărute în teren. Resticţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

"Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate şi pot să vă spun. că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea virusului. Se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare devine obligaţie. Evident că oamenii pot ieşi pentru a merge la servicu şi a-şi face cumpărătrule necesare, însă aceste restricţii devin obligaţii", a precizat preşedintele după şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 la care au participat prim-ministrul României Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Iohannis a anunţat că pentru persoanele din carantină şi izolare vor fi pregătite măsuri de supraveghere electronică, pentru că este necesar ca aceste măsuri să fie respectate intergral

"Am decis să folosim şi Armata, pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren şi care va trimite personal pentru a suplimenta efectivele de Poliţie, Jandarmerie şi Politie locală", a adăugat preşedintele.

El a afirmat că persoanele cele mai vulnerabile sunt cele de peste 65 de ani, pentru care se vor introduce restricţii speciale pentru că vor trebui să stea practic tot timpul acasă, în interesul lor propriu.

"Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi şi vor intra în vigoare începând de mâine", a subliniat Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Semnu Fiarei, Semnu Fiarei, Semnu Fiarei

    Satan in desfasurare 

    1. Satana nu există.! E doar o sperietoare în cele peste 5.000 de religii și secte. Bau-Bau, ține la copilași până în clasa pregătitoare, ; dar iată că sunt mulți adulți care mai cred în poveștile intermediarilor spirituali, între Homo sapiens și... acea Putere Supremă, Divinitatea cea... ADEVĂRATĂ (argumentabilă științific). Arhivele secrete ale Vaticanului îți vor spune adevărul Cristian... cândva.

      pt. că... pt. a nu se interpreta greșit... "Nu-e BRE". Căci-nu-e o parafrazare a lui... "NU-e PSD", "NU-e PSD".! Scuzați-mă, și vă las în tovărășia unei rar-întâlnite... desfătări spirituale cu . 2.

    Acum te ai trezit și tu ODIOSULE, CINIC ULE, CRUDULE TIRAN. Acum cind toate PIRTIILE DE SCHI, toate PLAJELE sunt închise și nu ai unde sa te mai duci, plimbi pe bani noștri. Ce ai făcut 6 ani de zile. Numai URA, DEZBINARE, TRĂDARE și ieri vii tu sa ne spui sa se termine cu RĂZBOIUL POLITIC. CHIPUL SATANI, BLESTEMATULE nu tu ești care ai zis NAZIST, HITLERIST, sa dispară P. S. D. UL. Nu tu ești DUȘMANUL NR 1 al acestui popor. Nu tu ai spus pe 19 aprilie sa nu vina romanii în tara. Nu tu ești care ai comandat masacrul de la COLECTIV ca ai vrut guvernul tău. Nu tu ești care ai trădat tara la BRUXELLES ca să fii bine văzut în ochi Occidentalilor ca să fii W. C. UL. PUBLIC al lor. Nu tu cu GUVERNUL TĂU ai îndatorat tara asta ca de acum în colo 20 de gratii nevinovate au de plătit cu ce DOBINDA pentru ÎMPRUMUTURILE IRESPONSABILE care leati făcut cu clica ta de TILHARI. Ce motiv ați avut cind ați găsit ECONOMIA tarii a doua din UNIUNEA EUROPEANĂ. ATI împrumutat 7 miliarde de euro pentru ce unde sunt bani ce ați făcut cu ei. Înainte o ardeai cu ROMANII DIN DIASPORA. A cum nu te interesează de ei le spui sa nu vina acasă la cei dragi de SFINTELE SĂRBĂTORI DE PAȘTE,cine te crezu ANTICRISTULE, ANTI ROMAN ULE. Din atitia bani împrumutați nu ai bani sa te duci la ei i n ITALIA unde SITUAȚIA ESTE CRITICA, în SPANIA, în FRANȚA la fel. Nu te întereseaza ce ma încă acolo, unde dorm sau a rămas, nu au de munca. Ai furat 6 case cu acte false ca tine. De ce nu le pui la dispoziția ROMANILOR DIN DIASPORA. Ce faci cu ele le iei în mormint cu tine ca predecesorul tău ADOLF HITLER. T u primești totul dea gata și GRATIS PINA și tu ai recunoscut ca te simți CONFORTABIL. Normal sa nu miști un deget 6 ani de zile și sa trăiești ca un TRINTOR în spinarea noastră și cita paguba produci de nu se poate estima. Cum sa te intereseze ROMANII DIN DIASPORA cind iubitii tai WEBER, TIMMERMANS si lista e lunga sunt din GERMANIA și OLANDA. Măcar ai bunul simt și te spala prin gura ca iar ai stat în genunchi și ai băut lapte SUGALAU LE, BULANGIULE, POPONARULE. Nu ne mai plictisi cu prezenta ta ca nea fost, ne este și ne va fi SCIRBA de tine TIRAN CRUD care ești. Dute sii culege SPARANGHELUL lui ZBIRCITA DE MERKEL care a distrus EUROPA și tea pus din nou forțat peste voința noastră președinte. Măcar pruduti existenta BLESTEMATULE. Sa nu auzim peste 2 luni ca am împrumutat banii și s au cheltuit cu EPIDEMIA asta. O buna șansă de a minți poporul asta chinuit și greu încercat de voi TILHARILOR. Draga redacție BURSĂ sa nu ștergeți mesajul acesta sa ajungă și la ROMANII DIN DIASPORA măcar putina alinare sa le trimitem și sa l cunoască pe acest TIRAN CRUD, ca săracii de ei nu și vad capul de probleme și nevoi și nu l cunosc pe acest NR 1 DUȘMAN AL ROMÂNIEI este mai rău de IT aceasta EPIDEMIE.

    1. wow, asemenea delir nu am mai vazut de la CV Tudor

      Sugi pula, fiu de lepra

      Necuviincioasa exprimare, chiar daca are un sambure de adevar,.... erai mai credibil daca foloseai un limbaj decent cum spune si regulamentul redactiei. Bun sau rau presedintele unui stat trebuie respectat,in primu lrand functia (conducatorii sunt alesii Domnului prin vocea poporului). Cuvintele tale triviale si nimicitoare par a fi rostite de insusi Satan, plus faptul ca nu-ti asumi identitatea.

      Vadim Tudor era o persoana inteligenta si culta macar, ceea nu se poate spune despre individul de aici. As zice ca a profitat de covid-19 sa scape de la spitalul 9, daca nu as stii mai bine ca de fapt e pe interes pentru un kil de ulei si faina.

    A-TI CRAPAT DE BINE IN PENINSULA ,STATI SI CRAPATI SI DE CORONAVIRUS.LASA VRAJEALA CU PASTELE SI CU CEI DRAGI SA-I VEZI DE PASTI ,STATI ACOLO SI TRAITI SAU CRAPATI BAGAVAS PULA IN GURA,NU VENITI JIGODIILOR SA NE OMORATI PE NOI SI PE CEI DRAGI AI VOSTRII.NEAMTU VA CARA CU AVIOANELE DIN ITALIA INTRADEVAR ESTE UN PROST PENTRU CA SARBII NU MAI POT INTRA IN TARA LOR CHIAR DACA SUNT SARBI,BA JEGURILOR RO-ITALIENI.

    1. Infectia generalizata se observa de la cuvintul "A-TI", rog redactia sa publice IP acestui mesaj pentru a fi localizat acest virus al nebuniei.

    Dragi ROMANII DIN DIASPORA și CITITORI ați văzut acum cu ochii voștri cine sunt acești HITLERISTI. Un om familist cu iubire de tara, de familie, de aproapele sau a spus CRUNTUL ADEVĂR (care este pus în spinarea ROMANILOR) despre un TRĂDĂTOR DE TARA, TIRAN CRUD care este în cea mai înaltă funcție. Și uitați-vă cum acești COCALARI HITLERISTI, L. G. B. T, IȘTI, FETITE ca el cu cita RĂUTATE NAZISTA, FASCISTA, HITLERISTA au sărit sa l apere și sa spună ca nui adevărat,ca e foarte bine în tara și ca romanii o duc bine. Cita DISPERARE, FRUSTRARE pe ei cind spui adevărul și le arăți cine e CAPUL CIUMEI, MAFIEI HITLERISTE. Doamne Dumnezeule ce timpuri trăim, cum se comporta SCLAVII, SLUGILE acestea ale acestui ODIOS, CINIC, TIRAN CRUD JO(HN)ANES ELTON de ROMÂNIA. Au numai în cap SUGI PULA, MUE P. S. D. sa crape conaționalii sai, sa facă masacre cum a comandat șeful lor la COLECTIV, sa vadă numai singe, sa semene numai ura, sa dezbine. Cu cita ura spui sa crape conaționalii tai. BAI JEGURILOR ÎMPUȚITE, COCALARILOR DE SUB CANALE, DROGATILOR, FETITELOR L. G. B. T. IȘTE nu mai jigniți ROMANII DIN DIASPORA ca ei au muncit și au ajutat economia tarii de aveți și voi din ce trai și minca. Ca din PROSTITUȚIA voastră care o practicați nu va puteți întreține REGRETAȚI FAMILIILOR care sunteți. Va ghiuruie matele de foame LESINATILOR.

    1. ar trebui sa te internezi, "Anonimule", intr-un spital de psihiatrie! Intr-adevar, un astfel de delir denota o ura interioara, o lipsa de bun simt si de educatie. Serios, ar fi bine sa taci si sa nu-ti mai permiti sa scrii ceva public vreodata!

    As avea rugămintea către ziarul Bursa sa le atragă atenția lu Orban și Catzu că foarte, foarte multi oameni care au ajuns zilele astea pe drumuri se află într-o SITUAȚIE ECONOMICA PRECARA, deci nici nu poate fi vorba de șomaj tehnic. Acești oameni lucrau pe salariul minim sau la negru și au fost dați afară și nu au bani nici de mâncare în această stare de izolare la domiciliu.

    Explicati-i și lu Virgil Popescu că nu intelege despre ce vorba, l-am ascultat de zeci de ori pe acest individ, o tine pe-a lui. 

    Explicați guvernului Orban că starea de criza in care ne aflam se combate cu banul jos, exclus vorbe goale. 

    Acum Romania are nevoie de un lider in care să creadă.

    Mesajul folosit in trecut de d-l Iohannis: atât s-a putut nu are ce căuta în zilele de azi  

    Sper că la președinție există și un plan cum vom hrăni populația mâine dacă închidem toată lumea în casă. 

    Sper că la președinție există un plan de menținere a sănătății cadrelor medicale, sper că există un plan pentru dotarea cu materiale sanitare, sper că există un plan pentru că un manager dintr-o autoritate publică să înțeleagă ce are de făcut. 

    Izolarea e buna, nu e o măsură suficientă domnule președinte.

    Poate nu ar fi rău să apelați și la manageri din domeniul privat, mulți din ei sunt foarte buni. De exemplu supermarketurile reușesc să mențină rafturile aprovizionate. 

    varful (doar al acestui val - din primavara 2020) covid 19 va f inregistrat in perioada 30 martie 2020 - 10 aprilie 2020.

    infectarile si decesele intra in recesiune (dupa varful 30.03 - 10.04.2020) mai apoi cu disparitie totala dupa 10-15 mai 2020 incolo pana in perioada 1-20 sept 2020. 

    iesirea din starea de urgenta are loc intre 10 si 20 mai 2020 

     

    Dar! Caci e un "dar" ! Romania are o fereastra de 4 luni din mai in septembrie 2020 sa se pregateasca cum poate ea mai bine pentru ca valurile 2 (toamna iarna 2020)si 3 (iarna primavara 2021) si urmatoarele (pana in sem 2/2024) vor fi din ce in ce mai fioroase ca numar de infectari si ca numar de decese.  

    REPET: ROMANIA ARE 4 LUNI INTRE MAI SI SEPTEMBRIE 2020 SA PUNA TOTUL LA PUNCT - de la fonduri pana la protocoale de actiune, optiuni complete de protectie ale medicilor si asistentelor, spitale de campanie militare, etc... 4 luni! Tineti minte asta!  

    Daca ne prinde 15-20 septembrie 2020 cu treburile NEFINALIZATE am belit p* la!  

     

    S-a auzit dom' Presedinte?  

     

    Dupa ce iesim din starea de urgenta cam in 10-20 Mai 2020 avem 4 luni de normalitate (old style) pentru a ne pregati pentru ce urmeaza!

    Domnule Presedinte,

    Situatia din multe spitale este grava si, in cateva zile aceasta poate amplifica de mii de ori drama ce poate poporul roman urmeaza sa o traverseze. 

    Astazi, imediat, trebuie pusi la conducerea spitalelor oameni ce stiu ce este de facut in aceasta situatie nemaintalnita, ce materiale trebuiesc si cum trebuie organizate activitatile medicale ce urmeaza. Este necesara mai mult ca oricand numirea la conducerea spitalelor a unor oameni din sanatate, doctori competenti, daca se poate cu experienta, care sa salveze ce se mai poate  

    Domnule Presedinte, sistemul medical este in mare pericol si trebuie salvat astazi. Daca nu este deja prea tarziu !

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb